Før kampen: Vålerenga-Sarpsborg 08

I kveld tar vi imot Sarpsborg 08 på Ullevål i strålende solskinn.  Motstanderen denne søndagskvelden kommer rett fra 3 strake seiere, hvor særlig 4-0 seieren over Molde utmerker seg. Siden vi tapte 4-0 mot Molde i runden før det, så bør det tilsi at vi til sammen taper 0-8, men heldigvis er Tippeligaen mer kokos … Fortsett å lese «Før kampen: Vålerenga-Sarpsborg 08»

I kveld tar vi imot Sarpsborg 08 på Ullevål i strålende solskinn.  Motstanderen denne søndagskvelden kommer rett fra 3 strake seiere, hvor særlig 4-0 seieren over Molde utmerker seg. Siden vi tapte 4-0 mot Molde i runden før det, så bør det tilsi at vi til sammen taper 0-8, men heldigvis er Tippeligaen mer kokos enn konsekvent, så vi har alle muligheter!

Som en indre-østfolding som «har flytta inn i seinere år, for å bli en del av byen vår», er det spesielt et spørsmål man blir drittlei av å høre; «Hvorfor snakker du ikke sånn østfolddialekt a?». Den gjengse misforståelsen om at alle fra Østfold «prekær» som den sydlige delen av fylket, har stempla oss normalt oppegående folk som Raymond-karakterer som er enkle i huet. Da jeg vokste opp var det mye kortere inn til Oslo enn ned til Fredrikstad, Halden og Sarpsborg. Om det var pga. gode kommunikasjonsmuligheter til hovedstaden eller nulltoleranse for spesielle L-uttaler veit jeg ikke sikkert, men det blei klart i løpet av 90-tallet at Enga fenga mer enn Østfoldklubbene som sleit langt nede i 2. divisjon på den tida. Av Fredrikstad, Halden og Sarpsborg, er Sarpsborg i særklasse den byen med minst personlighet.

Såkalte «særpinger» er veldig opptatt av 3 ting; Fossen sin, at de har vært hovedstad en gang, og mindreverdighetskompleksene for fotballstorebror Fredrikstad i øst. Der Fredrikstad har sterke tradisjoner, et av landets flotteste stadionanlegg og en idyllisk by og gamleby, har særpingene et lag stifta i 2008, halvdårlig idrettsplass som stadion, og er så desperate at de har prøvd å «vokse sammen» med storebroren til et stort område, og febrilsk håper på kommunesammenslåing.

Av kvalitetsfolk som er født i den fossen finner vi for eksempel; Åge «Glam» Sten Nilsen, som nettopp har gått personlig konkurs, Marte Stokstad, som må grine seg i søvn hver dag over å være i slekt med broren sin, samt hedersmannen Morgan Andersen, som sikkert har styrt økonomien til Glam og ellers ikke trenger noen presentasjon. Trenger du en likevel, har Økokrim sikkert en ferdiglaga powerpoint. At Sarspborg har det laveste utdanningsnivået av Norges 20 største byer kan forklare, men ikke unnskylde Morgan.

Vi satser på at gutta våre stopper seiersrekka til ubetydeligheten fra Østfold i kveld, at Deshorn fortsetter der han slapp mot KFUM, og at «når sola skinner over Enga, så skal det garantert bli fest!» Ses vi til en utepils før kamp kanskje? Alle til Ullevål for å vise at «ViHarRyggenDeres

15 kommentarer til «Før kampen: Vålerenga-Sarpsborg 08»

 1. Hvem har skrevet dette våset her? Jeg er en Indre-Østfolding som stolt heier på Sarpsborg 08.

  Dette innlegget er så historieløst at det beggyner å bli pinelig. Det er riktig at 08 er en nyere klubb et resultat av et sammarbeid mellom fotball klubben i Sarpsborg. En av sammarbeids klubbene er Sarpsborg FK som ble stiftet 1903, 10 år før Vålerenga ble stiftet. Fotball sporten kom faktisk til Sarpsborg vi av Engelse arbeidere på Borregaarden.

  Sarpsborg distriktet sine fotballklubber har vunnet cupmesterskapet 7 ganger.

  Jeg registrer at forfatteren ikke setter pris på Sarpsborg stadion men priser stadion i Fredrikstad. Da håper Sarpsborg 08 knuser Vålerenga i kveld og at Vålerenga havner i OBOS ligaen neste år. Slik at dere kan spille på den flotte stadioen i plankebyen. (Vis FFK ikke ryker ned i 2. Divisjon)

  For meg er ikke fotball finne stadioer, men hvem som kan spille ball

 2. Må si jeg blir skremt når en som sier han er østfolding ikke kan historien sin. Jeg har gått motsatt vei og flyttet fra Oslo til Sarpsborg. Må si jeg er stolt av å bo i byen. Når det gjelder 08 så har de et samhold i supportergruppen jeg ikke kan si jeg har sett noe annet sted. Som Enga supporter innerst i hjertet er det trist at enkelte må spy ut drit. Kan man ikke glede seg over en fotballkamp mellom to lag som mest sannsynlig vil lage god underholdning en nydelig vårdag?

 3. Nå er det vel Fredrikstad som logrer mot Sarpsborg, og ikke motsatt. Skivebom!

  Men ellers er det festlige skråblikk på motstanderen, som vanlig. "Synd" du ikke får forfattet ett innlegg om Fredrikstad…men om Enga fortsetter i de baner de gjør så får du anledning allerede neste år…Dog ville det vært ett tap for tippeligaen

 4. Hvis man har fått i oppdrag å skrive kommentarer som innledning til kamper og satser på humor så anbefaler jeg at forfatteren leser bloggen til Mjøndalen sin trener. De er vanvittig bra skrevet, mange gode poenger og ikke minst er blottet for platt og totalt molbo tendenser som dette skvipet over her. Men det er klart, det er kanskje ikke meningen det skal være kvalitet.

Legg igjen en kommentar