Dagboka fredag 12. august 2020

Fredag, regn og Vålerenga. Joda, jada. Det strutter ikke sommer ute i dag, men i morgen blir alt så meget bedre. Det er nemlig duka for full Vålerengahelg du kan nyte ute så lenge du har et fjernsyn i nærheten. Det løses med skjøteledninger. Oppvarmninga til hockey har også starta som seg hør og bør. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 12. august 2020»

Fredag, regn og Vålerenga. Joda, jada. Det strutter ikke sommer ute i dag, men i morgen blir alt så meget bedre. Det er nemlig duka for full Vålerengahelg du kan nyte ute så lenge du har et fjernsyn i nærheten. Det løses med skjøteledninger. Oppvarmninga til hockey har også starta som seg hør og bør.

Vålerengalørdag

Vi tegner et bilde:

Klokka nærmer seg åtte om morgenen, det er lørdag, sola skinner og selv skjæra, sjefen i gata uttafor, later til å gi katten til naboen være i fred noen timer. Full harmoni. Etter å ha kokt en god kopp kaffe griper du fatt i Vålerengaflagget og tusler ut på balkongen for å henge opp for å vise at du er stolt av laget, byen og alt som er fint.

Ved siden av deg får du øye på naboen som er ute i samme ærend. Dere slår av en prat og hvor gode vålerenga er for tiden, men også hvor frustrerende det er å elske. I tillegg klager dere over fyren i første. Han som er fra Bergen eller noe annet svineri. Hvertfall fra vestlandet et sted. Dere ler og fantaserer om hvilke forferdelige forhold han må ha opplevd og at han kanskje endelig har fått fred ved å flytte til storbyen.

Samtalen avsluttes med enighet om å møtes i totida. Greit å få i seg noe lunsj før avspark klokka tre.

Frem til da skal det kjøpes grillmat og øl. Mulig du stikker en tur på polet.

Første kamp

På slaget klokka tre sparkes det i gang oppe på Fetsund. Vålerenga ligger på førsteplass i ligaen og har alt å miste dersom de taper kampen mot Team Lillestrømmen. Med ett poeng mer på tabellen, men også en kamp mindre spilt kjemper Vålerengas damer en tett og kamp mot fjærkreet fra Øyeren.

Kaptein Spitse leder laget med millitant presisjon men Skedsmokorset er vanskelige å slå. Etter flere gode innlegg sitter den endelig. 1-0 etter 65 minutter. Nydelig scoring av Njoya. Jubelen står i taket. Dette er en sekspoengskamp og Vålerenga leder fortjent. Det holder hele veien inn og etter 93 minutter settes nok et mål. LSK blir desperate og gjør en feil. Dette vet våre damer å utnytte. Når det blåses av et minutt seinere står det 0-2 på tavla.

Naboen mener det var en god kamp, du mener den var fantastisk.

Dere drikker opp ølen og tar på dere skoa. Naboen har nemlig en ekstra plass på et bord oppe på Øst. Han ene fikk nemlig tak i kampbilletter og skal se den på stadion. Du skal uansett de den andre kampen for dagen, og dessuten er det greit med noe middag utover.

Når dere kommer opp på Øst er stemninga god. Oslo viser seg virkelig fra sin beste side i dag. Selv om det var meldt overskya på Yr, er det viden kjent at sola alltid skinner for Enga. Latteren sitter om mulig enda løsere enn meningene mens dere varmer opp til kamp nummer to.

Andre kamp

Vålerengas herrelag gikk på en smell mot Start på mandag. Selv om de var det beste laget sleit de vanvittig med å sette ballen i kassa. At de fikk et mål feilaktig annulert hjalp heller ikke på stemningen. Om dette gjorde at de endte opp med å gjøre feil når Start satt inn vinnermålet er usikkert.

Det er med andre ord et Vålerenga som er ute etter hevn som møter Sandefjord på Valle. Om vi i det hele tatt skal henge med i toppen er det utrolig viktig at vi kommer seirende ut i morgen. Odd har latterlig god flyt for tida, mens RBK peser rundt øra.

Kampen kommer godt i gang for Vålerengas del. Allerede etter åtte minutter, etter mye press jager Dønnum ballen inn i feltet, legger opp ballen til Benjamin Stokke som seiler som en due gjennom forsvaret tll Sandefjord og dundrer ballen i mål med pannebrasken.

Dette er ikke nok. Nå har St. Hallvards menn fått blod på tanna og fortsetter å jage andrescoringa.

35 minutter er spilt, Vålerenga har hatt ballen stort sett hele omgangen og det selvsagte skjer. Vilhjamsson kommer seg løs etter et frispark og dundrer ballen kontant i nettaket og det står seg til pause.

63 minutter spilt. Sandefjord kommer på løp etter et sjeldent godt angrep. Alcaras prøver å tvinge seg gjennom forsvaret til Vålerenga men snubler i sine egne ben innenfor 16-meteren. Dommeren er som alltid fullstendig blind og siden en eliteseriekamp ikke kan spilles uten straffe, peker han på streken.

Straffa går inn og stillinga er 2-1.

Nå begynner telemarkingene å få opp trua på seg selv. Noe som åpner hele forsvaret deres. Etter 85 minutter kommer innbytter Bård Finne på en kontring. Fra 30 meter klasker han ballen over til Vilhjamsson om fører ballen inn med rompa. Litt showing er det lov å gjøre når man spiller på hjemmebane.

Stemningen på Øst er elektrisk! Alt det kjipe fra forrige kamp er fullstendig glemt. Noen holder på å glemme enmetersregelen, men klarer å holde igjen.

Kampen avsluttes og det står 3-1 på tavla. Vålerenga er tilbake!

Du og de andre du sitter med bestemmer dere for å ta en burger og feire seieren og nyte solnedgangen bak blokkene. Det er varmt, det er godt og det er herlig.

Utover kvelden kommer dere inn på temaet ishockey. Selv om det fremdeles er august begynner sesongen å nærme seg.

Håki

Vålerenga tapte 3-2 mot Manglerud Star etter straffer på torsdag. Heldigvis var det sesongens første treningskamp, så tapet er ikke viktig i seg selv. Men, det er en kamp de burde ha vunnet likevel. Samtlige scoringer i matchen kom i tredje omgang og for Vålerenga var det Lindström og Olsen som sto for gållene.

Vålerenga i dag

Vi hører på VPN podcast der de snakker med Mina Finstad Berg om fotball og Vålerenga, mens vi gleder oss til i morgen. Dersom vi får tak i bord stikker vi en tur på quiz på Bohemen. Mulig vi tar en utepils på Øst eller Vertshuet også. Hverken vær eller vind osv..

https://open.spotify.com/episode/02FfyZPVXtXevKgcS4igc8?si=QUoghQCyS4uU8PhJzfdtrg

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar