Dagboka onsdag 25. mai 2016

Trommer er lov på veien til Ullevaal som fortsetter på ..eh.. Ullevaal. Hvor skal dette ende? Gaza gjenoppstår Fjerde runde. Samling i  Gaza. Gjenforening på felt 228. Det er ikke bare på Valle det er full forsoning; sparetiltak stenger Vestbredden i kveldens cupkamp mot Vidar og supporterne samles i Bendit-svingen. Det er trykt opp en … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 25. mai 2016»

Trommer er lov på veien til Ullevaal som fortsetter på ..eh.. Ullevaal. Hvor skal dette ende?

Gaza gjenoppstår

Flyer med trommesanger fra Ikaros
Flyer med trommesanger fra Ikaros

Fjerde runde. Samling i  Gaza. Gjenforening på felt 228. Det er ikke bare på Valle det er full forsoning; sparetiltak stenger Vestbredden i kveldens cupkamp mot Vidar og supporterne samles i Bendit-svingen. Det er trykt opp en flyer med info om sangfelt og synging. På baksida er det trykt trommesanger fra Ikaros. Klanen/Ikaros skriver:

Dagens kamp er første skritt mot et samlet supporterfelt. Klanen og Ikaros har slått hodene sammen og lagt en felles plan for organiseringen av tribunen på dagens match. Vi bygger videre på det gode samarbeidet vi hadde på 228, før flyttingen til Vestbredden.

  • Klanens forsangere vil i hovedsak stille seg bakerst på midten av 228.
  • Ikaros vil stille seg på sin gamle plass, til venstre for kameraplattformen (sett fra tribunen).
  • Et sted i mellom der vil EngaTifo plassere seg for å hjelpe til å med spre sangene fort mellom forsangerfeltene.
  • Stiller du deg bak Ikaros eller EngaTifo må du regne med at det flagges hyppig.
  • Ønsker du å få med deg samtlige spark på ballen kan det derfor være en god idé å flytte deg litt til en av sidene.

På baksiden av denne flyeren finner du tekstene til tre sanger som Ikaros har introdusert i løpet av fjoråret, men som enda ikke er introdusert skikkelig på Vestbredden. Til disse sangene vil det bli benyttet tromme for å holde takten. Siden tromme fortsatt er et betent tema vil den kun benyttes på disse tre sangene.

Vi håper alle legger godvilja til, og henger seg på sangene, uavhengig av hvem som starter dem, eller hva slags hjelpemiddel som benyttes. Så kan vi heller ta diskusjonene i etterkant. Det viktigste nå er at vi finner fram til en felles plattform, så vi er klare til å klinke til fra første sang når Vålerenga Stadion står klart et drøyt års tid.

Kommet for å bli?
Ja, vi tror det om trommene, dessverre. Men verre enn trommer er sang uten trøkk og takt. Så alle gretne gamle gubber som har satt seg ned og knapt synger en strofe lenger, må innse at slaget omtrent er tapt, godta at trommeskinn har kommet for å bli.

Noe som derimot ikke har kommet for å bli, er Vidar.

Vidar
I fjor blei vi sendt på hue og raua ut av cupen av Ole Vidars i Gjøvik. I år fiksa vi Leiv Vidars i Hønefoss. Fikser vi Vidar i kveld? Vi beit i graset mot Viking i sesongpremieren. Viking beit i graset mot Vidar forrige runde. Er ikke Vidar til å spøke med?

Jo! Men da må vi ha en plan. Uansett åssen plan vi har, possession eller Drillo, minnes vi kloke ord fra Vidar (Davidsen):

– Spillestilen er ikke avgjørende, det er evnen til å gjennomføre den avtalte planen som er det viktige.

Vi så det i Drammen i første omgang søndag. Drillo-fotball på sitt beste, utført av et lag som stort sett har holdt ballen i laget og angrepet på tvers. At det rakna i andre, var at melkesyra blanda seg inn  og gjorde det umulig for de utslitte kantspillerne å holde seg til noen som helst plan. På den annen side er det tvilsomt om laget hadde klart en sånn fresk førsteomgang om Ghayas ikke hadde hatt karantene. Han forstår ikke når nok er nok og har trua på at fotball kan være et enkeltmannsforetak, men er ellers en usedvanlig talentfull spiller. Zahid har vært nøkkelen til  tversovertøyset som VIF driver med. Enten tar han den siste unødvendige driblinga som stopper all framdrift for laget, eller han tar den klassiske vendinga si så han stopper seg selv. VIF må spille mer direkte, som i Drammen. Det de dreiv med 16. mai var like ille som det verste under Martin da alle var like redde for å gjøre feil og derfor ikke våget å gjøre noe riktig. Litt mer Drillo, mye mindre Zahid, da blir det en morsom høst.

Kampen mot Vidar i kveld vil gi klare tegn på at Vålerenga blir å regne med etter ferien. Åssen spillestil som velges og hvor grensa går for driblinger er uinteressant mot Vidar. Men gjør vi nordlendinger av oss og legger oss bakpå for å satse på en og annen kontring for å sikre kvartfinale, er noe fundamentalt galt.

Vålerenga i dag
Syng høyt! Trom-trom!

En kommentar til «Dagboka onsdag 25. mai 2016»

  1. Tynn suppe å skylde på Zahid. Han er en av de få som drar av en mann og skyter. Tversovertøyset og liksom-Barcelona er en kollektiv lammelse. Får vi flere bevegelser foran ballfører og flere pasninger i (bak)rom og ikke bare på fot er mye løst. Da må flere enn Zahid legge om stilen..

Legg igjen en kommentar