Dagboka onsdag 15. mai 2019

Cup-kamp på Nammo stadion og snart seriekamp på Intility stadion. Dagboka tar fotballtempen på Oslo og vi minner samtidig om litteratursamling. I kveld spiller Vålerengas damelag sin første cupkamp. Den spilles på Nammo stadion mot Raufoss. Det tror vi blir en festaften. Raufoss er et lag Vålerenga skal slå 10 av 10 ganger, og derfor … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 15. mai 2019»

Cup-kamp på Nammo stadion og snart seriekamp på Intility stadion. Dagboka tar fotballtempen på Oslo og vi minner samtidig om litteratursamling.

I kveld spiller Vålerengas damelag sin første cupkamp. Den spilles på Nammo stadion mot Raufoss. Det tror vi blir en festaften. Raufoss er et lag Vålerenga skal slå 10 av 10 ganger, og derfor tipper vi det blir et målkalas. Det trenger laget. Kampen mot Klepp var en gigantisk nedtur, så vi håper cupens åttendedelsfinale kan være en vitamininnsprøyting.

Vi tror på flere scoringer av denne gjengen på NAMMO stadion (foto: Eivind Hauger / VPN)

Om du vil se kampen på stadion må du møte opp litt før 17.30.

Kom la oss laga show!

16. mai-fest mot Strømsgodset

I morra er det visstnok «fotballens festdag». NFF har invitert Strømsgodset til festen vår. Det er liksom den kjipe fetteren du ikke vil treffe. Han er ikke noe morsom. Han sitter i hjørnet og sturer helt til han har drukket litt for mye av sinnabrusen og skal fortelle alle at de fortjener deng. Dette er samma ufine fyr som benytter hvert eneste store sportsarrangement til å drikke seg kanakkas og true alle han ser med bank. Han er fyren som sitter i sola ved skiløypa i Holmenkollen og blir bortvist av politiet.

Og nå er’n invitert til fest…

Basert på hvordan Vålerenga overkjørte Ranheim på Extra Arena (ja, den heter det) rett utenfor Trondheim tror vi dette kan bli gøy. Chidera Ejuke har virkelig fått opp scoringsteften, og når Magnus Lekven leverer pasninger som den Deyver Vega fikk på 1-3 så tror vi dette blir skikkelig fin fest.

Suppportere og spillere jubler sammen etter Mattis andre scoring mot Mjøndalen (foto: Eivind Hauger)

Matchen starter klokka 20:00 i morgen. Det betyr at du helt fint kan rekke å ta med unger og kone og nabokona (eller bare nabokona om du heller ønsker det) og mann og nabomann (eller bare nabomann om du heller ønsker det) og andres unger. Det er jo tross alt bare 17. mai og fridag dagen etter.

Klubben melder om fint driv i billettsalget. Det er allerede solgt rundt 9.000 billetter. Erfaringsmessig vil salget ta seg opp de to siste dagene før kamp, så vi satser på ca 12 – 13.000 på tribunen og flotte 12-13 grader i lufta.

Kom la oss laga show!

En som derimot ikke lenger er invitert er tidligere Godset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen. Han trakk seg tidligere i dag som trener. Det er noe som kan bli et potensielt skår i gleden, men vi tror Vålerengas fotballherrer er sterkere enn de som har tilholdssted litt uttafor Drammen. Siden vi i VPN elsker å skryte (det er jo ingen andre som gjør det så da må vi gjøre det sjæl) så må vi jo trekke fram da vi tippa tabellen så regna vi også med at han kom til å være den første som forsvant.

Blir det ny scoring av Matti i morgen kveld? (foto: Eivind Hauger/VPN)

4-0? Er det lov å tippe? Matti, Ejuke, Finne og Dønnum. Så kommer kanskje Aslak Falch og legger på til 5-0 om vi har flaks.

Fotballtemperaturen stiger i Oslo

I takt med spillet så stiger også interessen for fotball blant Oslos befolkning. Det er plutselig mer interessant med Vålerenga når herrelaget ligger på 4. plass enn når de vaker i ingenmannsland. Når du får tomler opp og lykkeønskninger fordi du går med Vålerenga-skjerf under blazeren på vei til jobb så veit du at det er noe som er i ferd med å skje.

Dettte har vi både etterlyst og savna.

Vi håper det fortsetter. Ingenting hadde gleda oss mer enn at vi fikk fulle tribuner hver kamp. For å få til det så må klubben gjøre det bra over tid og det må være profiler på laget. Det behøver ikke nødvendigvis være unge, norske spillere, men det må være spillere som gjør noe ekstra. Nå har det plutselig dukka opp tre profiler i som passer inn i kategorien «unge spillere»: Chidera Ejuke, Aron Dønnum og Ivan Näsberg. Der Ejuke i all hovedsak lar beina snakka for seg gjør Dønnum og Näsberg litt mer ut av seg i mediene.

Med seier mot Godset og potensielt sett 2. plass på tabellen etter 16. mai-runde så snakker vi virkelig syden-temperatur.

Kom la oss laga show!

Vålerenga i dag

Om du ikke er gira på å se fotball og VM-hockey på Øst, Bohemen eller Vertshuset så kan vi anbefale dette:

Kveldstid: Fra Morgan Kane til Harry Kane – litteratur og fotball. En samtale med forfattere og fotballspillere, om spillet, om fotballromanene, om lesing og om fotball gjennom historien.
Panel: Arild Stavrum, Aslak Sira Myhre, Freddy Dos Santos og Erlend Loe
Programleder: Aleksander Schau Gratis kveldsarrangerement på Highbury fotballpub på Majorstua 15. mai kl. 20.

Legg igjen en kommentar