Sommerprat med Lars Bohinen

I forbindelse med Ghayas Zahids utspill om spillestil har vi tatt en kort prat med Lars Bohinen om akkurat det; spillestil. I forlengelsen av Ghayas Zahids kommentarer om spillestil i Eliteserien og gårsdagens dagbok sendte vi en henvendelse til Lars Bohinen. Hans Sandefjord er det laget som ekspertene mener mest har endret spillestil, og det er derfor … Fortsett å lese «Sommerprat med Lars Bohinen»

I forbindelse med Ghayas Zahids utspill om spillestil har vi tatt en kort prat med Lars Bohinen om akkurat det; spillestil.

I forlengelsen av Ghayas Zahids kommentarer om spillestil i Eliteserien og gårsdagens dagbok sendte vi en henvendelse til Lars Bohinen. Hans Sandefjord er det laget som ekspertene mener mest har endret spillestil, og det er derfor interessant å høre hans synspunkter på debatten.

Hva tenker du om debatten rundt Zahid og Kristiansund?

– Jeg synes debatten er uinteressant. Norsk fotball tjener på at det spilles ulikt. Fotballen generelt tjener på det. Ikke alt er like utviklende ferdighetsmessig, og ikke alt er like pent å se på, men variasjonen gjør fotballen mer interessant og uforutsigbar. Lag er også tjent med å kunne spille på fler enn én måte, for å kunne tilpasse seg ulik motstand og ulike spillertyper.

Har Sandefjord endret spillestil i 2017 sammenlignet med 2015?

– Ja, litt. Vi angriper med mer balanse i laget (flere spillere bak ball) og slår noe mer langt enn i 2015. Det vil si at vi tar mindre risiko i spillet vårt på egen banehalvdel. Dette som en konsekvens av hva vi opplevde i 2015, og delvis også pga spillertypene vi har nå.

Jesper Mathisen skriver om Sandefjord på Twitter: De har endret flere ting i måten de spiller på, og er langt fra så naive og romantiske som de var sist. I tillegg har de byttet formasjon. Enig?

– Vi byttet formasjon til 343 før seriestart, men det har ingenting med stilen å gjøre. i 2015 var det små marginer for oss. Vi spilte jevnt med veldig mange, men tapte fryktelig mange poeng mot slutten. Det har ikke noe med romantikk å gjøre. Det har med mangel på klokskap å gjøre, og at vi sannsynligvis var for dårlig trent.

Lars Bohinen mener altså at diskusjonen egentlig er uinteressant, men at lag bør spille på flere måter. Interessant nok så mener han at stil og formasjon ikke har så mye med hverandre å gjøre. Si gjerne din mening i kommentarfeltet eller på vår Facebook-side.

Legg igjen en kommentar