Dagboka onsdag 4. mai 2016

Vålerenga herrer skal ut i cup og dagboka ser litt på tilskuertall i Tippeligaen. Så prøver vi å tenke på hvordan det ville gått om Vålerenga bare hadde tatt vare på alle talentene sine. Tenk så gode Vålerenga Fotball Elite ville vært da! The Pointer Sisters synger «Tonight’s the night we’re gonna make it happen» … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. mai 2016»

Vålerenga herrer skal ut i cup og dagboka ser litt på tilskuertall i Tippeligaen. Så prøver vi å tenke på hvordan det ville gått om Vålerenga bare hadde tatt vare på alle talentene sine. Tenk så gode Vålerenga Fotball Elite ville vært da!

The Pointer Sisters synger «Tonight’s the night we’re gonna make it happen» og akkurat sånn føler vi det er for Vålerenga i cupen også. Det har gått litt veldig trått i ligaen noe som gir dagboka en tro på at i år er det vårt cup-år. Det er tross alt vårt tilnærmet eneste reelle håp om europacup på Vålerenga Stadion neste sesong.

Les mer: Et blikk på Kåffa

Kampen mot Kåffa starter 19:00 på Ekeberg. Det er ikke oppe på sletta der poden skal spille Norway Cup, men på Kåffas helt eget anlegg. Dette er en kamp vi regner med Vålerenga vinner, men ser du på historikken vår setter vi ikke penger på det. Det tør vi rett og slett ikke.

Tilskuertall i Tippeligaen

Hvordan går det egentlig med alle tilskuerne i Tippeligaen? Det er egentlig ikke så veldig ille hittil. Fjorårets sesong var den 17. beste noen sinne snittmessig. Da var det 6711 tilskuere på kamper i Tippeligaen. Det er egentlig ikke så ille. Spesielt når du tenker på at publikumslag som Brann var borte. Hittil i år har er snittet på 6677, og på plassen under fjoråret. Da må vi tenke på at vi ikke har hatt kamper som Vålerenga – Lillestrøm eller Rosenborg – Molde. Vi årets Tippeliga kommer til å klatre på snitt-tabellen. Det er ikke så ille, sånn egentlig.

Toppsesongen var i 2007. Da snittet Tippeligaen på 10.516 tilskuere. Hele ni kamper gikk foran mer enn 20.000 tilskuere, og hele 92 kamper gikk for mer enn 10.000. Til sammenligning gikk bare seks kamper foran mer enn 20.000 solgte billetter i fjor. Det mest markante skillet er dog at kun 28 kamper hadde mer enn 10.000 tilskuere. Det er altså ikke toppene Tippeligaen trenger å forbedre. Det er den jevne tilstrømmingen av folk.

Vær så god NFF. Vi har identifisert problemområdet. Nå må dere løse det (og nei, kuke til seriesystemet er ikke en løsning).

Talentsatsing fra hælvete

Noe av det mest frustrerende som finnes er å se alle Vålerenga-talentene forsvinne til andre klubber. Dette har vært diskutert på internett, og der er det konkludert med at Vålerenga er dårlig på talenter. Klubben klarer ikke å ta vare på dem! Alle forsvinner!

Nå sist var det en fyr i Lillestrøm som vi mista. Han var jo ganske god. Men hva med de andre? Hva med Dennis Obeng? Hva med Fitim Kastrati? Hva med Brattvågs Prince Mambouana?

Vi veit ikke hvordan de ville gjort det, men de er tydeligvis et savn. Nå har vi jo bare ræl.

Nesten alt dette i følge internett. Men ikke navna på spillerne. De har vi finni sjæl.

Vålerenga i dag

Cup! CUP! Ekeberg klokka 19:00. Brattvåg slo ut Aalesund, la oss satse på at Kåffa driter seg ut mot Vålerenga.

 

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 4. mai 2016»

Legg igjen en kommentar