Dagboka onsdag 5. januar 2022

Det er mange dager inn i januar og vi ser allerede endringer i Vålerengas fotballag Også er hockeyen igang igjen. Det er potensielt fint, men vi får som det blir så fint. I romjula fikk Vålerengas herrelag to nye tilskudd. Islandske Brynjar Ingi Bjarnason og norge Vegar Eggen Hedenstad. Vi lurte på hva dere tenker … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 5. januar 2022»

Det er mange dager inn i januar og vi ser allerede endringer i Vålerengas fotballag Også er hockeyen igang igjen. Det er potensielt fint, men vi får som det blir så fint.

I romjula fikk Vålerengas herrelag to nye tilskudd. Islandske Brynjar Ingi Bjarnason og norge Vegar Eggen Hedenstad. Vi lurte på hva dere tenker om det og resultatet er overveldende. Hele 80% av de 256 mener at de er godt fornøyd med de nye spillerne Vålerenga har signert. Det er dagens dagbok godt fornøyd med. Kan vi gå inn i en for-sesong der vi faktisk er fornøyd med overgangsvinduet? Det blir spennende.

Når vi er på spillere på vei inn så noterer vi at Brann-spiller Petter Strand visstnok skal være på vei inn. Her burde dagboka kommet med en sterk og stor analyse rundt spilleren, men vi veit rett og slett ikke nok om han. Vi registrerer at forumbrukerne er litt usikre på hva vi skal med han, men om han kommer så ønsker vi han selvsagt velkommen med åpne armer. Det vi lurer på er hvor han er tiltenkt på banen. Skal han inn så må enten Oldrup eller noen andre ut. Han danker ikke ut Bjørdal og vi vil jo helst ikke at han skal ta spilletid fra Holm heller.

Osame på vei vekk?

En som derimot er ryktet på vei ut er Osame Sahraoui. Ifølge tvilsomme franske nettsider skal han være såkalt «sterkt ønsket» i Ligue 1-klubben AS Saint-Étienne. Om noen syns dette er en klubb som høres kjent ut så er den ikke ukjent med norske spillere. Tidligere har Ole Sælnes, Alexander Søderlund og Bjørn Tore Kvarme vært innom byen i Auvergne-Rhône-Alpes, øst i Frankrike. Vi veit ikke om det er en bra overgang for Osame, men det vi håper på er at Jørgen Ingebrigtsen tar på seg sin beste Dr. Evil-forkledning i det franskmennene ringer på Teams og med litt dramatisk musikk i bakgrunnen svarer «EN MILLIARD KRONER!!!» når han får spørsmål om pris.

Osame Sahraoui i fint driv gjennom Strømsgodsetforsvaret – kan han få like fint driv gjennom franske vingårder?

Dokken drar til Danmark

En annen som er på vei ut er Kenneth Dokken. Han er ikke spiller, men assistenten til Fagermo. Dagsavisen skriver at Telemarksavisa skriver at Dokken er på vei til den danske klubben AGF Aarhus. Det er en klubb som også har en del kjente fjes. Sportssjef er Stig Inge Bjørnebye og hovedtrener er tidligere Norges-venn David Nielsen. Det kan jo være et spennende eventyr det på tross av at Århus er vennskapsby med Bergen.

Det betyr jo at det er en ledig plass i trener-teamet til Vålerenga, og det forklarer også hvorfor Vålerenga var interessert i Matti Vilhjalmson. Han kommer ikke, men en annen som er ryktet på vei inn er Svein Maalen. Maalen er tidligere Ranheim-trener og var lenge regna som en slags golden boy i trener-Norge. Om han er gyllen veit vi ikke, men det er en spennende person som kan være på vei inn. Samtidig så må vi ikke glemme at Vålerenga signerte Trond Fredriksen som spillerutvikler. Kan han være aktuell som assistenttrener? Da må det i så fall en ny spillerutvikler inn. Det er blir en kabal som bør gå opp om ikke så altfor lenge.

Damelaget henter ny trener

Etter to sesonger som resulterte i to cupgull og ett seriegull så takket Jack Majgaard for seg. Litt, men samtidig ikke så veldig, overraskende. Den siste tiden pendlet han mellom bopel i Sverige og Oslo for å få tid til familien og jobben. Det fungerte jo for så vidt greit det, men det er jo ikke holdbart over lang tid. Derfor fant Vålerenga og Jack det greit å skille lag.

Damelagets trener Nils Lexerød holder stolt opp Vålerenga-drakta (foto: Vålerenga fotball)

Nå er ny trener på plass. Mannen som overtar det han beskriver som den mest attraktive trenerjobben i norsk damefotball er Nils Lexerød. 45-åringen kommer fra stillingen som leder for topptrenerutanning og kompetanseutvikling i Norges Fotballforbund. Han hadde også ansvaret for U23-landslaget for kvinner. I tillegg har han hatt trenerroller i Kvik-Halden og Sarpsborg 08. Dette blir fint, tror vi!

Synne drar til Spania

Damelagets Synne Jensen har spilt sin siste kamp for Vålerenga. Det syns vi er trist. Tidligere denne uken ble det kjent at hun har takket ja til et tilbud fra den spanske klubben Real Sociedad. Vi har full forståelse for at man vil bytte ut norsk vinter med spansk sol, men husk – det er varmt i juli også! Uansett: Lykke til!

Hockey-tap mot Sparta

Årets første hockeykamp for Vålerenga endte på verst tenkelig måte. På stillingen 2-2 og tampen av tredje periode fant Vålerenga ut at de skulle virkelig tøyse det til. Først var det for mange spillere på isen som resulterte i to-minutter, så fant Tommi Taimi ut at han skulle få seg en to-minutter for å hekte en Sparta-spiller. Og om det ikke var nok klarte Vålerenga ENDA EN GANG å få for mange spillere på isen samtidig. Flott jobba. Ny to-minutter. Og i denne to-minutteren klarte altså Sparta å score. Flott jobba!

– Vi må klare å vite hvem vi skal bytte med. Vi må lære oss å telle. Det er altfor dårlig, og jeg synes vi er rustne fra første dropp. Vi kunne fått med oss poeng her, hvis vi hadde vært fem mål på isen, men det klarer vi ikke. Sparta vinner fortjent, og det her er for dårlig av oss, sier Espen «Shampo» Knutsen til TV2.

Og det er vi helt enig i. Vi sender en regnestav til Jordal Amfi. Bruk den neste gang!

Legg igjen en kommentar