Dagboka fredag 2. juni 2017

Oboi, oboi, oboi. Det er fredag og det er snart hælj, men først er det dagbok. Det blir litt stadionprat idag. I tillegg så skal vi myse litt på Lørenskogs hockeystolthet LØK, og se om det skjer noe bajas i hælja. Stekt LØK som tilbehør Hockeybobla på Lørenskog var en gang en liten og ubetydelig … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2. juni 2017»

Oboi, oboi, oboi. Det er fredag og det er snart hælj, men først er det dagbok. Det blir litt stadionprat idag. I tillegg så skal vi myse litt på Lørenskogs hockeystolthet LØK, og se om det skjer noe bajas i hælja.

Stekt LØK som tilbehør
Hockeybobla på Lørenskog var en gang en liten og ubetydelig klubb i landets nest øverste divisjon. I 2008 rykket de opp med investorhjelp og siden det har de egentlig ikke gjort noe annet enn å signere spillere som har vært i Vålerenga. Dette har de kunne gjøre pga sin investor, Stig Atle Johansen. Klubben har blitt drevet hvert år med blodrødt regnskap og dette har blitt dekket inn av investoren. Investorens selslap, Mosking, gikk så dårlig at det måtte ble solgt. Dette var altså et selskap som drev med oppkjøp av eiendom for utleie og resalg i Oslogryta. Det er godt gjort å få det til å bli et tapsprosjekt med det enorme trykket som har vært på det markedet de siste 20 årene.

Uansett, dette fikk jo konsekvenser for LØK, og de mååtte kutte drastisk før sist sesong. Det holder selvsagt ikke å kvitte seg med noen høyt gasjerte spilelre og ta opp noen juniorer når man må stramme inn 12,2 millioner. At problemene fortsatte var ikke et sjokk, men hvordan det ble håndtert av LØK var småsjokkerende. 23. mars var LØK slått ut av sluttspillet. Lillehammer ble for sterke. Klubben svarte med å permitere alle spillere og trenere. Dette på tross av at de bare 50 dager før mente de kunne forsterke laget med Cato Cocozza. Hvordan er det mulig å drive så uforsvarlig?

I går tok saken en ny vending. Eller ikke en ny vendig. Kursen ble forsterket. LØK, eller Lørenskog Ishockey AS,  er begjært konkurs. Og dette skjer altså etter at Stig Atle Johansen avviklet det gamle selskapet Lørenskog Ishockey AS i 2015 fordi det hadde en negativ egenkapital på nesten 40 millioner.

Det mest fantastiske med denne saken er ikke at en klubb med en rik investor går over ende fordi investoren føkker opp sitt daglige virke og klubben har gjort seg totalt avhengig av midlene, men at forbundet viser seg å være så sedate at de ikke engang visste at klubben var begjært konkurs.

Hvordan kan det ha seg at en klubb som har mistet det økonomiske fundamentet for sin eksistens og har permitert alle spillere og trenere knyttet til a-laget ikke har en tettere dialog – en dialog som er initiert av forbundet – om den økonomiske situasjonen? De forholder seg til lisenssøknaden og kommenterer sågar at permittering av alle spillere og konkursbegjæring ikke får innvirkninger for lisensen. Hvordan kan det være mulig for forbundet å forholde seg passivt til en klubb som er på konkursens rand bare fordi de har søkt om lisens og at de skal komme opp med en handlingsplan for hvordan de skal få kontroll på økonomien igjen. Står det i handlingsplanen at endel av den store planen er å permittere alle trenere og spillere og bli begjært konkurs? Hvis ikke det bør det jo kime i noen alarmklokker. Det er tydelig at det er et stykke mellom visjon og realitet her.

Gavepakke fra kommunen
Ja, det er i alle fall slik det lyder om man skroller forsiden på Aftenposten. I selve artikkelen nevnes ikke ordet gavepakke fra kommunen med et ord. De har ingen sitater på ordet noen steder. Dette er Aftenpostens egent verk. Deres lille clickbate for å få leserene til å lese en artikkel som ikke omhandler en gavepakke. Det omhandler forslag i endringer til reguleringsplanen for den nye hjemmebanen vår.

I reguleringsplanen står det at VKIP (Vålerenga Kultur- og Idrettspark AS) oppgradere gang- og sykkelveien som går langsmed Grenseveien. Denne skal være ferdig til skolestart, for da er det oppstart for Valle Hovin Videregående Skole. Problemet for VKIP er det Rina Mariann Hansen i samme artikkel omtaler som «det har oppstått uforutsette situasjoner, som utbygger ikke kan klandres for. Veivesenets arbeid med å ruste opp Brynstunnelen har skapt forsinkelser, slik at det rent faktisk ikke har vært mulig å få ting ferdig i tide.» Og dette er en kommunal skole og traséen som skal utbedres ligger også på kommunal grunn. Og i slike tilfeller så er det kommunen som tar regningen dersom VKIPs  foreslåtte endring i reguleringsplanen blir vedtatt i bystyret.

Tromsø borte
Midtukekampen er unnagjort og vi sklei med letthet videre i cupen. Alt er enkelt når du kan det.
I morra 15:30 er det kamp igjen. Vi barker sammen med Tromsø og det skjer på deres kunstgressbane. 4 spillere fikk hvile mot Ørn-Horten, og det var Moa, Daniel Fredheim Holm, Rasmus Lindkvist og Robert Lundstrøm. Det er derfor å anta at de starter mot Tromsø. Det gir oss i alle fall 2 offensive backer med fart, en luring i mellomrommet og en spiss som kan være giftig. Det er en god start.

Alfheim ble i mange år betraktet som et fort, men slik er det ikke lenger. Tromsø rykket opp igjen til Eliteserien i 2014 og siden den gang var vi spilt 2 kamper der og vunnet begge. I fjor vant vi 0-3 der oppe (Kjelsrud Johansen, Tollæs Nation og Zahid) og året før vant vi en ellevill batalje 4-5 (Larsen, Stengel, Grindheim, Lindkbist og Fredheim Holm). VPN satser på hat-trick i seiere.

Harstad på søndag
Damelaget skal også ut i kamp. De møter Medkila på Harstad Stadion. Også her er det tidlig kampstart: 15:00

Medkila har bare tatt et poeng i år, så de fremstår som det klatr svakeste laget. Seier her er viktig for Vålerengas damelag. De vil de igjen legge press på topp seks i ligaen.

Vålerenga idag
En kan jo sette opp fantasylaget sitt. Det er ikke godt å si hva man skal gjøre, for det er med få unnatk ikke åpenlyst hvem som bør og skal vinne. Ta f.eks. Rbk – Godset. Godset sliter, tapte mot Møndarn i cupen og ligger på 10. plass, 2 poeng over LSK på direkte nedrykk. RBK hjemme burde klare dette, men de sliter de også. Samhandlingen er bortimot ikkeeksisterende, de har ikke seier på de siste 4 kampene og har bare holdt nullen i en av i 1 av de siste 6 kampene.

Hvis man ser på formspillere er er det noen navn å merke seg Godsets Eirik Ulland Andersen. Han har plukket massivt med poeng i det siste og tar det meste av dødballer. Igjen så er utfordrinegn av Godset møter Brann borte. Ulland Andersen spiller på midtbanen, hvem skal i så fall bort? Pål Andrè Helland er jo en mann du bør se på dersom du fremdeles sitter på ham. Dette var en spiller denne forfatteren aldri vurderte pga at han er laget av sukker. Nå er han skadefri men produserer ingenting utover slappe kommentarer som «Ullevaal er en hjemmebane for oss» som virker mot sin hensikt når laget presterer ræva og det bare setter ekstra press på de skrøplige skuldrene hans.

Noensinne tenkt på hvorfor det bra med trøndere på kamp på Ullevaal? Fordi de bor her. Hvorfor bor de her? Fordi det er en bedre plass å bo enn Trondheim. I alle fall om du ønsker noe mer ut av livet enn å være stolt av at fiolk rundt deg går med en reservematpakke gjemt i en uflid og uvasket hårdott under nesen.

Fremme er det verdt å merke seg at Omoijuanfo er usikker. Han står som 50%, mens Brochmann, som ble skadet og ble byttet ut mot Molde etter 46 min er klar igjen.

En erstatter for Omoijunafo kan være Moldes Bjørn Bergman Sigurdarsson. Han har 5 mål hittil og scorer jevnt og trutt og har 2 mål på de siste 3 kampene.


Legg igjen en kommentar