Kinderegget Rasmus Ahlholm; eneren, lagspilleren og livscoachen

Den heiteste spilleren i Norsk hockey om dagen er Vålerengas Rasmus Ahlholm. Hadde vi vært skikkelig tabloide hadde vi kjørt på med overskrift av typen: «Ahlholm lengter etter Ylven», «Tallak Lyngset gnåler noe vanvittig over reisevei» eller «Øksnes og Tobbe er stolte over å være de første medlemmene i Rasmus Ahlholms fan club». Men Rasmus … Fortsett å lese «Kinderegget Rasmus Ahlholm; eneren, lagspilleren og livscoachen»

Den heiteste spilleren i Norsk hockey om dagen er Vålerengas Rasmus Ahlholm. Hadde vi vært skikkelig tabloide hadde vi kjørt på med overskrift av typen: «Ahlholm lengter etter Ylven», «Tallak Lyngset gnåler noe vanvittig over reisevei» eller «Øksnes og Tobbe er stolte over å være de første medlemmene i Rasmus Ahlholms fan club». Men Rasmus Ahlholm er ikke bare en ener i ligaen, han er også en ujålete lagspiller og en skikkelig bra fyr med gode verdier, som setter hardt arbeid, kameratskap, stolthet og idrettsglede høyt. Et skikkelig kinderegg med andre ord. Vi fikk tak i Rasmus for et kjapt men fint intervju.

Navn: Rasmus Ahlholm
Alder: 27
Posisjon: Forward
Fatning: Left
Moderklubb: Boo IF

Hvem er du som type? Er du like lugn utenfor isen som det du virker å være på?
Ja det skulle jag vilja säga, jag är inte allt för glad i överraskningar och gillar det ”normala”.

Hvis du ikke hadde spilt hockey, hva hadde du gjort da?
Jag är extremt glad i sport och har ett stort idrotts intresse så jag tror mycket av min fritid hade gått till någon annan sport. Annars gillar jag ekonomi och är inne på mitt tredje år på en finans Bachelor från bi så jag tror jag hade haft ett finans jobb.

Når begynte du å spille hockey? Hvorfor ble det hockey og ikke noen annen idrett?
Jag började spela ishockey när jag var 4 år med dom som var 2 år äldre än mig på hockeyskolan.

Jag gillade egentligen fotboll mycket mer än hockey när jag var liten och ville satsa fullt ut på fotbollen, men min pappa sa att det är bra att hålla på med flera sporter och fram tills du är 15 ska du hålla på med både fotboll och hockey sen får du välja. Det slutade med att när jag var 14 tyckte jag helt plötsligt att hockey var mycket roligare än fotboll. Och det blev att jag satsade fullt ut på hockeyn och trappade ner successivt med fotbollen och la väl av helt när jag var 17.

Du er jo sjukt glad i å plukke poeng. Du har ikke vurdert å begynne å spille sjakk? Der er det også masse poeng som bare venter på å bli plukka, og et helt vanvittig rankingsystem.
Haha..nej det har jag inte, men jag har spelat en del schack med min gudfar när jag var yngre.

Hvem var ditt største forbilde som barn? Har du noen helter enda?
Det måste bli Peter Forsberg, Mats Sundin och Markus Näslund. Jag hade både tröjor och affischer på pojkrummet när jag var yngre. Lidström va back så han va inte lika cool.

Hva? Lidström er awsome og så har han jo spilt en mannsalder på verdens beste lag. Nå er det jo ikke meningen at vi skal sette igang en krangel her. Det skulle tatt seg ut!! Så vi noterer oss svarene dine og så hopper vi rett over til neste spørsmål. Har du noen kallenavn som blir brukt? Eller har du noen kallenavn på blokka som du ønsker du hadde fått?

Jag har väl blivit kallad «Ralle» som är ett klassiskt smeknamn för Rasmus. Men ni får gärna komma på något bättre.

Ralle er litt lame, ja. Sikker på at supporterne kommer på noe bedre. Vålerenga er bra sånn sett. Du kommer jo fra Sverige, merker du noen forskjell i spillestil på svensk og norsk hockey? Jeg mener…i Norge sliter vi jo med hodeskader, stygge “taklinger” og mange utvisninger etc, mens man i Sverige ikke har avblåsninger i samme grad.
Det är väl en liten kombination av allt möjligt, respekten för motståndare, att den som blir tacklad faktiskt vet om att han inte är ensam på isen. Samtidigt som man nog ska försöka jobba fram en tydligare linje.

Axel Eidtstedt fortalte oss at den største forskjellen mellom norske og svenske spillere er at de norske spillerne klager og syter over reisevei i forbindelse med kamp. Regner med at dere svenske er enige om det der, men det vi lurer på er om det er noen av lagkompisene dine, bortsett fra Søberg, som du synes er ekstra sutrete og gnålete når det kommer til reising?

Ja, norska spelare kanske har blivit lite bortskämda av att det är korta avstånd på östlandet Medans vi svenskar är vana vid att åka 5-6 timmar till match och ibland upp mot 16 timmar.
Och då pratar vi ENKELTRESA.

Den mest gnälliga är Tallak.

Se der ja…du trengte ikke betenkningstid på den, gitt. Tallak er sikkert happy nå når sannheten kommer for en dag! Du har jo vært heit på grøten i det siste og spesielt etter at Ylven ble skada. Gruer du deg til han kommer tilbake?
Verkligen inte, Jag längtar tills Martin är tillbaka och det tror jag hela laget gör. Han är en otroligt viktig spelare för oss….Både på och utanför isen.

Axel Eidtstedt fikk spørsmål av oss om han foretrakk Ola Conny eller Roy Einar og han svarte freidig nok Ola Conny. Er du også villig til å ofre plassen din på laget for å oute deg selv som fan av dokosåpa Ullared?
Nej det där måste va någon småstadskärlek. Jag hoppas jag aldrig kommer att handla på Ullared.

Nå er det nesten sånn at hver gang du sender en pasning til Lindstrøm fra icinglinja så går pucken rett i nettet fra død vinkel. Begynner ikke det å bli litt kjedelig? Har Lindstrøm begynt å klage for at pasningene dine aldri kommer fram?
Det är aldrig tråkigt när ens eget lag gör mål och varför jag fått lite mer ytor iår det är för att alla lagen mer eller mindre punktmarkerar Tobbe och det kanske han gnäller lite på ibland.

Musikken har Robert Johnsen som vist nok møtte djevelen i et veikryss og solgte sjela si til han for å bli drit god på gitar. Vi har jo spekulert litt vdr hva som skjer med deg om dagen, så vi lurer litt på om det finnes en litt “mørkere” Ahlholm enn det vi vet om?
Haha nej det tror jag inte, jag tror mycket av min framgång iår beror på att jag trivs väldigt både på och utanför isen med lagkamrater och sambo.

Samtidigt som jag såklart har väldigt bra självförtroende just nu och får ett stort förtroende från tränarna.

Vålerenga er i dytten om dagen samtidig som laget har ganske store utfordringer når det kommer til skader. Vi supportere har jo fokus på skadene, men hvordan er stemninga i laget? Blir dere mer sammensveiset og jobber for hverandre når så mange er ute eller tenker man «skit samma – Rasmus fiksar segeren»?
Stämningen i laget är såklart bra när vi vunnit så många matcher på slutet och vi börjar även närma oss en topp 4 placering snart.

Den största skillnaden är att vi verkligen har inset våra begränsningar med så många nyckelspelare ute, så vi spelar mycket hårdare, rakare och med lägre risk. Samtidigt som vi täcker fler skott och backcheckar hela vägen.

Nå har du 15 kamper på rad med poeng. I 1983-1984 sesongen hadde Wayne Gretzky poeng i 51 kamper på rad. Synes du det er naturlig å strekke seg mot 52 kamper? Satser du på å slå “rekorden”?
Det är inget jag tänker på, jag försöker bara ta en match i taget. Min kedja med Lindström och Olsen har haft väldigt bra kemi sista matcherna och skapat mängder med målchanser så dom är en stor del av de.

Du skrev jo før sesongen en 3-års kontrakt med Vålerenga. På det tidspunktet skulle ny hall stå ferdig etter ett år. Nå er den forsinket med ytterligere ett år. Det kan jo fremdeles skje ting… Tror du at du forlenge kontrakten din for å få spille i den nye hallen?
Såklart att nya jordal spelade in när det blev ett 3 års kontrakt.

Får vi lov til å si at vi krysser fingra for og håper at du trives såpass godt at du har lyst til å bli i klubben så lenge du kan?
Jag har 2,5 år kvar på mitt kontrakt vilket är ganska länge får man väl ändå säga, men det ligger nog i korten absolut.

Dette er jo din tredje sesong i Oslo. Hvordan trives du her i byen? Har du noen favorittsteder?
Jag trivs väldigt bra i Oslo, tycker det är en perfekt storlek på staden och den ligger fint till vid vattnet.

Eftersom nya Jordal inte är färdig och det är en stor arbetsplats runt jordal just nu får jag väl säga Løkka då.

Det går noen rykter om at du var aktuell for Stavanger, men valgte å gå til Vålerenga. Er du fornøyd med å ikke være en del av den underpresterende vitsen fra vest?

Jag är väldigt förnöjd och stolt över att jag spelar för Vålerenga.

De siste 2 sesongene har du fått 18 og 15 mål. Begge er å anse som veldig gode sesonger.
Denne sesongen har du allerede 21 mål og fortsetter det i samme tralten så ender du på 36 mål. Hva er forskjellen i denne sesongen kontra de forrige? Er du bare i flytsonen og har masse selvtillit, eller har du utviklet avslutteregenskapene dine under Roy Einar?
Det ligger nog en stor portion flyt i det samtidigt som jag försöker utnyttja dom extra ytorna jag får när så många motståndare tar Lindström och Ylven extra hårt.

Dere skal jo møte Sparta nå og med tanke på at skjærer og kråker har en dragning mot alt som glitrer; Er du redd for at Niklas Roest skal stikke av gårde med hjelmen din?
Haha nej han har väl en egen?

Joa…men du veit hvordan det er. Skjæra stjæler jo alt som blinker og glitrer. De får jo aldri nok av bling. Hadde stramma den hjelmen ekstra godt om jeg var deg, better safe than sorry! I den siste sesongen av Iskrigerne så har du ikke akkurat en veldig fremtredende rolle. Er det fordi du er kjedelig privat?
Jag är ett stort fan av iskrigarna och har sett alla säsonger både 2 och 3 gånger men jag tror jag gillar mig lite i skymundan. Och då passar det perfekt att ha Ylven som kedjekamrat.

Ser den. Du er vel litt som Fantomet: Snakker bare når du må? Uansett…når vi først snakker om oppmerksomhet, hvem tror du er mest misunnelig, av Tallak og Ylven, på at du har klart å bli en stor favoritt blant supporterne bare ved å spille hockey og UTEN å ha stilt opp i barings på hvert eneste pressebilde?
Haha…Jag tror varken Ylven eller Tallak hade velat byta och bli Rasmus faktiskt.

Si ikke det. For fortsetter du den utviklinga du er inne i nå så får du fort nesten en ikon-status. Alle ikoner fortjener jo sin egen personlige fan-club. Hvem av gutta på laget tror du hadde vært den første til å melde seg inn i din?
Andreas Øksnes eller Tobias Lindström.

Oj…det kom kjapt og kontant! Såpass kontant at vi ikke tør å spørre om en begrunnelse, for det aner meg at det fort kunne blitt litt kleint….for både Øksnes og Tobbe! Før kamp: Hvilken musikk hører du på for å få deg i kampmodus? Har du noen «ritualer» du MÅ gjennomføre før match?
Jag försöker komma i feel good modus innan matcherna samtidigt som man är mentalt på så man slipper försöka slå på brytaren efter första perioden. Det är viktigt att vinna minst ett guld i fotbollsringen och skratta lite på uppvärmningen.

Sånn helt avslutningsvis: Har du noen råd å gi til de barna som ser deg spille og som vil bli like god som Rasmus Ahlholm?

Träna på och ha kul, lev i nuet, inte stressa och sträva efter något hela tiden.
Va en bra lagkamrat det har man alltid igen för.

Det der er ikke råd som er bra for unge hockeyspillere som har lyst til å bli skikkelig skikkelig gode. Det der er råd som alle burde reflektere over. Rasmus Ahlholm der altså: Den uvanlige kombinasjonen av hockeyspiller, BI-student og livscoach!! Vi tar av oss hatten!

Legg igjen en kommentar