Dagboka onsdag 08. mars 2017

Gratulerer med dagen alle kvinner! Denne dagen trengs så til de grader fortsatt, også i idretten! Vi tar en liten titt på en sak ang. akkurat det i dagboka i dag! Kvinner som liker fotball Jeg husker ikke hvor jeg så det, men jeg mener det bare er de tre første laga i Toppserien for … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 08. mars 2017»

Gratulerer med dagen alle kvinner! Denne dagen trengs så til de grader fortsatt, også i idretten! Vi tar en liten titt på en sak ang. akkurat det i dagboka i dag!

Kvinner som liker fotball

Jeg husker ikke hvor jeg så det, men jeg mener det bare er de tre første laga i Toppserien for kvinner som får premiepenger. Og det holder ikke til en bussbillett engang. Før du påberoper meg fake news, så tar vi med denne saken fra 20.02 i år ang. støtten NFF gir kvinnefotballen i Norge. Det er jo fælt å ta opp en artikkel som blir fronta av klubben ved jernbanestasjonen på vei til Gardermoen, men feilfordelinga er så stor at det må fram.

17 millioner kr får Toppserieklubbene og 1. divisjon i dag på deling. Til gjengjeld får herrefotballen 250 millioner kr. 7% av det gutta får er det damene sitter igjen med altså! Det er hverken rettferdig eller særlig klokt av NFF, all den tid resten av Europa(og mange andre land) profesjonaliserer kvinnefotballen. Hvis man ser på hva kvinnelandslaget presterte på 90- og begynnelsen av 2000-tallet, vs. det de presterer nå, så er det vel liten tvil om at utviklinga har gått baklengs for vår del. La oss legge til at en klubb som PSGs kvinnelag har 65 millioner kr i budsjett, mens bøflas kvinnelag har 10 millioner kr i budsjett, så skjønner man at kun en av de har råd til å ha helprofesjonelle fotballspillere.

NRK fikk også rettighetene til å vise Toppserien gratis(!) av NFF uten forhandlinger. Du snakker om å gi faen i å forsøke å utvikle produktet!

 

Kvinner som liker hockey

I kveld kl. 19:30 spiller Vålerenga Hockeys kvinner hjemmekamp i Ungdomshallen mot Sparta Sarpsborg. De får kanskje ikke like mye oppmerksomhet som iskrigerne, men jeg er ganske sikker på at de hadde polert isen med Ylven og co hvis de fikk sjansen, så i dag er det ingen unnskyldning for at du ikke joiner din kjære i 8. mars-toget, lager en bedre middag hjemme, før dere avslutter kvelden med å se de tøffeste damene i Oslo by herje med Sparta!

 

VPN er veien, livet og lyset

Ja det er bare å begynne å tilbe oss! Nå går jo til og med aprilspøkene våre i oppfyllelse! Som alle sikkert fikk med seg, så calla vi overgangen «Bendtner til norsk fotball» 1. april i fjor, og RBK beit på agnet for et par dager sida. Det synes vi var hysterisk gøy, og det samme tenkte VGTV, så et lite intervju med vår posterboy kan ses her.

Bare tenk på hvilke muligheter vi nå sitter med fremover: Jeg sikler allerede ved tanken på at Frode Kippe er RBKs nye stopper fom. neste sesong, hvis vi lager en aprilspøk om det om 3 uker. Har dere andre forslag? Kom gjerne med andre artige forslag i kommentarfeltet her eller på facebook!

 

Enga i dag

Gå i tog, gratuler alle kvinner med dagen, og pell deg til Ungdomshallen på Jordal kl. 19:30!

Legg igjen en kommentar