Dagboka fredag 5. august 2016

Vi gjør noe så farlig som å glede oss til kamp i helgen, samtidig som vi ser litt fremover mot neste år og hva som skal skje på tribunen. Samtidig tar vi et blikk mot Norway Cup og ser hvordan laga våre har gjort det der. Måten vi rundspilte Molde på i forrige runde gir … Fortsett å lese «Dagboka fredag 5. august 2016»

Vi gjør noe så farlig som å glede oss til kamp i helgen, samtidig som vi ser litt fremover mot neste år og hva som skal skje på tribunen. Samtidig tar vi et blikk mot Norway Cup og ser hvordan laga våre har gjort det der.

Måten vi rundspilte Molde på i forrige runde gir oss forventninger. Forventninger om at noe stort er på gang. Det er ikke bare at vi vinner fotballkamper igjen, men måten vi gjør det på. Gutta jobber og sliter på en måte vi ikke har sett på lenge. Overgangene kommer hurtig når vi vinner ball og press på ballfører kommer enda raskere når vi mister den. Det gir oss trua på at Vålerenga fremover vil utvikle seg og få ut det potensialet vi vet bor i mange av gutta.

Samtidig så har vi fått en keeperkjempe i mål i Marcus Sandberg. Der vi tidligere har vært litt smånervøse når keeperne våre skal i aksjon så virker Marcus som en bauta bak der. God kontroll med ball i beina, stor rekkevidde og en autoritet som hjelper forsvaret i plasseringsspillet.

I starten av sesongen var det også mange som dro til med en vits, eller fem, på bekostning av Simon Larsen. Men se hvordan fyren har utvikla seg denne sesongen!! Fra å være en smånervøs midtstopper til en klønete back har han nå tatt store steg og mot Molde, som stopper, dominerte han stort og satt inn en knalltakling som vi ikke har sett siden Panzer i sine glansdager.

At Ghayas Zahid også ser ut til å ha funnet tilbake formen gjør at vi virkelig blir optimistiske. Det hjelper selvfølgelig at resten av laget kommer hurtig etter på overganger og sørger for at Zahid får mer plass. Men det virker som at gleden og selvtilliten er tilbake. Det er herlig både for Ghayas selv, Vålerenga og alle vi som får nyte kunsten hans.

På søndag er det kamp i Sarpsborg. Sarpsborg 08 har hatt et godt grep på Vålerenga hjemme de siste årene. Samtidig har Geir Bakke og hans menn vist god form i det siste og har klatret til 5. plass på tabellen. På siste seks kamper har de kun tapt en og har fem seire. Så vi møter det nå det absolutte formlaget i Tippeligaen, det eneste med tre seire på rad før denne runden.

Hjemmekampen i våres endte med seier 3-0 til Vålerenga (se høydepunkter og scoringer under). Så vi skal ha et lite overtak på Geir Bakke og hans menn. Klarer Vålerenga å spille som de gjorde mot Start og Molde så skal vi ha en god sjanse for seier.

Har du lyst til å dra til Sarpsborg? Vel bussene kjører og det er ledige billetter.

Norway cup

Vi prøver oss på en liten oppsummering av hvordan det har gått for laga våre nå som vi beveger oss inn sluttspiller, så heng med!

Gutt 7er 11 år – Vålerenga 1

Startet med et 0-4-tap mot Tønsberg FK Rød tidlig på søndag før de senere på dagen slo hardt tilbake og banken Sagene IF 3 med hele 6-0! Tirsdagen startet med 1-1 mot Huk FK før det ble seier med hele 4-0 mot Bækkelagets SK 1. Onsdag var det spillefri før gutta var i gang igjen på torsdag. Da startet man med 2-2 mot Fjellhamar 3 før det ble tap 2-3 mot Skeid Moa.

Gutt 7er 11 år – Vålerenga 2

Vant 7-4 mot Grüner Fotball 3 i åpningskampen før de fulgte opp med 3-1 seier mot Kråkenes IL 1. Deretter ble det tap 0-3 mot KFUM 3 før flagget igjen gikk til topps med 3-1 seier mot Nordstrand 1. Gutta er fortsatt ikke helt ferdig med turneringa og har i dag to kamper. 10.30 starter kampen mot Lørenskog Dragene 1 på bane 14 EK7. Klokka 18.00 i dag avsluttes turneringa med storoppgjør mot Lyn Fotball 3 på 13 EK7. Møt opp!

Gutt 7er 11 år – Vålerenga 3

Vålerenga stilte med tre lag i klassen og for Vålerenga 3 er turneringa over. De startet med å slå Frigg 2 5-1 før de høvla over Løvenstand med 6-2 på søndag. Tirsdag ble det tap 0-6 mot Nittedal 1 og 1-2 mot Manglerud Star 1. På torsdag viste gutta at de vet hvilke kamper som teller og ga Lyn Fotball 5 skikkelig bank når de vant hele 8-0. Siste kamp mot Kolbotn Supergutta 1 endte det 2-2.

Gutt 9-er, 13 år – Vålerenga 2

Her er gutta som virkelig klinka til i gruppespillet. Først vant de 2-0 mot Gran før det ble 5-1 seier mot Nordby. For å avslutte med stil så høvla de over Åsane 6-0 i siste gruppespillkamp. Avslutta dermed gruppa med tre seiere og 13-1 i målforskjell. I 64-delsfinalen ga de Frigg bank med 7-1 før det var Lyn sin tur til å få juling, igjen med sifrene 7-1. Dessverre så stoppa det i åttendedelsfinalen der det ble tap med 2-1 mot Randesund IL.

Gutt 9-er, 13 år – Vålerenga 3

Vålerenga 3 i denne klassen kom seg til sluttspillet etter å ha slått Sund (5-2) og Nesodden (3-1) i gruppespillet. Dessverre ble det tap 1-5 mot Lillestrøm. I 32-delsfinalen ble det tap med 0-4 mot Bjørndal.

Gutt 9-er, 13 år – Vålerenga 4

Vålerenga 4 fikk dessverre ikke ting helt til å stemme i årets Norway Cup og røyk ut allerede i gruppespillet etter tap mot Lørenskog 4 (2-5), Ski 2 (0-4) og Bergsøy (2-10). De gikk dermed til B-sluttspill der de møtte Sotra SK 2, noe som skulle vise seg å være god motstand. Gutta gikk på en skikkelig smell og tapte 12-0.

Gutt 9-er, 13 år – Vålerenga 5

Også et lag som ikke fikk ting helt til å stemme i år, men de bydde hvertfall opp til målfest så det holdt! Mot Skeid tapte de 5-9 før de møtte skotske Blantyre Soccer Academy 2 og tapte 0-11. Tilslutt dro de nesten i land et poeng men tapte tilslutt 2-3 mot Kolbu/KK Fotball.

Gutt 9-er, 13 år – Vålerenga 6

Vålerenga 6 startet turneringa bra med 7-0-seier mot Gossen IL. Deretter med det 8-3-seier mot Tertnes. Tilslutt ble det uavgjort 2-2 mot Bærum 1. Det betyr a-sluttspill og her møtte de Øvrevoll Hosle 2 og vant 1-0 i 6-4-delsfinale, før Skjold ble for tøff motstand og gutta tapte 9-1.

Gutt 11-er, 14 år – Vålerenga 1

Her startet gutta med 4-1-seier mot Kongsberg og 4-0 seier mot Rosendal før det ble uavgjort 1-1 mot Stokke 1. Det holdt til gruppeseier. I 32-delsfinalen møtte de Askøy 1 og tapte 2-0.

Gutt 11-er, 14 år – Vålerenga 2

En tett gruppe for Vålerenga 2 som tapte åpningskampen mot Sunndal 1 med 5-0 før de gikk på nok et tap med 6-0 mot Osterøy. I siste gruppespillkamp skulle kjærringa reises og gutta vant 1-0 mot Lom. I denne gruppa endte 3 lag med tre poeng, men Vålerenga 2 havnet sist på målforskjell (1-11). I B-sluttspillet møtte de Gulen i 64-delsfinale og vant 2-0 før det ble tap i 32-dels med 0-2 mot Averøy.

Gutt 11-er, 14 år – Vålerenga 3

Vålerenga 3 startet med 0-5 mot Fana og 1-6 mot Florø før de avsluttet gruppa med 1-1 mot Raumnes & Årnes 2. I B-sluttspillet skulle det gå bedre og de vant 6-1 mot Grei i 64-dels og 6-1 mot Heming i 32-dels før det ble tap mot Kongsberg 2 i 8-dels.

Gutt 11-er, 15/16 år – Vålerenga

I gutt 15716-klassen stilte Vålerenga med et lag. De startet med 1-1 mot Skarp og 4-4 mot Ål/Geilo. Deretter avslutta de gruppespillet med 6-0 mot Erdal. Det holdt til A-sluttspill. Dessverre sa det fort stopp for gutta som tapte 8-0 mot Gimse.

Gutt 7-er, 15/16 år – Vålerenga

For gutta som spilte 7er i denne aldergruppen så startet det med 6-6 mot Sokndal (ny skrivemåte for Sogndal?). Deretter ble det 9-3-tap mot Harøy og 7-5-tap mot Tornado Måløy 2. I B-sluttspillet ble det 3-1-tap mot Giv Akt.

Jenter 7-er, 11 år – Vålerenga

Vålerengas yngste jentelag startet på søndag med tap 2-3 mot Bøler 2 før de banket Geithus med hele 8-0. Deretter ble det 2-1-seier mot Fjellhamar og 2-0 seier mot KFUM3. I siste kamp gikk jentene på et kjipt tap med 0-3 mot Lyn.

Jenter 7-er, 12 år – Vålerenga

Startet med 0-2-tap mot Hvam, og 0-4 mot Koll. Tirsdag ble det tap med 0-6 mot KFUM før de klinte til med seier 1-0 mot palestinske Sabra & Shatila Survivors. Så ble tap 1-3 mot Skåla IL før de avsluttet med 1-1 mot Tønsberg FK 2.

Jenter 9-er, 13 år – Vålerenga

Vålerenga jenter 13 startet turneringa på søndag med seier 3-2 mot Raumnes & Årnes. Mandag ble det tap 0-8 mot Oppegård IL 2 før gruppespillet med avslutta med 3-0 tap mot Nordre Fjell. Deretter ble det B-sluttspill hvor jentene tapte 16-delsfinalen mot Røa med 4-2.

Unified – Vålerenga United

Startet med 4-2 seier mot Lillehammer før det ble tap med 3-6 mot Vear og 1-5 mot Åmot. I denne klassen er det ingen sluttspill, kun finale mellom de to gruppevinnerne. Der møter Åmot og Lillestrøm hverandre til duell.

Ser du noen feil i resultatene eller noe vi ikke har tatt med? Legg igjen kommentar i kommentarfeltet under.

Legg igjen en kommentar