Dagboka mandag 16. mai 2022

De kommer fra alle kanter av landet, fra myggviddene i nord og svaberga i sør, fra de regnpiska fargekaiene i vest og de mørke granskauene i øst. De bærer med seg fjøslukt og traktorlarm og kommer vaklende inn til hovedstaden så søla skvetter. Mens Tove Nilsen valgte å skrive en hyllest til de som dro, … Fortsett å lese «Dagboka mandag 16. mai 2022»

De kommer fra alle kanter av landet, fra myggviddene i nord og svaberga i sør, fra de regnpiska fargekaiene i vest og de mørke granskauene i øst. De bærer med seg fjøslukt og traktorlarm og kommer vaklende inn til hovedstaden så søla skvetter.

Mens Tove Nilsen valgte å skrive en hyllest til de som dro, velger vi å skrive nidord om de som blei igjen.

For de kommer nemlig til hovedstaden i dag, og det kan bli trangt.

Hamarkammeratene

Selv om de spiller på en hjemmebane som tilfeldigvis heter det samme som et av hovedstadens vakre nabolag, er det ingenting urbant med det som kommer krypende nedover E6 i dag.

Hamarkammeratene er for oss som bor i den møblerte delen av landet, selve definisjonen på bønder.

Dette er ikke en gjeng fra forstedene som av en eller annen grunn ikke har turt å ta steget og flytte inn i byen fordi «det tar bare 10 min med tog». Nei. Dette er hva Don Johnson kan kalle «the real deal».

Hockeyfansen har vært der oppe mange ganger. De veit hva som skjer. Når toget ruller ut av stasjonen oppe på Skedsmokorset er det milevis med jorder og skau før man kommer fram til et veikryss bestående av et stupebrett og en ishall.

Eller som ordfører Einar Busterud sa: «Det finnes hederlige unntak som Vikingskipet, Hamardomen og Riise-villaen, men Hamar ser ut som en tanngard med mjølketenner.»

Det er altså dette som kommer på besøk på Valle i dag. Bønder. Ordentlige bønder. Bønder av den typen som skryter av at de er så innavla at alle samma har en fetter eller kusine på andre sida av Mjøsa.

Sist de var her i fotballsammenheng var i 2008. Da vant vi behagelig 3-0. Ikke at denne dagbokisten husker noe nevneverdig av det.

Men det var en annen tid. Det var da Vålerenga spilte på Ullevaal.

Nå er det andre boller. Eller minst de samme bollene.

Fordi, når har vi sjansen! Ikke bare kommer 2000 av Felleskjøpets finest, men resten av stadion fylles også opp.

Og med det kan vi vise oss frem til de som ikke er like ihuga. Folka som av (la oss innse det; til dels gode grunner) ikke kommer så ofte på kamp.

I dag har Vålerenga mulighet til å skinne. Vise hva som bor i laget. Vise at vi faktisk kan ta titler og komme til Europa. Foran veldig mye folk.

Spillera, trenera og vi på tribunen kan rett og slett ikke la denne sjansen gå fra oss.  Denne kampen dreier seg om så mye mer enn å mate bønder med kunstgress og drikke øl på en mandag.

Det handler om å vise fram Vålerenga i byen. I hovestaden. Vise den drøye millionen folk som bor en sykkeltur fra Valle at det er verdt å komme. Vise at vi er et lag som kan, og fortjener å fylle stadion.

Det er opp i ringa for alle samma i dag! Og det inkluderer deg; leseren. Enten du spiller på laget, står på tribunen, eller har fast bopel.

  1. Heng opp balkongflagget og ta på deg drakta. Bidra å sette litt farge på byen!
  2. Kom deg på kamp. Det er fremdeles noen billetter igjen.
  3. Skrik deg hes

Cup

Med tanke på at det er to dager med god mat og drikke foran oss, er det ikke sikkert vi får ut en bok før damene går på gresset på onsdag.

Vi minner derfor på at det er deres tur til å møte et lag fra Hamar. Fart.

Det er gøy. Navnet altså.

Det som blir minst like gøy er å se damene gruse dem. Det er andre runde i cupen og vi møter et andredivisjonslag.

Er det lov å håpe på tosifra?

Kampen spilles på Fart KG klokka 18:00. Billetter kjøpes i døra.

Vålerenga i dag

Vi henger opp flagget, tar på oss drakta og stikker på kamp. Vi kommer jævlig tidlig på Øst for å få plass.

Legg igjen en kommentar