Tribuneskandale i Drammen

Årets sesong ble avsluttet idag. Dessverre så ble det som tilslutt viste seg å være et OK fotballresultat totalt overskygget av blussing og vold mot egne supportere. Strømsgodset – Vålerenga 2-2 30. serierunde 2016, 8. november 2015 Marienlyst stadion Det skulle ikke ta lang tid før det ble mål i Drammen. Allerede etter 26. sekunder … Fortsett å lese «Tribuneskandale i Drammen»

Årets sesong ble avsluttet idag. Dessverre så ble det som tilslutt viste seg å være et OK fotballresultat totalt overskygget av blussing og vold mot egne supportere.

Strømsgodset – Vålerenga 2-2
30. serierunde 2016, 8. november 2015
Marienlyst stadion

Det skulle ikke ta lang tid før det ble mål i Drammen. Allerede etter 26. sekunder er Marcus Pedersen på plass når Ivan Näsberg bommer med et tilbakespill. Selv om det bare var spilt noen få sekunder så har Vålerengas alternative supportermiljø allerede klart å drite ut klubben med sitt pyroshow, som røykla hele stadion, og sørget for at det renner penger ut av kassa til Vålerenga i form av nye bøter.

Pyroshowet til bønda fortsetter etter den første scoringen og når Marcus Pedersen igjen er frempå og scorer etter 40. minutter så klarer man å fyre opp nye bluss og andre morsomheter. Blusse på baklengs? Nå har vi sett det også.

I andre omgang er Vålerenga mer med. Melker Hallberg scorer i sin andre kamp på rad og dermed står det 2-1. Og etter 74. minutter er det Ghayas Zahid som er på plass og setter inn 2-2 målet. Dermed var lagene like langt. Selvfølgelig var det bluss og pyro på begge Vålerenga sin scoringer også. Så når Vålerenga får frispark et par minutter senere så er det så røykfylt på stadion at vi tviler på at våre egne gutter engang så målet de skulle avslutte mot.

Kampen ebber etterhvert ut og det ender 2-2. Godset sikrer sølvet, mens Vålerenga tar 7. plassen i årets eliteserie.

Så var det dagens pyroshow. For andre gang i år er det bluss og pyro gjennom store deler av omgangen. Det skjedde på bortekampen mot LSK og det skjedde igjen idag. Den gang fikk Vålerenga 80.000 kroner i bot og det blir mest sannsynlig ikke noe mindre denne gangen. Etter kampen på Åråsen lovte det alternative supportermiljøet at de skulle betale bota og vi vet at penger ble samlet inn, men Vålerenga har ikke sett snurten av de kronene.

Slår vi sammen de to bøtene vil bluss og pyro ha kostet Vålerenga minst 160.000 kroner i bøter i 2015. Alltid fint det på et klubbudsjett som ikke akkurat renner over av penger.

Når noen prøver seg på litt selvjustis på bortetribunen i Drammen og gir sin mening om pyroshowet så skulle man håpe at de ble hørt. Sånn er det selvfølgelig ikke og istedenfor så svarer man med vold mot egne supportere. Er det virkelig sånn vi vil ha det?

Nok er nok. Det er nå på tide å ta et oppgjør med de som ikke har lyst til å følge reglene og påfører klubben skade. Det er nok nå. Vi invitere derfor politiet opp på våre tribuner. Når folk blusser så jag dem ut av stadion og sleng dem på glattcella. Så enkelt bør det være neste sesong.

For Vålerenga trenger nå hjelp til å få vekk bønda og drittungene fra våre tribuner. Nok er nok.

7 kommentarer til «Tribuneskandale i Drammen»

Legg igjen en kommentar