– Wæhler er Tippeligaens beste stopper

– Kjetil Wæhler er etter min mening Tippeligaens beste midtstopper, i følge Dag Riisnæs. Les mer om hva den tidligere Vålerenga-spilleren – nå ansvarlig for topptrenerutdanningen i forbundet – tenker om Vålerenga. Det er bare eeeeen Dag Riisnæs, det er bare eeeeen Dag Riisnæs, han speller i blått, han speller så flott, han speller så … Fortsett å lese «– Wæhler er Tippeligaens beste stopper»

– Kjetil Wæhler er etter min mening Tippeligaens beste midtstopper, i følge Dag Riisnæs. Les mer om hva den tidligere Vålerenga-spilleren – nå ansvarlig for topptrenerutdanningen i forbundet – tenker om Vålerenga.

Det er bare eeeeen Dag Riisnæs,
det er bare eeeeen Dag Riisnæs, han speller i blått,
han speller så flott,
han speller så vi aldri blir slått!

VPN sendte følgende epost til mannen som ble kåret til årets spiller i norsk fotball i 1991:

Har du tid og lyst til å synse litt om LSK-VIF? Hva tror du om kampen? Hvordan spiller disse to laga fotball? Hva synes du om det du har sett av klubbene så langt i år, særlig VIF? Hvis du i tillegg kan kategorisere lagene i Tippeligaen etter hvordan de spiller, a la possession, lange baller over midtbanen osv – ville det vært gull.

Her er 46-åringens egne ord:

LSK – VIF er en åpen kamp. Å tippe H, U eller B i Tippeligaen er generelt veldig vrient. Lagene er så jevne og det er så små marginer. Det blir sikkert jevnt på Åråsen også. I tillegg til at det står om tre poeng er det knallhard prestisje, ikke minst for supporterne.

Jeg tipper få mål og få sjanser. Jeg holder LSK som knappe favoritter, synes de har vist bedre form enn Enga. De har ikke tapt hjemme ennå, mens VIF vel har tapt alle bortekampene. Men det snur snart!

Angripe med balanse

VIF må ha god balanse i laget når de angriper, for LSK har noen sterke kontringsspillere. Fred Friday har imponert meg så langt i sesongen. Mot Odd borte fikk LSK rom å kontre i, det tror jeg ikke de får denne gangen.

Enga har ikke vist all verden til nå. Laget har klart høyere potensiale enn hva de har klart å få ut. Jeg forventer at de klatrer opp på øvre halvdel etter hvert. Spillermateriellet bør være godt nok til det.

Laget har et trygt og godt pasningsspill, og de har noen spillere framover som ser løsninger få andre ser (Zahid, Fredheim Holm). Lagets svakhet synes jeg er at de ikke er stramme nok når de forsvarer seg. Jeg skulle gjerne sett et enda mer kompakt lag med kortere avstander og der beina flyttes enda fortere for å nekte motstanderen rom. Det gjelder ikke bare Enga, men stort sett alle lag i Tippeligaen.

Litt om enkeltspillere:

– Positivt at Deshorn Brown nå spiller med mer selvtillit enn i fjor, så gjenstår det å se om Moa kommer tilbake i toppform senere i år. Han bør være en målgarantist i Tippeligaen, men har vært altfor skadeplaget.

– Daniel Fredheim Holm er også en spiller etter mitt hjerte, men også han er en del skadet dessverre.

– Kjetil Wæhler er etter min mening Tippeligaens beste midtstopper. Han gjør det enkelt med ball, men holder veldig høy klasse defensivt. En fornøyelse å se han spille.

– Ghayas Zahid er innblandet i mange mål og sjanser. Nå venter jeg på at han skal ta enda et steg framover. Potensialet er der.

– Sander Berge har alle forutsetninger for å bli en kanonspiller. Blir spennende å følge han videre.

Kjetil Rekdal 

Kjetil Rekdal vet alt om hva som må til for å skape et topplag igjen. Han har bøttevis med erfaring både som spiller og trener. Nå venter jeg og mange andre på at det skal løsne på Valle. Norsk fotball trenger Vålerenga i medaljekampen igjen. Det gir økt interesse både i Oslo og i Norge generelt. Jeg håper klubben får orden på økonomien, slik at man har de rammebetingelsene man trenger for å skape et topplag.

For omstendelig

Jeg har ikke sett alle lagene i TL nok ennå til å kunne gi en presis vurdering av hvordan de spiller. Men generelt synes jeg en del lag er for omstendelige. Det er ikke noe mål å ha ballen bare for å ha den. Possession må være et virkemiddel for å nærme seg motstanderens mål, med hensikt å score. Og innimellom kan det være lurt å spille et mer direkte spill, avhengig av motstander, hjemme-/bortebane og resultat i kampen. Leicester og Atletico Madrid er to gode eksempler på at det også kan gi gode resultater, spesielt når forsvarsspillet er preget av korte avstander i laget og hurtig forflytningsevne hos hver enkelt.

VPN takker og bukker for at en kar som skrive kronikker om den norske pasningskulturen tar seg tid til å svare.

Legg igjen en kommentar