Dagboka mandag 4. mai 2015

Mandagens dagbok er av det seriøse slaget. Vi skal se på dobbelt dose fugl, og vi funderer på hvorfor enkelte ønsker å stille seg selv over klubben. Ørn og kanari Det ble dobbel dose fugl denne helgen. Både ørn og kanarifugl skulle fortæres med fjær og klør. Dette skjedde ikke. I Vallhall møtte damelaget Trondheims-Ørn … Fortsett å lese «Dagboka mandag 4. mai 2015»

Mandagens dagbok er av det seriøse slaget. Vi skal se på dobbelt dose fugl, og vi funderer på hvorfor enkelte ønsker å stille seg selv over klubben.

Ørn og kanari

Det ble dobbel dose fugl denne helgen. Både ørn og kanarifugl skulle fortæres med fjær og klør. Dette skjedde ikke. I Vallhall møtte damelaget Trondheims-Ørn i en kamp som endte 1-1. Det samme ble resultatet mellom Lillestrøm og Vålerengas herrelag på Åråsen.

Les mer om damelagets kamp her.

Herrekampen var ikke akkurat storveis. Daniel Fredheim Holm scora vårt mål, og en eller annen fugl scora Lillestrøm sitt. Interessant nok var dette det 69. møtet mellom de to klubbene. I løpet av de 69 møtene har det blitt 23 seire, 23 uavgjort og 23 tap. Symmetri der altså. Denne symmetrien blir ødelagt senere i sesongen. Da blir det 24 seire, 23 uavgjort og 23 tap.

Mer om kampen i vårt fyldige referat her.

Bluss til besvær

Lillestrøm v Vålerenga
TIFOen varmet opp Åråsen

Etter kampen har flere nevnt at selv om vi spilte uavgjort så vant vi tribunekampen. Dagboka er ikke helt sikkert. Joda, vi skapte mye støy. Vi skapte en flott ramme rundt kampen med bluss, blinkere, tifo og sang. Alt dette er, isolert sett, bra. Problemet er dog at vi visstnok ikke hadde tillatelse til blussing utover selve TIFO-en (om vi hadde tillatelse til det i hele tatt).

Dette er utgangspunktet for vår bekymring. NFFs kampdelegat vil kalle dette for «ukontrollert blussing». Det vil nok forbundets sikkerhetsansvarlig, Geir Ellefsen, også gjøre. Sistnevnte stod gjennom hele andre omgang og så med argusøyne på vår tribune. At noen til og med klarer å kaste bluss ned mot mål gjør ikke Vålerengas sak sterkere. Og da har vi heller ikke tatt de lighterne eller hva nå enn som forsvant ned mot Lillestrøms keeper Origi i annen omgang.

Mulig poengtrekk?

Vi er nemlig bekymra for selve regninga som kommer etter dette oppgjøret. Den er vi veldig bekymra for. Summa sumarum for å vinne tribunekampen vil nesten garantert lede til en gigantbot, og kan i ytterste konsekvens føre til poengtap. Noen har nevnt at det ikke er mulig å trekke poeng for blussing. Det kjipe med sånne uttalelser er at de gjerne ikke er sjekket med NFFs lovverk. Bryter man §11-3, 2. ledd (som omhandler tribunebråk) kan klubben bli dømt etter §11-4, 1. ledd bokstav J. Den setningen sier følgende: «Trekk av inntil 15 poeng for inneværende eller kommende sesong».

Klubben kan altså i ytterste konsekvens få poengtrekk og bot. Vi tror NFF kanskje er villig til å gå så langt denne gangen. Om enn bare for å statuere et eksempel. Bot og poengtrekk. Det smaker ikke godt. Spesielt om klubben går glipp av medalje og europacup pga «Lillestrøm away».

Rekordstor bot?

Det ryktes at bota blir godt over 100 000 norske kroner. Det er 100 laken klubben egentlig ikke har. Det er 100 laken en gjeng duster har trukket fra klubbens økonomi fordi «de måtte bare blusse». Nei, dere «måtte ikke blusse». Dere hadde faktisk et valg. Dere kunne driti i å blusse så ekstremt, og samtidig spart klubben for straff. VPN syns dette bare er barnslig. Og før sutringa kommer; nei, vi er ikke i mot dere. Flere i redaksjonen liker blussing, men ingen liker det når klubben får bot og kanskje poengtrekk.

Vi lurer i det hele tatt hva som er viktigst for enkelte; blussing når det er «Lillestrøm away» eller sørge for at klubben holder huet over vannet. Det blir sagt at klubben er større enn enkeltspillerne, burde ikke dette gjelde for supporterne også?

Vålerenga i dag

Norge spiller VM-sluttspill i hockey nå i mai. Vålerenga Hockey er en av mange klubber representert med spillere. Norge er i ei tøff gruppe og de to første kampene gikk mot henholdsvis Russland og USA. Klart tap mot Russland, men jevnt mot USA. I kveld spilles det enda en gruppekamp (de kommer tett som hagl i hockey), den er mot Finland – et lag vi har sjanser til å slå.

Så om du vil se noen Vålerenga-gutter som gir alt for Norge så kan du jo benke deg foran TVen. Kanskje du får sett Søberg, Espeland, Steene, Sørvik og Ask med NORGE skrått over brystet.

Legg igjen en kommentar