Dagboka søndag 10. juni 2018

Dagboka handler om Brann – Vålerenga, og du får mange spørsmål som krever svar. Serielederen får besøk av laget på sjette plass. Bergensavisen har en god analyse av kveldens kamp: Problemet til Vålerenga har vært forsvarsspillet. Oslo-laget har sluppet inn 16 mål på 12 kamper. Bare Ranheim (20) har sluppet inn flere av lagene som … Fortsett å lese «Dagboka søndag 10. juni 2018»

Dagboka handler om Brann – Vålerenga, og du får mange spørsmål som krever svar. Serielederen får besøk av laget på sjette plass.

Bergensavisen har en god analyse av kveldens kamp:

Problemet til Vålerenga har vært forsvarsspillet. Oslo-laget har sluppet inn 16 mål på 12 kamper. Bare Ranheim (20) har sluppet inn flere av lagene som er inne på topp ti for øyeblikket. I samme setning kan det også nevnes at det faktisk bare er Brann og Rosenborg som slipper inn under ett mål i snitt per kamp.

Men mannen som gjør opp for alt det dårlige forsvarsspillet, er Sam Johnson. 24-åringen er en god spiss med både fart og styrke, men klarer man å plukke ham ut av kampen er mye gjort. Bak ham er det noe tynt, og Vålerenga har bare vunnet én kamp hvor Johnson ikke har bidratt med målpoeng.

Det som derimot bør bekymre Brann-fansen er Stadion-statistikken til Vålerenga. Rivalene fra Oslo har faktisk vunnet fire av de åtte siste oppgjørene i Bergen, mens Brann bare har vunnet to. Forrige sesong endte det 0-0.

 [poll id=»90″]

VM og skader

Det er bare Vålerenga i norsk fotball som kjenner på kroppen at det er VM i Russland. Samuel Fridjonsson er opptatt med VM for Island, og er uaktuell. Ernest Agyiri og Fitim Azemi er fremdeles ute med skader, men Ivan Näsberg og Felix Horn Myhre er klare igjen. Brann mangler kun langtidsskadde Taijo Teniste.

Hyggelig er det at João Meira endelig er klar for spill. Portugiseren har slitt etter overgangen til Vålerenga. 31-åringen fikk en strekk i cupkampen mot Årvoll den 18. april, og det er eneste kamp for A-laget på midtstopperen etter at han kom fra MLS-klubben Chicago Fire 23. mars.

[poll id=»91″]

Bård Finne

Bård Finne avgjorde kampen mot Lillestrøm på overtid, og nå skal han finne mål i Bergen. Han sier til klubbens sider at han gleder seg til å spille på Brann stadion.

– Jeg er klar for å spille fra start, men vi får se hva de bestemmer seg for. Vi skal spille vårt spill. Vi vet at de er fysisk sterke og solide og har sluppet inn lite mål. En ball i bakrom kan fort avgjøre kampen, sier han når Freddy Boy antyder at farten hans kan avgjøre.

[poll id=»92″]

Sivert Heltne Nilsen

Lokalavisa Bergens Tidende mener Branns viktigste spiller i år er Sivert Heltne Nilsen. En mann som er kjent for å filme og falle lett, eller bare les hva bygdas egen journalist skriver om han:

Han er ikke en type med universell appell hos fotballfans. Spesielt ikke hos dem som har sympatien hos et annet lag enn Brann. Er en motstanderspiller så syndig å berøre ham i kampens hete, detter han til jorden som et rådyr under høstjakten. Gjerne ledsaget av høye skrik og fakter.

Men det som gjør han til en viktig spiller er dette:

Selv er han komplett nådeløs når han skal vinne ball. Om det medfører skader eller skavanker hos motstanderne, virker å bety ingenting. Og om offeret skulle syte eller jamre seg, står han der og smiler overbærende, som om hele ham utstråler: Slutt og syt, din pudding. 

På fotballbanen er han altså det vi på godt/dårlig bergensk kaller for et godt rævhål. Men han er Branns rævhål.

Journalisten konkluderer med at når du ser på Branns midtbane er det ikke Kristoffer Barmen eller Fredrik Haugen som har båret dette laget opp til den suverene norgestopp, men Sivert Heltne Nilsen. Så har han da heller ikke møtt typer som Felipe Carvalho i 2018.

[poll id=»93″]

Vålerenga i dag

Alt handler om det som skjer i Bergen kl 20 i kveld. TV Norge viser kampen for de som ikke kan være der. Det er meldt lett regn og ca 13-14 grader i kveld. Perfekt for fotball, altså. Vi går selvsagt for seier, men lurer på en siste ting.

[poll id=»94″]

 

Legg igjen en kommentar