Dagboka mandag 26. oktober 2020

Sportslig sett er 1-1 mot Kristiansund historie. Dagboka lurer mest på om folk faktisk tror på det Flamur Kastrati sier. Bare for å ha sagt det: Det var dritkjipt å få en baklengs og miste to poeng til denne møkkaklubben fra Kristiansund (gang på gang spiller de ikke ballen tilbake etter at vi har hatt … Fortsett å lese «Dagboka mandag 26. oktober 2020»

Sportslig sett er 1-1 mot Kristiansund historie. Dagboka lurer mest på om folk faktisk tror på det Flamur Kastrati sier.

Bare for å ha sagt det: Det var dritkjipt å få en baklengs og miste to poeng til denne møkkaklubben fra Kristiansund (gang på gang spiller de ikke ballen tilbake etter at vi har hatt skada spiller nede og nå homhets). Men vi kan leve med ett poeng, vi gjør det bare enda vanskeligere for oss selv og må ha full pott mot Odd og helst mot Godset til helga også.

Dagboka har sovet på det, og da vi våknet kunne vi lese Kastratis sjuke forklaring på hvorfor han sa det han gjorde til fagermo. Altså, fyren er født i Oslo og oppvokst i Groruddalen, og vil at vi alle skal tro dette:

– Sannheten er at jeg ikke visste hva «soper» betyr. Jeg har dessverre hørt det altfor mange ganger, og jeg trodde det betydde noe sånt som «idiot», sa han til VG.

[poll id=»300″]

Kastrati burde hatt en norsk parlør dersom han ikke veit hva soper betyr! Men ærlig talt, mannen klarer å snakke i fulle setninger med riktig syntaks så dagboka har store problemer med å tro at han ikke har forstått at «soper» er et skjellsord som ligger et sted på homohets-skalaen.

Det beste er når han i intervjuet etterpå – etter at reporteren spør direkte om det er greit å bruke ordet soper, noe som i seg selv er en direkte påpekning av at han har oppført seg utafor- ikke velger å beklage eventuelt moderere seg, men heller gønner på med å komme med dårlig skjulte trusler mot en fyr som bare gjør jobben sin.

Det er veldig lite ære i den «beklagelsen» Kastrati kom med i etterkant. Han legger seg i realiteten ikke flat. Det han gjør er å fordumme seg selv av typen «jeg visste ikke bedre». Det er sånn unger holder på FØR de er helt sikre på den linja mellom hva som er riktig og galt. Den beklagelsen har null troverdighet.

Det er en grunn for at rettsvillfarelse IKKE er en straffefrihetsgrunn. Man kan ikke kjøre i fylla og så påberope seg at man er uskyldig fordi man ikke visste at det var forbudt. Bitch, please!! Den beklagelsen oser mer krisehåndtering fra KBK sin side enn beklagelse fra Kastrati.

Tom Harald Hagen

Dommer Tom Harald Hagen sier han ikke hørte hva Kastrati sa. Fjerdedommer Mohammad Usman Aslam sto i nærheten av Fagermo da ordene falt og bør ha fått det med seg, så hvordan fjerdedommer ikke fikk det med seg, er en gåte. Eller kan det være at også fjerdedommer ikke forsto betydningen av ordet?

Dagboka har naturligvis ikke svaret, men synes det er ganske irriterende at dommerne klarte å gi tilsnakk til en spiller uten å få med seg hva som ble sagt når Vålerenga-benken hørte det veldig godt, og ikke minst folk på tribunen. Det minner om en soleklar dommertabbe – noen i dommerkvartetten kan ikke ha gjort jobben sin.

Så i dag sto Tom Harald fram som homofil. Det er selvsagt nydelig at han gjør det – endelig tør faktisk noen å stå fram som homo i fotballfamilien, men synd omstendighetene er som de er.

Kristiansund

Kristiansund brukte lang tid på å forstå alvoret i denne saken. De har også gitt faen i hva Kastrati sa inntil noen skjønte at dette ser muligens ikke bra ut for en klubb som liksom skal fremstå som fair play og den slags. Så nå er fyren utestengt fra Kristiansunds treninger og kamper i påvente av intern gransking. Klubb og spiller er enige om at ikke skal gis ytterligere kommentarer til saken så lenge den er til behandling, heter det i en pressemelding fra den kanten.

KBK mener at Kastrati har gitt en tydelig beklagelse etter det som skjedde, og skal visstnok være glad for det. Vel, dagboka er ikke overbevist om noe.

Hva bør straffen være?

Så kommer det som virkelig er kinkig. En tulling på en tribune i Ålesund ble utestengt ut året, og det ble ramaskrik (med rette) i Kristiansund og andre steder for alt for lav straff. Så hva bør en fotballspiller få i straff for å ha ropt mer eller mindre det samme?

Husk ta det er likegyldig i norske rettssaler om han visste hva han gjorde eller ikke. Du får ikke mindre straff for å bryte loven dersom du også er dum.

Dagboka synes straffeutmålingen her er vrien. Det beste hadde vært om han faktisk ble utvist umiddelbart da det skjedde, og «noen kamper» i ettertid. I Danmark har de nettopp hatt en lignende sak.

Lyngby-spilleren André Riel er suspendert i fem kamper for å ha kommet med homofobiske rop mot Sønderjyskes Stefan Gartenmann. Ifølge dommerens rapport ropte Riel «reis deg opp, din fucking homo», hvorpå Lyngby-spilleren fikk rødt kort. På vei ut av banen ropte Riel, ifølge dommeren, «jeg er likeglad, han ER en fucking homo».

Fem kamper, altså. Og man kan vel si at den var hakket verre enn det Kastrati gjorde. Spørsmålet nå er hvordan norsk fotball skal reagere på en diskrimineringssak mot en spiller – hittil har jo alle vært skjønt enige om straffen mot folk på tribunen. Vel, litt blanda følelser hersker vel om han Sandefjord-fyren bør bli utestengt på livstid. Det virker strengt.

[poll id=»301″]

Fagermo sier han er ferdig med saken.

– Temperament og engasjement må vi ha. At folk kan gjøre feil, må vi akseptere. Vi er inne i en kampanje nå, og holdningsskapende arbeid er det viktigste. Jeg har ingen tro på å gi Kastrati en sinnssyk straff. Det synes jeg er feil, sier han til VG.

– Det er straff i seg selv det media gjør nå, og det at han må be om unnskyldning. Å straffe folk knallhardt, tror jeg ikke er det mest preventive, sier Fagermo.

 

 

Legg igjen en kommentar