Kampreferat Lokomotiv Oslo – Vålerenga

På en perfekt solskinnsdag på Frogner Stadion tok Vålerenga seg videre i 1. runde av NM 2015. Les hele kampreferatet her. Lokomotiv Oslo – Vålerenga 0-8 (0-6) Tilskuertall: 1117 Mål: Berge (9. min), Nije (19. 21. og 33. min), Stengel (26. og 55. min), Omarsson (44. min) og Berre (73. min). Assist: Berre (9. min), … Fortsett å lese «Kampreferat Lokomotiv Oslo – Vålerenga»

På en perfekt solskinnsdag på Frogner Stadion tok Vålerenga seg videre i 1. runde av NM 2015. Les hele kampreferatet her.

Lokomotiv Oslo – Vålerenga 0-8 (0-6)

Tilskuertall: 1117

Mål: Berge (9. min), Nije (19. 21. og 33. min), Stengel (26. og 55. min), Omarsson (44. min) og Berre (73. min).

Assist: Berre (9. min), Stengel (19. og 33. min), Braaten (21. 26. 44. og 73. min).

Kort: Ingen

Det er noe spesielt med cupens første runde. Et heldig lokalt lag i Oslo får besøk av det eneste laget byen har i de to øverste divisjonene. For et lag som Lokomotiv Oslo, som til vanlig holder til i 3. divisjon og alle spillerne fortsatt betaler 3000 kr i årlig treningsavgift, så betyr det mye når Vålerenga kommer på besøk. Treningsavgiften til Lokomotiv Oslo drar vel inn rundt 50-70.000 kroner årlig, når Vålerenga nå kom på besøk og 1117 tilskuere betalte 100 kroner hver, ja, så er det 111.700 kroner i kassa til 3. divisjonslaget og økonomien er dermed sikra for noen sesonger.

Dagens første mål kom etter 9. minutter når Daniel Braaten drar seg fint inn i feltet før han blir felt. Morten Berre plukker opp ballen og sender den videre til 17-åringen Sander Berge som fra 18 meter dunker ballen i mål, kanskje litt heldig der, for keeper burde nok ha tatt den.

Mål nummer to kommer etter 19. minutter når Moussa Njie får ballen på egen halvdel, setter fart og drar av to Lokomotiv spillere før han fint setter ballen forbi keeper. Et skikkelig klassemål! Men Njie var på ingen måte ferdig. Kun to minutter senere kombinere han fint med Daniel Braaten og setter ballen enkelt i mål. 3-0.

Det skulle heller ikke være langt unna med mål nummer 4 og igjen er det en unggutt som gjør det. Herman Stengel kliner til fra 20 meter og en litt feilplassert keeper lar den gå inn på nærmeste. 4-0.

Etter 32. minutter ser vi at Lars Hirschfeld går mot slutten av karrieren. Et tilbakespill som han i utgangspunktet har full kontroll på og nok av tid til å få unna, klarer han å rote bort og dermed er Lokomotiv Oslo sin spiss på blank goal. Hadde han bare tatt det litt mer med ro så hadde det nok fort vært en redusering på det knusktørre kunstgresset, men Lars er heldig og avslutningen er ikke hardere enn at han klarer å løpe den opp.

Deretter kommer Vålerenga seg raskt opp i banen hvor Moussa Njie får ballen sentralt i banen. Han parkerer to stopperne til Lokomotiv og setter ballen iskaldt i mål. Et «uekte» hattrick etter 33. minutter der altså og Klanen kan synge etter «to-sifra».

Der og da var Vålerenga nesten på skjema til 14 mål, noe som ville ha vært ny scoringsrekord for klubben (eksisterende er fra NM 2012 når Oldenborg ble slått 12-1 i første runde).

Etter 44. minutter er det klart for en ny debutantscoring. Daniel Braaten kommer alene med keeper med legger ballen uegoistisk ut til Elias Mar Omarsson som setter ballen lett i det åpne målet. 6-0 der altså, noe som skulle stå seg til pause.

I 2. omgang tar det 10. minutter før Vålerenga får frispark fra rundt 20 meter. Herman Stengel er eksekutør og skrur den nydelig inn i hjørnet. 7-0.

I det 73. minutt er Daniel Braaten igjen i det gavmilde hjørnet når han etter å ha tråkket seg gjennom forsvaret til Lokomotiv sender ballen videre til Morten Berre som står på åpen kasse. 8-0.

Utover i 2. omgang blir det klart at Vålerenga for alvor har skrudd av gassen. Men det skal ikke stå på sjansene. Størst er sjansen Simen Hestnes får etter 85. minutter når han får et perfekt innlegg, dessverre går skuddet rett på keeper. Når så krampa begynner å ta en del av gutta med under 9. minutter igjen så er det i det store og det hele slutt for i dag. Først må Moussa Njie ut med krampe og et par minutter senere er det Sander Berge som får det, men da har Vålerenga brukt opp sine tre bytter.

Vålerengas lag: Lars Hirchfeld – Alexander Mathisen (Rino Falk Larsen fra 45. min), Markus Nakkim, Simon Larsen (Simen Hestnes fra 45. min), Ivan Näsberg – Sander Berge, Herman Stengel, Morten Berre – Moussa Njie (Ghayas Zahid fra 53. min), Daniel Braaten, Elias Mar Omarsson.