Bodø/Glimt – Vålerenga

Viktig kamp på Aspmyra dette. For begge lag. Bodø/Glimt har 5 tap på rad og kan sette klubbrekord om de får sitt 6. her. Vålerenga har enda ikke skaffet seg noen poeng borte i år og er minst like gira på 3 poeng som Glimt. Dette er litt som en kvalikkamp. Ingen har lyst eller … Fortsett å lese «Bodø/Glimt – Vålerenga»

Viktig kamp på Aspmyra dette. For begge lag. Bodø/Glimt har 5 tap på rad og kan sette klubbrekord om de får sitt 6. her. Vålerenga har enda ikke skaffet seg noen poeng borte i år og er minst like gira på 3 poeng som Glimt. Dette er litt som en kvalikkamp. Ingen har lyst eller råd til å tape, men for å få en seier må man tørre å satse. 

Tippeligaens 10. runde – Aspmyra onsdag 11. mai 2016, Kl. 19:00

Solgte billetter: Ukjent

Lagoppstillinger:                                  

VIF: Aslak Falch –  Simon Larsen, Enar Jääger (64 min Castro), Kjetil Wæhler, Jesper Arvidsson – Sander Berge, Christian Grindheim, Vajebah Sakor – Daniel Fredheim Holm, Deshorn Brown (54. min Omarsson), Zahid (81. min Stengel)

Benk: Adrian Møller, Herman Stengel, Niklas Castro, Simen Juklerød, Elias Omarsson, Anders Nedrebø, Rino Falk Larsen

Bodø/Glimt: Halldorsson – Jacobsen, Bjørnbak, Moe, Jonassen – Furebotn, Babenko, Normann – Jevtovic (73. min Hauge), Azemi, Olsen

Benk: Thomas, Karlsen, Saltnes, Edvardsen, Bjørkan, Berg og Hauge

Dommere: Tommy Skjerven

Mål: 

Ingen

Gule kort: 

29 min Normann (B/G)

68 min Larsen (VIF)

Kampen:

1. omgang

Førsteomgang er jevnspilt. Det er to litt forskjellige stiler som møtes. Vålerenga er possesionorienterte og Glimt ligger lavt og satser på overganger. Siden vi har ballen mye blir vi stående høyt og med kontringsspillere som Trond Olsen så kan man aldri være helt trygg på at man har kontroll på kampen.
de få gangene de skaper noe er det på Glimt sin venstreside. En gang prøver de å spille i bakrommet fra eget forsvar, men Olsen var heldigvis i offside. En annen gang klarer de å spille han fri rettvendt på kanten og da kommer det et farlig innlegg. Azemi knuser Berge i lufta og sender av gårde en puslete heading over mål fra 6 m.

Vålerenga har mer av spillet og med Zahid i en sentral rolle så prøver de å veksle mellom å vente opp backer og skape innleggssituasjoner på kant, tråkle igjennom i midt, sette opp for skudd utenfra og spille Brown igjennom sentralt. Ikke noe av dette lukter veldig farlig selv om Larsen har innlegg bedre enn normalen fra sin høyreside. Faktisk er vi farligst i det vi passerer den første halvtimen er etter en situasjon der det er mye klabb og babb i feltet til Glimt før ballen detter ned på 6 meter. Der står Zahid og klemmer av gårde en markkryper rett på Glimts keeper.

Så med denne beholdningen går lagene til pause. 0-0 og akkurat har vi nå 1 poeng. Klemmer vi inn en vinnergåll i andre omgang så kommer vi til å gjøre det bedre her enn i fjor da vi klarte 1-1.

2. omgang

Det er faktisk Glimt som starter best og etter 5 min er de bare en god beinparade av Falch fra å ta ledelsen. De kommer ned til dødlinja på høyresiden og slår 45 inn i feltet. Der står det en i gult som skyter lavt, men Falch er med på notene og får en ankel på blæra.

Etter 10 min av 2. omgang så får Jääger en vridningen i kneet og går ned. Han kommer seg innpå igjen etter en tur på sidelinja, men må gi seg noen minutter senere. Inn for ham kommer Castro og da trekkes Berge ned i forsvar og Castro tar høyresiden på midten. En ny forsvarsspiller som pådrar seg en skade er det siste vi trenger. Kanskje minst etter at Stig Ove Sndnes gir seg med stadion og at jobben blir overtatt av Bård Bjerkeland. Det tror jeg klubben trenger enda mindre.

Inn har også Omarsson kommet og han kom inn på bekostning av Brown som ikke  fikk utrettet stort mot et lag som hadde 10 mann i egen sekstenmeter.

Omarsson viser seg å være et friskt pust og skaper ganske tidlig en kvalifisert målsjanse da han trekker seg fri fra opppasser og skyter hardt langs bakken mot nærmeste. Haldorsson er dessverre på den. Han er også frempå på et innlegg i bakrom fra Zahid, men tåa er ikke lang nok og ballen triller ut og bak dødlinja og ut til utspark fra Haldorsson.

Med Jäager ute av kampen med en mulig skade tar det ikke mange minuttene før Larsen får gult  kort for å stoppe en Glimtangrep. Det var hans tredje for sesongen, så da må han stå over 16. maikampen. Er Jääger skadet så mangler vi altså følgnde spillere pga skader suspensjoner: Larsen, Jääger, Lindkvist, Lundstrøm, Tollås Nation. Ikke godt å si hvem som skal ta plassen heller. Kanskje de skal hente noen fra tribben? Hva sier’ru Øyvind Mellum? Er’ru mann nok for nye 90 min i limelighten, eller må vi spørre Egon-Pottit eller en annen med litt pondus?

Etter 77 min så er det Larsens tur til å ligge nede. Han får en Fallainialbue av Normann i øre/halsregionen og blir liggende. Normann fikk gult kort i 1. omgang og skulle hatt et nytt nå.  Heldigvis klarer å Simon Larsen å stable seg sjæl på beina igjen. Det skulle vise seg at det kom vi til å trenge, for på slutten var Glimt langt nærmere seier enn oss. Trond Olsen er nære på en avslutning etter 45 inn i feltet og Normann, som skulle ha vært utvist, var en tåspiss unna å sette 1-0 på overtid. Hauge kom til dødlinja og slo inn på 3 m. Falch går ikke ut og da blir det en duell i midten som Vålerenga ikke er nær å vinne. Vi er med andre ord heldige som får med oss poeng.

Omarsson var også en tur ned på gressmatta etter sin friske start. Ettersom vi hadde brukt alle byttene fikk vi ikke byttet han ut og han gjorde som best han kunne med en lyske som ikke elska fysisk forstring der og da. Det minnet meg om da Pascal Simpson gjorde det samme en gang. Tror det var mot og på XXX, men da så hadde han en kors- og eller leddbåndskade i kneet som han spilte ut kampen med og som han var ute for i lang tid etterpå. Forhåpentligvis er det ikke så ille med Omarsson.

Vi hadde håp om 3 poeng og første seier på bortebanen, men Glimt var pressa etter en lang rekke med tap og la 10 mann i egen boks og satset alt på å kjempe inn en uavgjort og muligens kontre inn en gåll. Da blir det vanskelig, og når vi ikke klarer å eie kampen på slutten, men i stedet faller litt igjennom og Glimt fikk større rom å leke seg i så blir det farlig.

Ser man bortfra suspensjoner og mulige skader så er ikke uavgjort og ett poeng på Aspmyra så ille. Skulle gjerne hatt fler, men vi fikk i det minste poenget vårt. Det første på bortebane i år. Nå er det bare å følge med de neste dagene og finne ut hvor dyrekjøpt dette poenget var.

Legg igjen en kommentar