Dagboka fredag 28. august 2020

Nok en uke nærmere jul er gjennomført, og skal si det ser bra ut i Vålerenga for tiden. Selv om høsten er på vei, minner det mye om en ny vår på Valle. Også Kjartansson da. Ørnen har landa Selv om damene ligger på førsteplass i ligaen og herrene spiller en sinnsykt viktig kamp i … Fortsett å lese «Dagboka fredag 28. august 2020»

Nok en uke nærmere jul er gjennomført, og skal si det ser bra ut i Vålerenga for tiden. Selv om høsten er på vei, minner det mye om en ny vår på Valle. Også Kjartansson da.

Ørnen har landa

Selv om damene ligger på førsteplass i ligaen og herrene spiller en sinnsykt viktig kamp i morgen, er det ikke å stikke elefanten i rommet under en bjørkekvist at vi er jævlig opptatt av om Kjartansson kommer til Valle eller ikke. I går hevdet Morten P at han var observert i hovedstaden flere timer før han landa på Gardermoen. Kanksje melde seg på Firestjerners middag med Lilly Bendriss og Glenn Jensen for han ser helt klart vardøger.

Etter årevis på reise både fjernt og nært er det på tide å returnere til der hvor det hele startet. Tiden er brukt på å reise mellom landsbyer på kontinentet og tatt betaling der det har trengtes. Der despereate klubber finnes, og mjøden blitt servert på vertshuset, har Ørnen landet og hjulpet til. Kvad har blitt skrevet og hjerter har blitt knust.

Men hele tiden har det ligget der. Savnet etter noe stabilt. Savnet etter å bli elsket.

Da sykdom og pest oppstod der han sist besøkte. Skjønte han det. Det var på tide. Han ville hjem. Hjem til Vålerenga.

Det har blitt diskutert om Ørnen er en klubblegende eller ikke. Noen mener at 25 mål på 29 kamper automatisk kvalifiserer, mens andre mener at hjertet må være på plass. Dagboka legger seg nok litt på den første og ser frem til å se en spiller med bredere erfaring både på banen og i livet generellt gripe sjansen i landets viktigste klubb og sammen gå inn i historebøkene. Sagaer skal skrives. Legender skal oppstå.

Men, uansett hva Morten P og hans informanter så på byen i går ettermiddag er det vel mer eller mindre klart at Ørnen spiller for Vålerenga fremover. Vi gleder oss til hva de har å si på Valle seinere i dag og kommer tilbake mer mer da.

Kølabånn

Siden damelaget ligger på første plass i serien med fire poeng mer enn andreplassen, men med en kamp mer spillt, er alle kamper fremover den viktigste kampen som spilles i år. Sånn er det å lede serien. Det skapes enorme forventninger og press. Det tror vi damene fikser greit.

Kolbotn har vunnet én eneste kamp i år og ligger tredje sist på tabellen. Man skal selvsagt ikke ta noe på forskudd og sånn, men med tre strake tap på laget fra Viken er det vel på sin plass å kalle oss favoritter.

Kampen spilles på søndag klokka 15:00 ute i skauen.

Haugesund

Sånn omtrent på denne tiden hender det at det er noen lag som har skapt seg litt avstand ned til midten av tabellen. I år er Vålerenga ett av de lagene og om vi vinner kampen i Haugesund i morgen inntar vi tredjeplassen, i hvertfall noen timer.

Spørsmålet er derfor; kan man virkelig snakke om Vålerenga som en medaljekandidat i 2020?  Sånn bortsett fra når man sitter på pubben?

Det begynner å nærme seg nå. Om vi spiller sånn i vi har gjort i det siste, men også klarer å omsette flere sjanser, er det fort gjort at det blir bortetur til Slovenia neste år.

Da må det vinnes!

Haugesund er et helt overkommelig lag midt på tabellen fullstendig blottet for sjarm. Vi SKAL vinne sånne kamper.

Kampen spilles i morgen klokka 18:00 i Rogaland. Husk å booke bord om du skal se den ute.

Vålerenga i dag

Vi setter oss og venter på pressekonferansen på Valle og kommer tilbake med mer seinere.

Legg igjen en kommentar