Dagboka mandag 11. september 2017

Den ovale Vålerenga-weekenden er ikke helt over. Vi mimrer tilbake til ball og børst og ball. Verdens beste Vålerenga-helg ble innledet med hockeykamp og tog til Gjøvik. Dagboka var dessverre ikke der, men har fått høre at det var en strålende tur tross tap. Fjellhallen er en utrolig fet hall og det er en skam … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. september 2017»

Den ovale Vålerenga-weekenden er ikke helt over. Vi mimrer tilbake til ball og børst og ball.

Verdens beste Vålerenga-helg ble innledet med hockeykamp og tog til Gjøvik. Dagboka var dessverre ikke der, men har fått høre at det var en strålende tur tross tap. Fjellhallen er en utrolig fet hall og det er en skam at det ikke spilles mer hockey der.

Selve hockeykampen endte i tap. Det var synd, men også litt forventa. Storhamar kommer til å kjempe om gullet. Det gjør nok ikke Vålerenga hockey dessverre.

Stadionåpning

Lørdag åpna den store fotballhelgen. Først var det en hel haug med aktiviteter for barna på torget og pub-åpning for de voksne på Øst. Når det er sagt: Øst blir en fantastisk pub. Den er litt lavmælt i utseendet, men mer allemannseie enn Bohemen og Vålerenga Vertshus. Matservering, mye forskjellig drikke og en hel haug med tv-skjermer. Dagboka har allerede finni seg sin plass.

Første kampen på stadion var mellom Vålerenga og Kolbotn i Toppserien. Det var en kamp som først og fremst fortalte oss at selv om det kanskje ikke er fullt på tribunen så blir det trøkk. Stadion er intim og god. Det blir rett og slett mye lyd fra supportertribunen.

Lørdagen ga oss også de første scoringene noen sinne på Vålerenga kultur- og idrettspark – eller Vålerenga stadion om du vil. Eller bare Valle. Kjært barn har mange navn. Den første scoringa kom etter 43 minutter. Da scora Stephanie Verdoia. Rett etter pause scora Vålerenga på nytt. Denne gangen var det Elise Krieghoff som fikk æren av å juble mot Klanen. 2-0 ble også sluttresultatet.

Elise Krieghoff jubler for sin først og Vålerengas andre scoring mot Kolbotn.
Elise Krieghoff jubler for sin først og Vålerengas andre scoring mot Kolbotn.

Kampen fortalte oss at Vålerenga har et godt lag i Toppserien. Hadde det vært mer samspilt i første delen av sesongen så hadde de liggi mye høyere enn det de gjør nå. Vi tror at Vålerenga kan for alvor melde seg på i medaljekampen neste år – sett at de ikke mister så mange spillere.

Børst og ball

Etter matchen bar det rett ut på torget igjen. Klanen hadde fest! Børst og ball er blitt et begrep nå. Dette var en gigantisk fest der det eneste vi feira var oss sjæl, klubben og stadion. Oslo Ess, Bjølsen valsemølle, Islands gate, Gatas parlament, Herreløse og Ole Henrik Halvorsen gjorde den musikalske biten. Dere, supporterne, gjorde resten.

Festen strakk seg over nesten hele torget.
Festen strakk seg over nesten hele torget.

En gigantisk takk til Klanen som har fått til denne festen. Takk!

Oslo Ess spilte opp til dans.
Oslo Ess spilte opp til dans.

For dette var gøy. Det var allsang, det var poging, det var øl og det var tårer i øya på folk som gløtta opp på baksida av supportertribunen.

Ball del 2

Søndagens kamp var den store happeningen for mange. Selv om kampen mot Kolbotn var den første offisielle så var det Eliteserie-kampen som trakk flest. Sånn får det bare være. Det var dog den kampen som var minst minneverdig.

Tifoen strakk seg over fire tribuner.
Tifoen strakk seg over fire tribuner.

Joda. Supporterne stilte opp til fest. Det var bare synd vi var de eneste som gadd å møte opp, på tross at vi hadde vært på fest dagen før. Sarpsborg 08 ble han litt slitsomme fettern som bare går rundt og lager kvalm for tilslutt velte gavebordet og søle sjampis på dressen din.

Sarpsborg var bedre enn Vålerenga i de aller fleste faser av spillet. Utenom på tribunen. Den blå veggen kommer til å bli et begrep framover. Det er lenge sida vi har sett en så massiv supportervegg. Det er lenge sida vi har vært så gode sammen. Og da blir det så forbanna synd at spillerne ikke orker å møte opp.

Kampen endte 1-2, og du kan lese mer om kampen i referatet vårt.

Det Vålerenga mangler er en skikkelig spiss. Henrik Kjelsrud Johansen har masse styrke, men da må vi spille på de styrkene han har. Lempe ballen inn i feltet med en gang så blir det enten målsjans eller en andreball Ejuke, Grindheim eller Lekven kan slåss om.

Kjelsrud Johansen og Tollås Nation ser ballen gli utenfor målet til Sarpsborg 08.
Kjelsrud Johansen og Tollås Nation ser ballen gli utenfor målet til Sarpsborg 08.

Sånn det framstår nå så blir ballen forsøkt spilt opp langs sida, så går den inn i banen, ut på andre sida, så tilbake inn igjen. Trilling av ball gir motstanderen tid til å organisere seg og da er ikke Vålerenga særlig gode.

«Men Vålerenga har jo spisser» tenker du kanskje nå. Joda. De finnes, men enten så har de vært skada eller så er de skada. Moa har vært ute lenge, men kom innpå og gjorde litt. Så har vi jo Fitim Azemi, en fyr vi ikke har sett ennå. Den magesjauen må ha vært ille, for det er en stund siden han signerte.

Så joda, Vålerenga har spisser, de er bare ikke helt i orden ennå.

Vålerenga i dag

Vålerenga-weekenden er ikke over. Det er fortsatt en dag igjen av denne ovale helgen vår. Vålerenga 2 får æren av å avslutte helgen med sin PostNord-kamp mot Kåffa. Boka avslutter vi med Amin Askars tweet om stadion og supporterne. Neste gang blir det tap, Amin.

Legg igjen en kommentar