Fra feber til brucellose – En fortelling om hvordan det er å leve i skyggen av storhet.

Manglerud Star er som den asmatiske lillebroren du alltid må ta deg av. Han forsvinner aldri og uansett hvor mange ganger du har sagt at han skal ha seg vekk så er han der. Kleggen! Man hadde andre kulere barn som man lekte mer med i barndommen. Disse mista man kontakten med fordi de flytta … Fortsett å lese «Fra feber til brucellose – En fortelling om hvordan det er å leve i skyggen av storhet.»

Manglerud Star er som den asmatiske lillebroren du alltid må ta deg av. Han forsvinner aldri og uansett hvor mange ganger du har sagt at han skal ha seg vekk så er han der. Kleggen!

Man hadde andre kulere barn som man lekte mer med i barndommen. Disse mista man kontakten med fordi de flytta eller begynte med andre ting, slik som f.eks. Furuset, LM-90 Forward, Hasle/Løren og Tigrene. Kleggen Manglerud Star, derimot, flytta aldri. Han er den drabantbyungen som alltid ringte på døra di etter skoletid og tassa i hælene dine som en lydig kuet puddel uten et snev av selvrespekt, alltid klar for mer deng og kokkos. For en skjebne!

Elveblest
Så der står han litt for seg selv, full av atopisk eksem og med inhalatoren i baklomma og prøver å henge med de store gutta som har fått skinnjakke og moped før han skal hjem til mora som sliter med el-overfølsomhet og skakk aura. Det er ikke bare lett å gå i 7. klasse, være spedbygd for alderen og være på fornavn med alt personell på Legevakta, Ullevål Sykehus, sosialtjenesten på skolen og BUP. Av og til får han være med i klikken og rulle eventyrblanding med de store kidsa, men de fleste friminuttene går med på å betrakte dem fra avstand mens man messer “en dag skal det være min tur til å være konge på haugen, på tross av at jeg har Fairbankssyndromet som gjør at jeg aldri kommer til å bli særlig mye større enn en lilleputt uansett hvor mye jeg måtte prøve å vokse”.

Anginasmerter
Det er heller ikke vanskelig å fremstå som dyktig og god sammenlignet med Manglerud Star. De er som en god fibromyalgihistorie hvor man har et uklart symptombilde, etterfulgt av en vag diagnose og framtidsutsikter uten noe overhengende håp om bedring. Jasså, det ble 8. plass i år også og dere skal enten møte Vålerenga eller Stavanger i best av 7. Lykke til! Det er jo ikke slik at lykkeønskningen hjelper, men det er likefullt ansett for å være sosialt akseptabelt å kaste dem om seg til folk som ikke er dyktige nok. Med tanke på hvor mye sjukdom det er der oppe burde vi nok heller si: God bedring!

Øm chakra
Den eneste måten å få Manglerud Star til å fremstå som noe annet enn en samling av folk som er dårligst i absolutt alt er å fabrikkere en alternativ virkelighet. Dette har man faktisk allerede gjort. Vi snakker her om filmen Hockeyfeber. I denne nusselige, men akk så usannsynlige perlen av fiksjonsfilm fremstår Manglerud Star som et hockeylag som faktisk evner å vinne kampa sine. Om du ikke har sett eller hørt om Hockeyfeber så er det en spillefilm fra hockeymiljøet på Manglerud fra 1983. I denne filmen spiller alle laga, bortsett fra Vålerenga, seg selv. Vålerenga spiller nemlig det andre oslolaget, Inter, som Manglerud Star slår i finalene slik at de vinner NM-gull. Det er nesten perverst absurd at man måtte la Vålerenga spille et imaginært lag for å gi filmen troverdighet. Uansett…filmen byr på sosialrealistiske høydepunkter som når Liv Bernhoft Osa blir kalt hockeyhore og vi blir kjent med uttrykk av typen; “det er ikke nok å drite – du må ha papir også”. Også her er det mer sjarm å finne enn i virkelighetens Manglerud Star. Men sånn er det…liker man ikke den virkeligheten man eksisterer i så kan man alltids lage sin egen.

Lungeødem
Hjemmehallen til Manglerud Star er Manglerud Ishall, eller Garasjen om du vil. Utfra størrelsen på hallen kan man faktisk forstå at de kaller den for Garasjen. Den har jo akkurat plass til å romme en tuk-tuk med passasjerer. Tilreisende supportere vil nok finne navnet Garasjen misvisende. For dem er det mest nærliggende å kalle det hermetisk lukka lokalet for Venteværelset. Venteværelset fordi jo lenger du sitter der jo sikrere er du på at du vil bli smitta av noe drit. Venteværelset er nemlig en utrolig kjølig plass å oppholde seg. Man holder ikke 3 perioder før man kjenner kaldsvettinga og blærekatarren komme snikende. Det er ikke bare 3 poeng man tar med seg i baggen hjem fra Manglerud. Man tar med seg brucellose og koldbrann også. Det er ikke uten grunn at urinveisinfeksjon, konstant feber og forkjølelse blir kalt Manglerud Sjuka. Det er så gjennomført at selv draktfargene er ment å symboliserer kvalme og spysjuke.

Vi synger jo MS er en sjukdom av en grunn lissom.

6 kommentarer til «Fra feber til brucellose – En fortelling om hvordan det er å leve i skyggen av storhet.»

  1. Har vært Enga supporter lenge nå, men denne klysete saken pusha meg mer mot MS enn den gav meg tilhørighet til Enga. Skjønner godt at denne ikke er publisert med "forfatters" navn. Hvis det er dette som kalles humor i Klanen nå, skjønner jeg godt hvorfor vi sliter med rekrutteringa. Liker godt både vennligsinnet plaging og tyning, men trudde faktisk vi var mot mobbing…

  2. Dette er fullstendig lavmål!Men det er vel ikke annet å regne med når det kommer fra den kanten.Jeg er stolt supporter av Manglerud Star og kommer alltid til å være det.Du som skriver dette,som ikke er tøff nok til å ta æren med navn engang,hvor hadde Vålerenga vært idag uten Manglerud Star?Hvor mange egenproduserte spillere har den klubben?Hvor mange spillere er ikke blitt hentet fra Manglerud og ned til Jordal?Skal man kjøre en kjapp sammenligning?Samle sammen de aktive norske spillerne som har startet sin karriere i Manglerud og gått gradene der hele veien og det samme for Vålerenga og sett opp best av 50 kamper..Manglerud hadde vunnet den serien LETT!La klubbene stille likt økonomisk fremover og resultatene hadde vært annerledes.Grunn 2 til at Vålerenga er såpass "god" kalles Oslo kommune.Dem redder rævva deres hver gang dere er i uføre,Manglerud klarer seg selv!!Mitt råd til deg er å bli voksen og tenke grundig igjennom fakta før du uttaler deg..Og det å blande inn alvorlige sykdommer inn i idrett for å virke store og tøffe er langt under lavmål så jeg foretrekker å være på den "svake,pysete" siden..

  3. "Det er ikke bare 3 poeng man tar med seg i baggen hjem fra Manglerud. Man tar med seg brucellose og koldbrann også." (sitat vpn.no)
    3 poeng ble igjen i garasjen i dag, så da må vel klanen innom fastlegen for å få seg en sykemelding, og få gipset et knus ego!

Legg igjen en kommentar