Dagboka fredag 9. august 2019

Om uka har inneholdt rabalder eller vært rolig som dua på torget kan du sikkert sette pris på at det snart er helg igjen. Om du av en eller annen grunn følger et lag 200 mil hjemmefra du på grunn av fly- og billettpriser bare kan drømme om å se, blir det sikkert en heisann … Fortsett å lese «Dagboka fredag 9. august 2019»

Om uka har inneholdt rabalder eller vært rolig som dua på torget kan du sikkert sette pris på at det snart er helg igjen. Om du av en eller annen grunn følger et lag 200 mil hjemmefra du på grunn av fly- og billettpriser bare kan drømme om å se, blir det sikkert en heisann stilig helg. Om du er stolt Vålerenga-supporter med bankende hjerte for klubb og tradisjon, kort vei til stadion og ære være og alt det der blir det en fantastisk helg! Alt ligger til rette for å denge distriktsklubber enten det er å sende hjem ydmykede bønder fra Kølabånn, eller rygge ut av Sør-Krogstad med to langfringre stolt pekende i været. Nå skal det tas poeng!

Hjemme

På onsdag gikk vi enkelt videre fra tredje runde i cupen mot andredivisjonslaget Fortuna Aalesund på en eller annen krasafaren stadion oppe i Romsdal og Møre et sted. Klubben sier selv at det gikk greit på skinner og ut i fra oppsummeringsvideoen de la ut ser det ut som det stort sett dreide seg om enveiskjøring. Fortuna starta med et mål etter 30 minutter og det er naturlig å tro at det tente en liten gnist for et tynt håp om avansement. Det varte i hele tre minutter før Fortuna ble idømt straffe og kampen rykka tilbake til start. Etter pause var det enveiskjøring før det til slutt endte 1-3. Natasha Dowie scora forøvrig alle måla mens 15 år gamle Emma Iversen debuterte for a-laget de siste 5 minuttene.

Vi anbefaler å sjekke ut videoen med høydepunkter som er lagt ut. Det oser cupsjarm av hele greia. Særlig pauseshowet og pølsebua fire minutter inn i videoen er en høydare.

Oppsummering NM 3. runde 2019 – Fortuna – VIF

Borte bra men hjemme best er det noe som heter og i morgen er det klart for hjemmekamp mot bønda fra Kolbotn i Follo. Stedet som folk som ikke lenger takler å bo i byen flytter til og før de vet ordet av det står bak hvitmalte stakittgjerder og lukter prompen til hverandre, mens de snakker om hvor herlig det er for unga å vokse opp i trygge landlige omgivelser.

Et sant suburbia-mareritt og et halvgodt fotballag er det de kan skilte med. Og om du noen gang skulle være i tvil om at du har forlatt sivilisasjonen når du er der kan du stikke inn på det lokale kjøpesenteret, eller «mallen» som kidsa kaller det der de står utenfor og henger mens de venter på at noe skal skje. Hva som helst! Bare det skjer noe. Der inne finner du nemlig Felleskjøpet.

Kolbotn ligger rett under oss på tabellen og nok en gang er det en sånn kamp vi MÅ vinne for å holde oss flytende med tak på medalje.

Kampen spilles i morgen klokka 15:00 hjemme på Valle. For å komme seg på kamp gjelder de samme tingene vi skrev om sist uke. Banen er stengt.

Borte

Man skal ikke sparke noen som ligger nede er det noe som heter. Men det driter vi lange baner i. På søndag skal vi ikke bare sparke og banne i 90-minutter, men når dommeren blåser skal snila frem og strålen siktes før vi slenger kadaveret i Drammenselva og tar toget hjem.

Ivan Näsberg sier det ikke sånn, men vi veit det er det han mener.

Vålerenga har ikke vunnet mot skrotgodset på Marienlyst på fem år og har kun én seier siden 2009. Det skal endres i år. Ikke bare har våre gutter et godt lag, men drammen har fullstendig rakna og ligger solid på bunn av tabellen med ti poeng. Der de har fire tap og en uavgjort de siste fem kampa. Om du lurer på hvor ræva det er kan vi informere om at Lyn hadde 16 poeng da de rykka ned i 2009. De så vi aldri igjen.

Nå er riktig nok det økonomiske situasjonen i Godset litt bedre enn hos altangänget fra St.Hanshaugen, men poengmessig akkurat nå er det ikke så gæærnt ulikt.

Godset veit de begynner å bli hekta av og vi regner med at de akter å gjøre noe med det og med Vålerengas typiske uflaks er det denne kampen de skal reise kjærringa. Vi trur ikke det. Ikke denne gangen. De er kjørt og vi regner med at nederlaget har starta å bre seg oppover mot Hokksund. Vi sier ikke at vi bare skal stikke ned til Drammen og motsandsløst spille fletta av de lokale, men vi har trua på at det blir enkelt. 5-1?

Om vi ikke vinner det her blir vi så jævlig skuffa.

Kampen spilles på Marienlyst (Dramm’n) søndag klokka 20:00

Uavgjort

Osloidretten mangler millioner til vedlikehold og Aftenposten melder at det er mange frustrerte ildsjeler der ute som i verste fall må stenge ned arenaer og haller rundt i byen dersom det ikke kommer på plass penger så snart som mulig. Nå er ikke Vålerenga nevnt i artikkelen. Men som byens eneste eliteserielag og en av de aller største foreningene er det natulig at dette også kommer til å påvirke oss. Det ene er at kommunen eier en del av anleggene våre og det andre er at Vålerenga er avhengig av at det gror og spiser gode spillere også utenfor eget lag. Dette er unge jenter og gutter som kanskje en dag skal gjøre en jobb for oss. Både på fotballbanen og på isen. I basket, håndball og innebandy.

Vi skal ikke bli alt for politiske og si at vi ønsker noen revolusjon, men etter fasesen med Jordal og nå det her viser at idrett ikke er prioritert slik vi ønsker det i denne byen.

Valget er om en måned. Nå har du mulighet til å være med å presse og påvirke representantene på rådhuset, enten de sitter i eksisterende byrådspartier eller er i opposisjon.

Vålerenga i dag

Om vi er på Øya, sitter på Øst, Bohemen eller Vertshuset feirer vi at det er nok en helg foran oss og tar et velfortjent glass med øl. Quiz på Bohemen.

Legg igjen en kommentar