Vålerenga – Storhamar Dragons 4-2

Sesongstarten har vært bra, men Vålerenga har hatt et par sure tap i det siste. Det er viktig å ta skalpen på Storhamar Dragons for å fortsatt være i førersetet denne sesongen. Vålerenga – Storhamar Dragons – Jordal Amfi 21/11 – 2020 kl 16.00 13. serierunde – Fjordkraftligaen 2020/2021 1. periode 2. periode 0-1 Bjerke … Fortsett å lese «Vålerenga – Storhamar Dragons 4-2»

Sesongstarten har vært bra, men Vålerenga har hatt et par sure tap i det siste. Det er viktig å ta skalpen på Storhamar Dragons for å fortsatt være i førersetet denne sesongen.

1.periode
Vålerenga starter perioden best. Vi har initiativet, farta gutsen. Bønda prøver å bite seg fast, men det passer bare sånn passe. De går tidlig sure, og vi ser tendenser til en del små kamper i kampen. En av de kampa står mellom Eidstedt og Patrick Thoresen. Det smågruffes litt hver gang Thoresen våger seg nærme Søberg, og der Eidstedt blir blidere og blidere blir Thoresen surere og surere. Såpass sur at vi bare kaller han for Surkuken heretter.

Med underkant av ni minutter spilt av perioden braker Eidstedt og Surkuken sammen. Det blir litt bryting, face washing, et par slag, og mye rugging fram og tilbake. Det er tydelig at Surkuken ikke lenger har staminaen som skal til når han først byr opp til dans. Dommera ble ikke spesielt imponert og sendte begge gutta i garderoben.

Med tanke på det før kampen var usikkert om Eidstedt skulle spille pga et skranglete kne så er det helt fantastisk at Surkuken lar seg ta ut av kampen på denne måten – og i tillegg ender opp med å bli brukt som skurefille på isen. Sikkert gøy å kjøre buss til Oslo for å spille to bytt og så sitte i garderoben og spise bananer i 90 minutter.

Etter dette skulle en tro at kampen tok seg opp, men det døde litt hen. Horhamar Dragons fortsatte å skrape sammen utvisningsminutter, men Vålerenga var helt talentløse i PP. med et par minutter igjen av perioden tilbrakte vi 1:53 av 2 min egen og i nøytral sone. Vi hadde ingenting og gjorde det utrolig lett for å Dragons å forsvare egen sone med selv moderat press.

Helt på tampen av perioden får Vålerenga lagt litt trykk på Dragons og Doucheman i Hamargållen må ned i butterfly et par ganger for å forhindre et ledermål til Vålerenga.

2. periode
Vålerenga starter i overtall og bør score ved Olden i det utvisningen er ferdig. I stedet får HIL klarert og Bjercke går rett fra fryseboksen til en duell mot Søberg. Bjercke skyter en skudd til venstre for Søberg og det sniker seg inn over loffen og i mål.

Etter målet fortsetter Vålerenga å produsere store sjanser, men løkrullen i kassa til HIL plukker alt som går på innsiden av stolpene. Du satt der med et inntrykk av at det krevdes noe spesielt for å knekke keeperen deres.  Dette ekstra produserte også Vålerenga. De beit seg fast i HILs sone og spelte powerplay mot 5 gule og blå. Dragons var ikke i nærheten av å få pucken ut av sonen og Vålerenga vinner tilbake alle pucktap i  deres sone. Til slutt er det vel Taimi som vinner den igjen og det blir en vending av spillet til andre siden. Med masse trafikk foran kassa prikker Røymark bortre kryss med en twisted wrister.

Det var jævla deilig.

I byttet etter ryker Sørvik på en utvisning, men nå er laget i dytten og Røymark stjæler pucken i offensiv sone og klasker pucken opp i nærmeste kakeboks. Kampen er snudd og Martin Røymark var vår Moses som ledet Iskrigerne ut av måltørken.

Vålerenga red av resten av perioden og gikk til garderoben med en ettmåls ledelse før siste periode.

3. periode
Vi håpet jo at Vålerenga skulle ri inn kampen met trygt defensivt spill, men det tok ikke mange sekundene før HIL Dragons hadde utlignet. Eskild Bjercke lurte en puck bak Søberg og alt var åpent igjen.

Vålerenga hadde et spillemessig overtak i 1. periode. 2. og 3. periode var langt jevnere. Vålerenga klarte ikke å sette HIL under skikkelig press. Vi fikk noen muligheter i overtall, men dette var ikke dagen der vi herja med en mann mer på isen.

Men vi har en særdeles effektiv og dødelig jævel på backen. Som en moderne Simo Häyhä bruker han vinter og kulde sin fordel og skyter motstanderne sønder og sammen. Mot slutten av kampen finter han vekk 542 fiender før han prikkskyter inn 3-2.

Etter dette er HIL Dragons i tidsnød og til slutt ta ut keeper for ekstra utespiller. Lindström burde ha putta på åpen kasse, men da han ikke gjorde det så bød muligheten seg til slutt for Taimi. Dypt i egen sone setter han kontrollert pucken i åpen kasse fra 40-45 meters hold.

4-2 og en deilig og etterlengtet seier etter 2 raske tap mot Frisk Asker og Soilers.

Vålerengas beste: Tommi Taimi aka «Den hvite døden»

Dagens Morten Ask: Fabio Lanzoni