Dagboka fredag 19. juni 2015

Nok et stadionvedtak er på plass, men hvor skal Vålerenga spille neste år? Bli på Ullevål eller til leikegrinda? Stadionvedtak Oslo Bystyre ga onsdag tommelen opp for utbyggingsavtalen med Vålerenga. Det betyr at enda et hinder er borte. – Det var ikke ventet at bystyret skulle ha noen innvendinger mot avtalen, allikevel er det godt … Fortsett å lese «Dagboka fredag 19. juni 2015»

Nok et stadionvedtak er på plass, men hvor skal Vålerenga spille neste år? Bli på Ullevål eller til leikegrinda?

Stadionvedtak

Oslo Bystyre ga onsdag tommelen opp for utbyggingsavtalen med Vålerenga. Det betyr at enda et hinder er borte.

– Det var ikke ventet at bystyret skulle ha noen innvendinger mot avtalen, allikevel er det godt og nødvendig å få vedtaket gjort. Det som det var knyttet mest spenning til i denne forbindelse var om bystyret skulle rekke å behandle saken, eller om den ble utsatt til over sommerferien. Det hadde i så fall betydd at vi ikke hadde kunnet starte opp i sommer/høst. Det kan vi slippe å bekymre oss over nå, sier Åge Petter Christiansen til vif-fotball.no.

Videre nå skal følgende skje:

– Først og fremst skal det ekstraordinære årsmøtet i Vålerenga Fotball gjøre sitt vedtak om å ta opp lån på inntil 400 millioner kroner førstkommende onsdag. Etter dette vil brikke på brikke falle på plass, om alle gode krefter vil.

– Helt konkret gjelder dette først rammetillatelse fra plan og bygningsetaten (som alle må ha for å få bygge), og den ser ut til å bli levert før sommeren. Dernest følger den formelle overføringen av tomtene, og når dette er på plass er vi klare for å stikke spaden i jorda!, fortsetter Åge Petter.

Videre kan han fortelle at alt av kommersielle plasser på stadion nå er utleid, men at hvis det skulle komme flere som vil inn på stadion så må de også betale for å få bygget et hjørne på stadion. Det kan vi like!

Vi satser på at alt nå går smertefritt fremover sånn at det blir grunnsteinsnedlegging 29. juli og byggestart ikke mange dagene etterpå.

Bislett eller Ullevål?

Hvor skal Vålerenga spille neste år? Det lurer vi også på. Vålerenga har nå vært på besiktigelse på Bislett. Vålerenga kan spare millioner hvis vi tar en sesong på Bislett.

Vedtaket kommer neste uke.

Hvor mener du at Vålerenga skal spille?[poll id=»14″]

Grasrotandelen

Vålerenga får mye penger gjennom grasrotandelen til Norsk Tipping. Disse pengene går utelukkende til breddesatsinga i klubben og er helt klart et viktig bidrag.

Her kan du se hva Vålerenga har opptjent i 2014 og 2015 på Grasrotandelen:

grasrot

Har du ikke registrert deg allerede så anbefaler vi at du gjør det, enten på nett, app eller ved å sende SMS til 2020 med teksten «Grasrotandelen 968 218 743» (tjenesten er gratis!).

Molde

Vi kommer rett og slett tilbake til mer om Molde-kampen i egne saker i helgen.

Legg igjen en kommentar