Dagboka onsdag 3. juni 2015

Det er bye-bye Blatter-tid etter at flere nasjoner truet med å trekke seg fra FIFA og kampen mot Rosenborg vil gi en haug med kroner i kassa til klubben. Dagboka er servert! Bye-bye Blatter Så er endelig farsen komplett, men heldigvis så gjør det også at den nærmer seg en slutt for denne gang. Sepp … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 3. juni 2015»

Det er bye-bye Blatter-tid etter at flere nasjoner truet med å trekke seg fra FIFA og kampen mot Rosenborg vil gi en haug med kroner i kassa til klubben. Dagboka er servert!

Bye-bye Blatter

Så er endelig farsen komplett, men heldigvis så gjør det også at den nærmer seg en slutt for denne gang. Sepp Blatter holdt pressekonferanse i går der han avslørte at han går av som FIFA President på en ekstraordinær FIFA-kongress som skal holdes mellom desember og mars neste år.

Lurer på om Europa har samme følelse nå som da Adolf tok kvelden?

At Blatter trekker seg nå etter at han ble gjenvalgt som President for kun 4 dager siden forteller oss at mye skal ha skjedd på bakrommet de siste dagene. Kom Generalsekretær Valcke sin millionutbetaling til tidligere CONCACAF-president Jack Warner litt for nærme for Blatter? Eller har FBI nå såpass mye på Blatter at det tvang han til å gå av? Et annet rykte tilsier at UEFA sammen med USA, Brasil og Argentina truet med å trekke seg fra FIFA hvis ikke Blatter gikk av, og da hadde man i praksis lagt ned FIFA på dagen.

Uansett så skal det bli spennende å se hva som skjer i dagene fremover. Kommer FBI til å rykke inn for å arrestere Blatter? Og hva kan han gjøre i tiden frem til valg av ny President?

Under Blatter sin 18 år lange regjeringstid som FIFA President har han klart å spre fotball til nye deler av verden (Kina), men han har også slitt stort med utro tjenere i sitt eget system. Han har aldri klart å ta et skikkelig oppgjør med dette og forhåpentligvis vil man nå få inn en ny President som rydder skikkelig opp.

Kamp på lørdag!

Det er kamp på lørdag, nærmere bestemt klokka 15.30 og det er Rosenborg som kommer på besøk denne gangen. Laget fra Trondheim som har bøtte inn mål, men som sleit mot Tromsø sist. Skal det stoppe opp for trønderne nå? På lørdag tror vi uansett at de får sesongens største smell mot Oslos stolthet.11062089_10154005169134498_7620857852304805991_n

Det er per nå solgt litt over 18.000 billetter og det begynner å bli fullt på flere tribuneseksjoner. Blant annet er Telenor nedre utsolgt. Ønsker du å stå på Vestbredden? Da bør du få fart på deg og komme deg til Sjappa fort som fy! Vi tipper at det blir utsolgt i dag eller i morgen på Bredden. Har du sesongkort på Bredden? Vel da kan du stikke innom Sjappa og kjøpe en «kompisbillett» hvis du har en venn som ikke har sesongkort. Den billetten koster kun 150 kroner og nå kan du faktisk ta med deg to (!) kompiser!

Les også: Billettinfo Vålerenga – Rosenborg (infosaken vil oppdateres når vi har ny info)

Vi registrerer også at det kommer en del folk fra Trondheim til kampen. Faktisk er etterspørselen så stor at bortefeltet nå er utvidet fra 2200 til 2700 billetter. Mest sannsynlig blir alle disse solgt.

Det er klart at dette vil bety enormt mye for økonomien til klubben. Vi tar med Stig-Ove sin forklaring til sporten.com tidligere i uken:

– Det sier seg selv at det kommer godt med inntekstmessig. Vi har budsjettert med moderate ni millioner i billettinntekter, og denne kampen alene kan potensielt gi halvannen til to millioner i inntekter. Men vi røk litt tidligere ut i cupen, så kanskje kan vi utligne det.

Rykter og sånn

Etter at Brann ansatte Lars Arne Nilsen som ny trener har selvfølgelig noen grepet mulighet til å plassere ut et rykte om at han ønsker å hente sønnen Sivert Heltne Nilsen fra Vålerenga til Brann. Twitter-kontoen «SillySeason Norge», som tidligere har vist seg å ha like dårlige kilder som engelsk tabloidpresse, mener også at Sivert ønsker seg vekk fra Vålerenga i sommer.

Til det ryktet sier vi bare «HAHA!». Å tro at Sivert skulle ønske å dra fra en toppklubb i Tippeligaen til et middels lag i Obos-ligaen er hinsides all fornuft. Og hvorfor skal Sivert ønske seg vekk? Han har tross alt vært på banen i 10 av 11 kamper denne sesongen. Det er også greit å ta med seg at Brann har gitt sin nye trener en kontrakt på bare 6 måneder, mest sannsynlig sånn at de kan hente Mons Ivar Mjelde når han forlater Start etter sesong.

VPN vet at dette ryktet bare er tull og at Sivert ikke skal noe sted som helst i sommer. Han blir på Valle.

Konkurranse!E96A7301

Vi går nå mot slutten av vår konkurranse hvor du kan vinne en signert t-skjorte. Den er signert under den store Vålerenga-dagen av både fotball og hockeyspillere.

Det settes en strek for konkurransen i morgen, torsdag, sånn at vi kan dele ut premien på lørdag. Bidragene og mer om konkurransen finner du under.

Les også: Vinn signert trøye
Les også: 
Tores keeperhansker
Les også: 
Klubben for alle
Les også: 
Bakern Børre
Les også: Arven etter Ivers

 

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 3. juni 2015»

  1. Hei Espen! Den linken skulle egentlig ikke vært med, siden din historie først blir publisert senere idag. Men da ligger den der, så kanskje den linker til litt flere lesere når den kommer ut. 🙂

Legg igjen en kommentar