Kampreferat Vålerenga – Mjøndalen

Regnet bøttet ned på Ullevaal, men solen skinner alltid for livets glade gutter. Les og se alt fra kampen her. Vålerenga – Mjøndalen Tippeligaens 9.runde – Ullevaal Stadion – 16.mai – 12011 tilskuere Mål: 1-0 Lindkvist, (37.min), 2-0 Grindheim (42.min), 2-1 Gundersen (44.min), 3-1 Lindkvist (74.min), 3-2 Olsen (87.min), 4-2 Berre (88.min) Kort Hjemme: Fredheim … Fortsett å lese «Kampreferat Vålerenga – Mjøndalen»

Regnet bøttet ned på Ullevaal, men solen skinner alltid for livets glade gutter. Les og se alt fra kampen her.

Vålerenga – Mjøndalen

Tippeligaens 9.runde – Ullevaal Stadion – 16.mai – 12011 tilskuere

Mål: 1-0 Lindkvist, (37.min), 2-0 Grindheim (42.min), 2-1 Gundersen (44.min), 3-1 Lindkvist (74.min), 3-2 Olsen (87.min), 4-2 Berre (88.min)

Kort
Hjemme: Fredheim Holm (90.min)
Borte: Aasmundsen (23.min), Bernstein (77.min)

Så var den endelig her, dagen før selve dagen. Dagen hvor et kollektivt fotballnorge løfter ræva opp av godstolen og drar de likbleke halvfeite skrottene sine til sin nærmeste fotballstadion. Dagen der Oslo mobiliserer seg bak byens eneste Tippeligalag og nesten klarer å fylle halve Ullevaal Stadion. Det er flaut, for hva skal til for å skape engasjement i denne byen. En konsert med Michael Jackson fra taket på Slottet med Kongen som styrte store kokainkanoner som skjøt i alle retninger før det kom et helikopter og slapp ned tusenlapper over alle sammen samtidig som vi ofrer Per Sandberg i et satanistisk ritual, alt til lyden av Thriller. Kanskje det hadde fått folk til å ta 2 timer ut av sitt monotone liv for å oppleve noe sammen. Men bare kanskje.

Nok en gang så lyser NFF sitt hat for publikum, den hjernedøde gjengen har i år klart å legge fotballens nasjonaldag – selve rosinen i pølsa, prikken over kransekaka og béarnaise-sausen på biffen – denne dagen har den komplett udugelige gjengen med fotballhatere og landssvikere klart å legge til 16.mai. Var det ingen oppe på det fordømte tinget som tenkte på å sjekke værmeldingen først. Om du skal invitere hele Norge på fest så er det et par ting du bør tenke på, været er en av de. Personlig hadde jeg syntes en Norgesfest hadde vært en god idé i 2 minutter før jeg hadde kansellert hele jævla greia når jeg kom til at alle dessverre også inkludere Tommy Høiland.

Været og manglende publikum til tross; Det ble fest på Ullevaal. Med lynraske partysvensker som løper Hugo Boss-trøyene i senk og et Vålerenga som ligner på et lag i mer enn 20 minutter om gangen var det aldri noe tvil. Festdagen ble for de som har noe å feire, og i så måte er folk fra Mjøndalen ekskludert på generelt grunnlag.

Det var flere som spilte en god fotballkamp i dag, Grindheim, Fredheim Holm, Wæhler, Braaten og Lindkvist for å nevne noen. Defensivt er vi ganske solide, begge målene til MIF er noen skikkelige drittmål med litt frem og tilbake inne i feltet før den detter ned på et feil bein og spretter i mål. Det er ikke veldig bra arbeid i forkant, men det er ikke alltid så lett å huske helt tilbake til barndommen og samtlige trenere sitt mantra «Et spark i forsvar!». Offensivt så svinger det tidvis veldig bra, 1-0 målet er jo ren nytelse hvor samtlige offensive spillere er involvert i å gjøre hele Klanen til en eneste stor erigert penis som tar helt av når svensken blåtupper ballen i kassa. Vi får også litt hjelp fra Forn i MIF-målet som har fått med seg av Lindkvist har bursdag, mekker en nydelig assist etter at han tydeligvis prøver å etterligne Manuel Neuer litt for mye, likhetene mellom de to er at de begge er keepere; og der stopper likhetene også. Er liksom ikke like mye klasse over Norske Ivar som det er over regjerende verdensmester Manuel.

Avslutningsvis må vi nevne Berre. Mannen har altså scoret i 20 sesonger på rad, og det blir sikkert 20 sesonger til. Berre er en person jeg kommer til å fortelle mine barnebarn om en gang i fremtiden, eneste «problemet» er at han sikkert spiller fortsatt og jeg kan derfor ta de med på kamp også kan se det sjæl. Med så mye styr som det er fordi Gerrert spiller siste kamp for Liverpool så tør jeg ikke engang tenke på oppstandelsene og opptøyene i gatene når Berre annonserer at han legger opp. Storlagene i verden kommer til å stå i kø for å få være med på testimonial match. Denne mannen er altså så nydelig, så elegant, så vakker og så perfekt at han blir utelatt fra kåringene for «Norges beste …» fordi en kåring med Berre i ville ikke vært spennende.

I morgen er det altså 17.mai, den dagen kan vi feire vel vitende om at vi ligger helt i toppen av norsk fotball etter at serien snart er 1/3 spilt. Gratulerer med dagen i morgen, og før du legger deg så er det lov å kose litt med blodbamsen samtidig som du ofrer Morten Berre en lang og god tanke, det skal i hvert fall jeg.

VG live hadde følgende statistikk for kampen:

Vålerenga

Mjøndalen

Ballbesittelse

48 %

52 %

Avslutninger

19

17

Avslutninger på mål

9

5

Avslutninger i stengene

1

0

Cornere

6

1

Pasningsforsøk

342

368

Vellykkede pasninger

244

235

Frispark for

15

16

Ballbesittelse siste 5 min

59 %

41 %

Kjetil Wæhler var også fornøyd med kampen:

Se høydepunkter fra vif-fotball.no her:

Og et intervju med bursdagsbarn og to-målscorerer Rasmus Lindkvist:

Og her er et intervju med assistent trener Morten Tandberg:

Bilder fra kampen, tatt av Anders Grydeland via Grydis.no:

5 kommentarer til «Kampreferat Vålerenga – Mjøndalen»

  1. Jada, og på øst-, nord- og sørbredden også. Men bildene viser stort sett de nederste seteradene, og der var det omtrent som å stå i dusjen i nitti minutter. Så løft blikket, Børre, så ser ting lysere ut.

  2. Turid Kaarby , jeg stod som vanlig I bendit, og der var det godt med plasser, som over alt ellers på stadion, jeg tror ikke det var over 12 Tusen som knut sa..
    litt flaut med så lite folk 16 mai, når det var så mye folk ellers rundt på de andre kampene, regn eller ikke.., noe er galt, hvorfor kommer ikke folk på kampene våre..

Legg igjen en kommentar