Dagboka tirsdag 12. desember 2017

Det er 12 dager igjen til julaften. Hvilke gaver er det Vålerenga får? Dagboka spekulerer i alt. Første januar åpner det såkalte overgangsvinduet. Vi skal la semantikken ligge og ikke henge oss opp i at klubbene når som helst i året kan signere nye spillere, men ikke registrere dem for spill utenom i enkelte perioder. Vålerenga … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 12. desember 2017»

Det er 12 dager igjen til julaften. Hvilke gaver er det Vålerenga får? Dagboka spekulerer i alt.

Første januar åpner det såkalte overgangsvinduet. Vi skal la semantikken ligge og ikke henge oss opp i at klubbene når som helst i året kan signere nye spillere, men ikke registrere dem for spill utenom i enkelte perioder. Vålerenga damer har allerede vært aktive på overgangsfronten med ny trener, ny sportsdirektør, ny keeper, ny spiss og en hel del spillere på utgående kontrakt. Her kommer det nok en del avklaringer rett over nyttår, og vi anbefaler Sotahjørnets oppsummering av ståa i denne delen av klubben.

Vålerenga fotball herrer har derimot ikke vært så aktive på spillermarkedet, men derimot mer ivrige på det administrative. To sentrale spillere har forsvunnet (Stengel og  Grindheim) samtidig som Moa har lagt opp.

Moa jubler for scoring mot LSK (foto: Eivind Hauger/Klanen/VPN)
Moa jubler for scoring mot LSK (foto: Eivind Hauger/Klanen/VPN)

Assistenttrener Morten Tandberg har forlatt klubben etter endt kontrakt, Amund Skiris rolle i klubben er fortsatt uklar og Jørgen Ingebrigtsen er blitt flyttet til sportslig leder. Inn som sjefsspeider har den alltid beredt Lars Tjærnås ankommet. Dette er noe vi i VPN har etterspurt lenge. En fast ansatt speider og sportslig leder. Vi gleder oss!

Reint sportslig så er det ikke så mye nytt ennå, skjønt ryktene florerer. VPN veit at det skal forsterkes i forsvaret og at det blir sett etter en spiss. Så da er det altså bare å spekulere.

I forsvaret går ryktene på at Robert Lundström er på vei hjem til Sverige. Vi syns det er kjipt, men selv om han har vært god offensiv så har han mangler defensivt. Uansett så er dere lesere enig med Deila om hvis det kommer et bud så bør klubben selge. Amin Nouri skal visstnok være på vei inn som hans erstatter. Det er en spiller dagboka gjerne vil ha inn uansett. I tillegg så påstår svenske nettsider at Jørgen Horn skal være på vei inn fra Elfsborg. Om dette stemmer aner vi ikke, men ryktene sier nå uansett så.

Delta i diskusjonen på forumets ryktebørs.

På midtbanen kommer det nok ingen selv om sultne supportere gjerne vil ha flere. Skal dagboka tippe så blir Daniel Berntsen makkeren til Magnus Lekven. Foran de to finner vi Samuél Kari Fridjonsson. Han har utvikla seg godt og vi tror han får en enda bedre 2018-sesong. Så har vi Abdi Ibrahim og en rekke unggutter. Tror dette blir bra!

Har Magnus Lekven Eliteseriens beste skjegg? (Foto: Eivind Hauger / Klanen / VPN)
Har Magnus Lekven Eliteseriens beste skjegg? (Foto: Eivind Hauger / Klanen / VPN)

I angrepet er nok også veldig mye satt. Vi har en del gode spillere og en del gode som ligger og vaker bak. Simen Juklerød, Bård Finne, Henrik Kjelsrud Johansen, Fitim Azemi og Chidera Ejuke er spillere vi kommer til å få mye moro med neste sesong også. Ernest Aygiri skal være aktuell for ett år til på lån.

Avis-skriveriene sier litt om spissplassen i Vålerenga. Det skal visstnok være lagt inn et bud på Tromsøs Thomas Lehne Olsen. Vi veit ikke helt hva vi synes om det. Han skal i følge 100% Fotball være verdsatt til to millioner kroner noe vi syns kanskje er i overkant. I tillegg så har vi jo enn så lenge både Fitim Azemi og Henrik Kjelsrud Johansen.

Fortell oss gjerne hvem dere vil ha inn. Vi har plass både på Facebook og i kommentarfeltet under.

Vålerenga i dag

Vinterstille Vålerenga-dag. Vi feirer det med å plante rykter rundt bardisken på Klanens serveringssteder.

Legg igjen en kommentar