Dagboka onsdag 23. juni 2021

Noen samfunn åpner, andre lukker. Det er kamper hele uka og UEFA viser at de er like store drittsekker som det vi regna med. Norge åpner. Det er litt rart å skrive, men Norge er altså på vei til å åpne. Helseminister Høie mener alt blir bra i september, men at vi fortsatt må være … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 23. juni 2021»

Noen samfunn åpner, andre lukker. Det er kamper hele uka og UEFA viser at de er like store drittsekker som det vi regna med.

Norge åpner. Det er litt rart å skrive, men Norge er altså på vei til å åpne. Helseminister Høie mener alt blir bra i september, men at vi fortsatt må være forsiktige til den tid. Om vi er enig eller uenig har egentlig veldig lite å si. Det er lov med tilskuere igjen er det som er viktig for oss. Kanskje åpner ståtribunen også, og da blir det gøy!

2. divisjon er i gang!

Samtidig som samfunnet åpner så har det endelig blitt åpna for 2. divisjon. Det er vi veldig, veldige glade for. Våre nest beste spillere trenger sårt match-trening. Mandag var første kamp. Da spilte Vålerenga 2 mot Bærum. Kampen starta bra for Vålerenga med 2-0 etter bare ni minutter. Dessverre holdt det ikke helt inn. Bærum ble litt for sterke og da nitti minutter var ferdigspilt stod det 2-3 til Bærum. Kjipt, men sånn er det. VIF2 skal nok kjempe hardt for å overlevei PostNord-ligaen.

Damelaget fosser videre

I går, tirsdag, var det også kamp på Intillity. Vålerengas damelag møtte Arna-Bjørnar. Den kampen vant våre heltinner 2-0 etter scoringer av islendingene Ingibjörg Sigurdardóttir og Amanda Andradóttir. Kampen var prega av litt ferieball. Første omgang starta bra, men så sank presisjonsnivået. Andre omgang tok seg opp. Her hadde spillerne tydeligvis fått beskjed om at det ikke var innafor å ta helg på tirsdag, og fant ut at det var på tide å score. Tre poeng, og fortsatt full pott.

Bortekamp mot Stabæk

Men hva med Eliteserien, tenker du kanskje? Vi har ikke glemt den. I morgen tar Vålerengas fotball-herrer t-banen til Nadderud. Det er utenbys, så vi satser på de kjører egen buss. Kan ikke ta med seg smitte inn i byen. Nadderud er ikke akkurat en drømmebane for noen. Verken hjemmelag eller bortelag er særlig glad i det stadionet. Hjemmelaget vil bytte den ut, men får ikke lov. Det er visstnok det eneste som står mellom Stabæk og verdensherredømme. Vi tør minne bæringene på at de engang hadde en annen bane. Det ble ikke gull og grønne skoger av det heller.

Reint sportslig er det helt ok å dra dit. Stabæk er ikke like gode som de engang var og er nærmere nedrykk enn medaljer. Janne Jönsson er ikke blitt den helten han engang var. Vi veit vel alt om å hente tilbake gamle helter og håpe på at de gjør det samme en gang til. Hva tror vi om resultatet? 1-3. Udahl scorer. Ingen feilaktige offsider.

UEFA og regnbuen

Det tristeste i denne dagboka er hvordan UEFA legger seg på rygg for regimer vi ikke vil sammenligne oss med. Tysklands keeper, Manuel Neuer, hadde på seg et kapteinsbind med regnbuefarger i kampene mot Frankrike og Portugal. Dette kunne jo ikke UEFA tåle. Ærlig talt. Skulle tatt seg ut! Tenk at her kommer Tysklands kaptein med et politisk statement! Det er nemlig det UEFA tenkte da de så det. I tillegg så tenkte de at om de vil flytte finalen fra Wembley til Ungarns hovedstad Budapest så er det greit å godsnakke litt med regimets ledere.

Så da innledet UEFA like gjerne en etterforskning av Manuel Neuer og armbåndet hans.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Selvsagt. UEFA ser den gigantiske kladden med bæsj de holder på å tråkke i og bare en time etter at nyheten lekker så trekker de saken. De støtter mangfold, må vite!

Problemet er at denne støtta ikke går lenger enn hva nesa strekker seg. Og når den nesa lukter penger blir det ekstremt kort. For når Tyskland ville lyse opp Allianz Arena i regnbuefarger fikk UEFA nok. Dette kunne de ikke være med på. Grunnen? Det var det politiske Tyskland som hadde bestemt det. Og du må skjønne at politikk og sport – det kan ikke blandes…

I 2019 gikk UEFA ut og sa de støttet Pride og at EURO2020 er et arrangement for alle. Et arrangement der alle skal føle seg trygge. I 2021 er EURO2020 et arrangement der finalekampen kanskje skal spilles i land hvis regime slipper nynazister inn på stadion uten at UEFA bryr seg.

Vålerenga i dag

Ingenting. Absolutt ingenting. Vi benytter heller sjansen til å lade opp batteriene med litt lett EM-ball og håper tyskerne gir UEFA en gigantisk finger og setter på regnbuefargene på Allianz Arena.

Legg igjen en kommentar