Dagboka fredag 17. august 2018

Den for mange første helga etter sommerferien har ankommet, Vålerenga gjør klart for innrykk av studenter, damene skal til Eiksmarka mens herrene får besøk av radbrekkera fra nordishavet. Studenter Når det kommer til å leite etter publikum ligger ikke klubben på latsiden, og i år har de bestemt seg for å satse på studentene. De … Fortsett å lese «Dagboka fredag 17. august 2018»

Den for mange første helga etter sommerferien har ankommet, Vålerenga gjør klart for innrykk av studenter, damene skal til Eiksmarka mens herrene får besøk av radbrekkera fra nordishavet.

Studenter

Når det kommer til å leite etter publikum ligger ikke klubben på latsiden, og i år har de bestemt seg for å satse på studentene. De unge lovende kommer nemlig inn på stadion for en femtilapp, og blir lokka ut av de trange studentboligene sine med billig øl. Det er markedsføring vi kan stille oss bak, og vi håper at de blir en suksess. Her er det store muligheter for nye byborgere å raskt anskaffe en urban identitet ved å menge seg med indrefileten av byens borgere, samtidig som de får se hovedstadens beste lag dodge nordnorske skoknotter i minimum 90 minutter.

Til deg som er student og nyankommet til hovedstaden. Vi veit ting kan være litt skumlere her enn hjemme på tunet, og det er sikkert og visst at du har hørt noen usannheter om både østkanten og vålerengasupportere, men ikke vær redd. Ta banen til Helsfyr og tråkk opp på stadion, så kan du skryte til alle folka som ble igjen hjemme at du både har fått i deg kultur og har blitt lommekjent i storbyen. Vi lover deg at du får det jævlig trivelig, og horisonten blir utvida. https://escortstars.ch

Ta med deg hele kollokviegruppa og møt opp på stadion tidlig når ølen er kaldest.

Stabæk

Damelaget møter ehm.. «Chixas» på lørdag, og det skjer på Nadderud. Som du sikkert veit går det bane dit. Stabæk ligger to plasser under oss på tabellen og med seier kan vi få et heng på bronsen, så møt opp klokka 15:00 der ute for å se en klassisk øst/vest-batalje. Billetter kjøpes i boden ved siden av døra.

TV-kamp

Om du skal på fest på lørdag, eller har feira seieren mot Stabæk ut i de små timer, lar NFF deg sove lenge på søndagen. Denne sesongen har det ikke vært så ille når det kommer til matcher utenfor søndag klokka seks, og vi veit vi må innfinne oss i at det noen ganger blir noe annet. Men, hvorfor skal det skje mot Tromsø? Ikke får vår del altså, det er ikke noe stress å dra på match litt seinere, men for TIL-supporterne som bor igjen i Sør-Finnmark, må det være forbanna frustrerende med tanke på å styre sjarken hjemover på kveldstid. Med andre ord regner vi ikke med at det kommer til å være stappfullt på bortetribunen. Men det kan det være på hjemmetribunen! Nå er sommerferien over for de aller fleste, været er meldt helt på det jevne.

Så, ta meg deg alle venner du veit burde være der, og kom deg på banen, sju og tredve eller en og tjue, og møt opp.

Glissent på tribunen

Vålerenga har hatt noen runder med glisne tribuner de siste rundene. Noe av skylda skal selvsagt været og fellesferien ha, men det har kanskje også noe med resultatene å gjøre. Men, du skal vite at vi ikke er de eneste. Hele fotball-norge opplever for tida det samme. Verdens gang kunne på onsdag denne uka vise til at det er den skralleste sesongen siden 2001. Det var det året Vålerenga hadde tryna ned i sumpa, så tippeligaen måtte klare seg uten.

Sist det var som nå på tilskuersida hadde vi noen oppgangsår rett etterpå. La oss håpe det samme nå. Det finnes nemlig oss som genuint bryr oss om norsk fotball og ønsker at det skal være en greie. Vi som ikke har et favorittlag 200 mil unna, men som ønsker å se norsk fotball blomstre. Stå på stadion sammen med tusenvis av andre, uansett hvem motstanderne er.

Eliteserien kommer aldri til å bli noe Premier League, og det må vi begynne å kollektivt ta innover oss. Drit i nedsnakkinga, det er det det er; sleivpasninger, snømåking, bussturer til steder gud faktisk har glemt. Og noen ganger, en gang i blant, er det et lag som kommer seg ut i Europa og spiller kamper. Ikke mot Bayern Munchen, men mot Vardar og Shamrock Rovers. Og med litt flaks og en kraftig dose vilje, står Arsenal på andre halvdel.

Dette må vi lære oss å elske igjen.

Vålerenga i dag

Det er kviss på Bohemen og øl i krana på Øst og Verthuset. Er du student kan du vente til søndag.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar