Dagboka mandag 19. oktober 2020

For ei Vålerenga-helg! Gutta cruiset inn til 3-0, damene sikret ett utrolig viktig poeng og hockeygutta rulla over Stavanger Oilers. Bare en tulling i Sandefjord la en demper på det hele. Det er smått utrolig at det dukket opp en ny rasismesak i Norge den helgen norsk fotball startet en kampanje mot rasisme bare to … Fortsett å lese «Dagboka mandag 19. oktober 2020»

For ei Vålerenga-helg! Gutta cruiset inn til 3-0, damene sikret ett utrolig viktig poeng og hockeygutta rulla over Stavanger Oilers. Bare en tulling i Sandefjord la en demper på det hele.

Det er smått utrolig at det dukket opp en ny rasismesak i Norge den helgen norsk fotball startet en kampanje mot rasisme bare to uker etter at Pellegrino opplevde en lignende hendelse i Ålesund. Sorry ass, men Ålesund og Sandefjord kan du få billig av meg.

Freddy dos Santos er prosjektleder for den nye kampanjen som heter «#Stopp», de skal ha hentet mye inspirasjon fra antirasismearbeidet til «Kick it Out» i England.

VG skriver: «Vålerenga-spiller Ousmane Camara ble utsatt for rasistiske tilrop under kampen mot Sandefjord. Personen som kom med tilropene har innrømmet hendelsen og blir utestengt for alltid».

Vakten skal ha innrømmet å ha ropt «apekatt» til Camara, med et banneord foran.

https://www.instagram.com/p/CGgEHzUgMP5/

– Vi er krystallklare på hva slags konsekvens det må gi. Som jeg sa: Denne personen får ikke komme inn på våre arenaer igjen. Verken som vakt eller tilskuer, sa daglig leder Espen Bygge Pettersen i Sandefjord.

Stor applaus fra dagboka til hvordan klubben håndterer dette. Bra er det også at vakten faktisk innrømmer sin egen dumskap, samtidig er det smått utrolig at dette skjer akkurat denne helgen. Det er utrolig uansett, men ekstra ille.

3-0-seier

Så til selve kampen. 3-0 er et nydelig resultat uansett hvem vi spiller mot. Sandefjord kjemper mot nedrykk og er naturligvis et lag vi «skal slå», men alle veit komboen Vålerenga og lag vi «skal slå». Det kommer sjelden noe godt ut av det.

Men nå er vi altså i 2020 og Fagermo har åpenbart noen knapper å trykke på som har vært mangelvare i klubben. Selv om vi ledet 1-0 ved pause var han tydelig på at prestasjonen og intensiteten måtte opp i andre omgang, og han fikk det som han ville. Det førte til en komfortabel seier med full kontroll både foran og bak.

Kjartansson

I tillegg har vi altså Vidar Ørn Kjartansson. To mål i går, seks mål på fem kamper og i tillegg to straffebom i Eliteserien i år. Det er sjukt deilig og gir håp – både for å være med i sølvkampen ut desember, men også et reelt håp om at vi kan ha et lag som henger med også i 2021.

For det er flere som skinner på dette laget. I går ble ikke fireren bak og keeper satt på store prøver, samtidig viste flere særdeles gode takter. Det føles nesten slemt å peke på noen, men Bjørdal, Sahraoui og Dønnum må nevnes.

Søndag blir det en helt avgjørende kamp: Hjemme mot Kristiansund. De klarte heldigvis 0-0 mot Rosenborg i går, men det blir garantert ingen walk over for oss. Det var knapt en eneste målsjanse i Kristiansund i går – to veldig godt, organiserte lag – og Kristiansund kommer ikke til å spille mindre gjerrig borte.

1-1 mot Rosenborg

Vi ledet 1-0,men på overtid av overtiden ble det 1-1 i toppkampen mot Rosenborg. Det var jævlig surt å få den mot oss på slutten, men skal vi være ærlige var det ikke så urettferdig. Vi leder fortsatt serien!

Janni Thomsen scoret sitt første mål for Vålerenga, og syntes naturligvis det var surt å tape de tre poengene på overtid.

– Vi skulle gjerne hatt de tre poengene i dag, men sett under ett er vel uavgjort et riktig resultat kampbildet tatt i betraktning, sa hun til klubbens sider. Og der kan du lese det du trenger å vite om kampen. Om to uker er det LSK Kvinner som må beseires for at vi fortsatt skal være på topp.

Torsdag får Vålerenga Fotball Damer vite hvem de skal møte i playoff til Champions League.

Hockey-seier

Vi er rett og slett på tabelltopp også i hockey. 4-2 over Oilers smakte jævlig godt, og reffet fra lørdag kan fortsatt leses her.

Vålerenga i dag

Nyte Vålerenga-livet og filosofere rundt hvor mange poeng vi henter mot de tre neste motstanderne: Kristiansund, Strømsgodset og Odd.

[poll id=»299″]

 

 

Legg igjen en kommentar