Dagboka torsdag 28. mai 2015

Det skjer mye i fotball-verden, dog ikke så mye i Vålerenga. Dagboka venter på landslagsuttak og spekulerer i framtida. FIFA, Blatter og Hallén I går stakk sveitsisk politi innom hotellet der FIFA skal ha sin årlige kongress og halte ut noen visepresidenter og eksekutivkomitémedlemmer. Disse ble halt ut av sitt lune hi på forespørsel fra … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 28. mai 2015»

Det skjer mye i fotball-verden, dog ikke så mye i Vålerenga. Dagboka venter på landslagsuttak og spekulerer i framtida.

FIFA, Blatter og Hallén

I går stakk sveitsisk politi innom hotellet der FIFA skal ha sin årlige kongress og halte ut noen visepresidenter og eksekutivkomitémedlemmer. Disse ble halt ut av sitt lune hi på forespørsel fra det amerikanske justisdepartementet. FBI og skattemyndighetene i USA skal ha funnet bevis for at opptil flere FIFA-medlemmer er korrupte svin som ikke går av veien for å kjøpe seg makt.

Vi kan ikke si vi er overraska. Tildelingene av de to neste VM-ene, Russland i 2018 og spesielt Qatar i 2022, har begge vært av den ekstremt dodgy typen. Artikler om penger under bordet og alt mulig rart. Ikke rart NFF er som det er når det er FIFA de ser på som den ideelle organisasjonen.

Kjetil Siem, Yngve Hallén og visepresident i NFF Bjarne Berntsen har alle dratt til Zürich for å delta på tidligere nevnte kongress. De ville først ikke kommentere, så kommenterte de litt til, så plumpa de uti med det (hei Hallén) med å si at Blatter kanskje burde fortsette som FIFA-president allikevel. Ingen tegn til endring der altså. Ikke at vi forventa noen heller. Vi er kanskje naive noen ganger, men naive er vi ikke.

Heldigvis er Vålerengas direktør av en litt annen oppfatning. Til Dagbladet sier han at han håper ledelsen i NFF klarer å markere god avstand til det som skjer, og ber om at Norge må rett og slett ta et oppgjør med det sittende Blatter-regimet. Dessverre så tror han, som oss, at Sepp Blatter fortsatt blir sittende. Og det antageligvis med NFFs hjelp. Ryggradløse som ledelsen er [VPNs mening, red. anm.].

Framtidas landslag

Landslaget som skal være med å skape resultater i fremtiden skal snart tas ut. De neste kampene er allerede 8. juni (hjemme mot Sverige) og 12. juni (hjemme mot Aserbajdsjan). Der håper vi i det minste på å se Christian Grindheim og Daniel Fredheim Hol. Så lenge ikke overivrige øst-europeere skader dem. Zahid har nok ikke spilt seg inn, og Braaten er kanskje for gammel for Høgmo. Blir spennende uansett!

Vålerenga i dag

Vi ljuger om hvor vi var da Sepp Blatter blei arrestert og venter på landslagsuttaket til Høgmo.

En kommentar til «Dagboka torsdag 28. mai 2015»

Legg igjen en kommentar