Olsokdagboka 2015

Offisiell flaggdag ! Offisiell flaggdag i dag. Bønda skjønner ingen ting og tror dagen er til for å minnes en helgenkonge som visstnok trenger både manikyr og hårklipp i dødsriket. Vi andre feirer noe mer levende. Vitale Vålerenga er 102 år i dag og legger ned grunnsteinen for sitt nye hus på Valle i kveld klokka … Fortsett å lese «Olsokdagboka 2015»

Offisiell flaggdag !

Offisiell flaggdag i dag. Bønda skjønner ingen ting og tror dagen er til for å minnes en helgenkonge som visstnok trenger både manikyr og hårklipp i dødsriket. Vi andre feirer noe mer levende. Vitale Vålerenga er 102 år i dag og legger ned grunnsteinen for sitt nye hus på Valle i kveld klokka 18. Øksa på primstaven byttes ut med spade. Regnet høljer ned, men etter dette vil sola for evig lyse over Enga. Klan og klubb informerer:

Klanen, Ikaros og Isko-boys skal markere dette ved å gå i tog fra Fyrstikktorget på Helsfyr før seremonien. Oppmøte på torget er klokken 17.00, med avgang bak et banner klokken 17.15. Etter markeringen, fortsetter festen på våre respektive vannhull. Spre ENGAsjementet. Dette er starten på en ordentlig lang opptur for Vålerenga

Hva er egentlig en grunnstein? Grunner du på det?  Wikipedia har grundig svar:

Grunnstein er en spesielt utformet steinblokk som mures inn i fundamentet til et større byggverk, som en symbolsk markering av av byggearbeidene er igangsatt. Nedleggelsen av grunnsteinen skjer ofte i høytidelige former, som en seremoni med spesielt inviterte gjester. Inni selve steinen blir det ofte lagt et skrin med dokumenter og gjenstander (byggtegninger, mynter, aviser etc) med informasjon om byggverket og tiden da det ble oppført. Etter nedleggelsen er det vanlig at en æresgjest kaster på mørtel og murer steinen fast til fundamentet.

Øksa på primstaven er skifta ut med spade
Øksa på primstaven er skifta ut med spade

Vi lurer selvsagt på hva som eventuelt legges ned sammen med grunnsteinen, men innholdet i skrinet med det rare i er foreløpig en godt bevart hemmelighet. Like hemmelig er navnet på æresgjesten som kaster den første sten til vårt nye hjem: Fra ord er du kommet. Til liv skal du bli.

Det vil bli solgt Jeg var der – T-trøyer og hettegensere i forbindelse med grunnsteinsnedleggelsen. Kr. 100,- for trøye og kr. 300,- for genser. De finnes i svært begrenset antall og selges på arrangementet i kveld.

 

Tretten år har gått siden klansfolk skritta opp og vurderte fem forskjellige tomtealternativer for Stadion. På klanssidene oppsummerer Grønningen & Nordtug hva som videre skjedde og som førte fram til Den viktigste dagen :

Onsdag 29. juli skal vi markere en dag så viktig at vi sannsynligvis ikke forstår omfanget før om et par tiår.

Når den tida kommer er verdensherredømmet vårt forlengst etablert, men allerede nå er vi i gang. For fem dager siden gikk TV2-sporten fem på da de blåste opp overgangsryktet om at Roma var i ferd med å signere Ghayas Zahid. Men essensen i ryktene var klar nok:

Hovedstadsavisen Il Messaggero skriver at Romas sportssjef Walter Sabatini har latt seg imponere av den norske unggutten og ønsker å la ham utvikle seg i en mindre klubb.

Roma, en mindre klubb enn hvem?  Nå snakker vi.

For vi er Vål’enga, for vi er Vål’enga! Vål’eng gutt hei! Vål’eng gutt hei!

Gratulerer med dagen!

 

En kommentar til «Olsokdagboka 2015»

Legg igjen en kommentar