Opp i ringa Vålerenga!

Da er det endelig seriestart, Vålerenga tippes på øvre del av tabellen og ha er vel da bedre enn å se at alle forventede konkurrenter og tittelutfordre gå på en uavgjortblemme i seriepremieren? Det må vel være at Vålrenga får en god start det da. Tradisjonelt sett har man i Norge hatt en enormt langdryg … Fortsett å lese «Opp i ringa Vålerenga!»

Da er det endelig seriestart, Vålerenga tippes på øvre del av tabellen og ha er vel da bedre enn å se at alle forventede konkurrenter og tittelutfordre gå på en uavgjortblemme i seriepremieren? Det må vel være at Vålrenga får en god start det da.

Tradisjonelt sett har man i Norge hatt en enormt langdryg oppkjøring som er nesten lenger enn selve serien, mens man i andre og større ligaer klerer seg meg noen uker på Hankø Fjordhotell, en fyllekule på La Manga og noen intetsigende kamper mot halvproffer og frivillige i et eller annet asiastisk land som er villig til å betale gode penger for at lagene skal dra dit og være deres ape.

På tross av denne diametrale forskjellen i å tro hva som kreves for å være i stand til seriestart så er de store lagene i de store ligaene best fra dag 1, mens det er fullstendig kaos i eliteserien de første 5 serierundene og av en eller annen grunn så blir det sett på som greit fordi poengene man tar tidlig er ikke så viktig. Det mener bl.a. Steinar Nilsen. Hvorfor er det slik? Deles det ut færre poeng i kampene tidlig sesongen?

Svaret på dette: Hak’ke peiling og nei.

De 5 første kampene gir deg mulighet til å få 15 poeng. Skal du ligge i toppen må du ta ca 2 poeng per kamp. Det betyr at du må ha 10 poeng på de første 5 kampene. Klarer du karre til deg 5 så er du allerede 5 poeng etterskudd. Dette er ikke poeng «du kan ta igjen» – dette er poeng du har tapt for alltid.

Fjorårets sesongstart var ypperlig. Vi hadde 3 seiere, 1 uavgjort og 1 tap:
Vålerenga – Strømsgodset 3-1 3 p
Sarpsborg – Vålerenga 1-1 1 p
Vålerenga – Haugesund 2-0 3 p
Start – Vålerenga 2-3 3 p
Vålerenga – Aalesund 1-2 0 p

Det ga 10 poeng, men med unntak av Strømsgodset i første serierunde så var det overkommelig motstand.

I år er de første 5 kampene som følger:
Vålerenga – Viking
Sogndal – Vålerenga
Vålerenga – Rosenborg
Stabæk – Vålerenga
Vålerenga – Tromsø

Også i år er det overkommelig motstand i sesongstarten. Vi har 3 hjemmekamper og Stabæk, Tromsø og Sogndal kan alle havne i bunnen i år. Eneste tydelige tittelutfordreren er Rosenborg. Vi bør derfor også i år få 8-10 poeng på disse kampene dersom vi skal oppnå 5. plassen som flere aviser og nettsteder tipper oss på. Vi vil derfor følge denne sesongstarten litt ekstra nøye, mens vi håper på en god start, så opp ringe Vålerenga!

En kommentar til «Opp i ringa Vålerenga!»

Legg igjen en kommentar