Dagboka tirsdag 19. mai 2015

Vålerenga 2 vinner, Vålerenga 1 vinner, Vålerengas damelag fikk deng og Brann er sin egen fiende. Det er mye å ta tak i for de som er interessert i fotball. Vålerenga 2 – Lyn Det er mye som har endra seg siden Lyns velmaktsdager. Det vil si de dagene de spilte i toppdivisjonen. Lenge har … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19. mai 2015»

Vålerenga 2 vinner, Vålerenga 1 vinner, Vålerengas damelag fikk deng og Brann er sin egen fiende. Det er mye å ta tak i for de som er interessert i fotball.

Vålerenga 2 – Lyn

Det er mye som har endra seg siden Lyns velmaktsdager. Det vil si de dagene de spilte i toppdivisjonen. Lenge har de venta på å møte Vålerenga i tellende ligakamp, og nå fikk de endelig sjansen. Dog, de fikk lov til å møte 2. laget vårt. Ut i fra resultatet så blir det en god stund til de får møte 1. laget vårt. 397 frammøtte i Vallhall fikk se et Vålerenga 2-lag som kjørte over Lyn. Kampen endte til slutt 5-0 i Vålerengas favør.

Du kan lese mer om kampen på klubbens nettsider. Vi nøyer oss kun med å påpeke at det blir en stund til Vålerengas a-lag møter Lyns a-lag i seriespill.

Damelaget gikk på en smell

Tidligere het de Strømmen, og før det igjen het det Setskog/Høland. Hva de het før det igjen aner vi ikke. Nå heter de LSK Kvinner og er utrolig gode. De er så gode at de slo damelaget vårt 4-0 i LSK-hallen lørdag. LSK har tydeligvis finni ut at den beste oppskriften på troféer er å innlemme ett av de allerede beste lagene inn i egen klubb.

Om du ikke fikk den med deg ås er det ikke så rart. Den gikk klokken 13:00, og herrekampen gikk 15:30. Om du er som enkelte av oss i redaksjonen, rimelig interessert i Vålerenga, så ville det blitt vanskelig å få med seg begge kampene fra tribunene. I alle fall alle 180 minuttene.

Takk for den, NFF!

Vålerenga Herrer: A-laget

For herrelaget gikk det dog jævla mye bedre. 4-2 over et Mjønndarn som tydeligvis ikke hadde skjønt hvordan man vant kamper. Mer om den kampen kan du lese i referatet vårt her.

Brann; sin egen verste fiende

Det er mye rart man finner i kommentarfeltene, men så dukker det fort opp noen gullkorn og fornuftige stemmer også. Det er litt som dassveggen – plutselig finner du noe som er morsomt som du kan nevne på Bohemen dagen etter. I dette tilfellet er det en kommentar vi fant under Bergens Tidendes artikkel om naturlig nok Brann:

Jeg er sikker på at Norling kan sparkes, men jeg er like sikker på at etterkommeren også blir sparket. Branns underliggende problem er ikke Norling, men klubbens indre liv, mangel på kunnskap, mangel på suksess og det oppblåste selvbilde. Vi er i OBOS-ligaen som følge av galskapen som kjøpte oss seriegullet i 2007. Vi er i OBOS-ligaen fordi ingen hadde tanke for å opprettholde balanse i spillerstallen. Vi er i OBOS-ligaen fordi vi er Brann og kommer fra Bergen og har et publikum blottet for selvinnsikt. Lykke til og fortsatt god 17. mai!

Dette er kanskje essens i hvorfor Brann ligger der de gjør, og hvorfor så mange norske klubber sliter med å gjenta suksess. Vi kjenner så altfor godt til det selv. Vålerenga skulle bli konger på haugen, legge Norge og Europa for sine føtter. Klubben skulle hente de beste spillerne, som igjen skulle avle suksess og spre inspirasjon til unge oppadstormende helter. På tribunen skulle det være fulle hus.

Vi veit veldig godt hvordan det har gått.

Vi er heldigvis ikke i OBOS-ligaen, men det er noen ganger vi har tatt oss sjøl i å tenke at det ikke var så langt unna. Vi har også tatt oss sjøl i tenke at den eneste grunnen til at vi ikke tok gullet var fordi vi mangla den siste spilleren som ville fått oss dit. Norske klubber har en tendens til å tenke kortsiktig. Det er ikke langsiktige tanker bak spillerkjøp, men heller en tanke om at man må ha suksess NÅ. Det er forsåvidt greit nok, men det betyr at neste sesong fort kan bli en sesong helt uten den kontinuiteten de beste lagene har hatt (hei Rosenborg!).

VPN håper Vålerenga har lært av Brann og egne synder. Vi håper at det sporet klubben er i nå er et spor de holder seg i, selv når de får penger mellom henda. Penger er tydeligvis det verste en norsk klubb kan ha, så det håper vi Vålerenga holder seg langt unna.

Vålerenga i dag

Vi blåser penga våre på Bohemen eller Vertshuset, snakker om kampa som var i hælja. Spiller litt dart og gleder oss til nye tre poeng mandag 25. mai. Da er det borte mot Sandefjord.

3 kommentarer til «Dagboka tirsdag 19. mai 2015»

Legg igjen en kommentar