Dagboka torsdag 5.mars 2014

Vi gleder oss over at Rasmus Lindkvist er tilbake for fullt, og vi humrer en del over dramaet som utspiller seg på vestlandet. Rasmus er tilbake Vålerengas A-lag er på Marbella og spiller kamp i dag. De skulle egentlig møtt skotske Hamilton, men der er det visst noen skjær i sjøen i forhold til toppledelsen … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 5.mars 2014»

Vi gleder oss over at Rasmus Lindkvist er tilbake for fullt, og vi humrer en del over dramaet som utspiller seg på vestlandet.

Rasmus er tilbake

Vålerengas A-lag er på Marbella og spiller kamp i dag. De skulle egentlig møtt skotske Hamilton, men der er det visst noen skjær i sjøen i forhold til toppledelsen i klubben så de har valgt å avlyse sin treningsleir. I steden møter vi Marbella Fútbol Club, som til daglig spiller i Segunda División B. Vi tipper det er ganske bra motstand på det grønne gressteppet i syden. Kjetil Rekdal gleder seg til kampen, og hele intervjuet med I kan du se her.

Dagens kamp blir ikke streamet, men vif-fotball.no har lovet å komme med en rapport etter kampen, så den finner du nok på klubbens hjemmeside i løpet av kvelden eller ettermiddagen.

Bråk i Bergen

Det er vel aldri noe uvanlig at det er bråk og tull i Brann, men gårsdagens årsmøte må vel være blant de sakene som troner øverst på skammens liste.

Byen e’ Bergen og laget e’ Brann, stedet e’ stadion’ og syng alle mann! Heia Brann, Brann, Brann, Brann, Brann. Heia Brann!

Dagboka gjør i dag Jan Pande-Rolfsen sine ord til sine: «Livet er herlig, dere». For når en hel fiskelandsby klarer å rote det til så fantastisk som på gårsdagens årsmøte i SK Brann, er det bare å applaudere.

Tidligere Brann-trener Kjell Tennfjord ble altså valgt som styreleder for deretter å trekke seg fra styret siden årsmøtet ikke gjennomførte valgene akkurat slik som han ønsket. Dermed trakk også tre andre styremedlemmer seg, deriblant eks-skiskytter Liv-Grete Skjelbreid Poiree. Du kan høre entusiastiske rop fra salen når Tennfjord bekjentgjør sin avgang: «Du har holdt oss for narr» og «hjem i skam».

Grunnen til det er at Tennfjord ikke sa han ville gå av etter 75 minutter som styreleder hvis han ikke fikk det som han ville. Brann-medlem Harald Johannessen spurte i forkant av valget Kjell Tennfjord om han kom til å trekke seg dersom valgkomiteens innstilling ikke ble fulgt, da valgte sunnmøringen å sitte rolig – og han avviste tilbudet om å gå på talerstolen.

Bergensavisens kommentator omtaler det hele slik:

«Skjellsordene haglet mot den nylig valgte og enda ferskere avgåtte styrelederen. Det er ikke vanskelig å forstå. At ett nytt medlem skal velte et helt styre er like uforståelig for dem, som det er for meg. Selv om vi visste at Tennfjord var sta. Det plasserer klubben i en dyp krise. En krise selv de eldste medlemmene i Brann slet med å huske maken».

Og avisen skisserer usikkerheten videre, en usikker som kanskje toppes om 14 dager når disse kloke hodene samles igjen til nytt årsmøte:

«BA var i kontakt med Trond Mohn etter årsmøtet. Det har vært mange spørsmål om hvordan han ville reagere på om Tennfjord ikke ble valgt. Onsdag kveld ville han ikke gi noen svar på det. Dermed står det i uvisse. En så også usikkerheten blant de ansatte. Hva skjer nå? Ordner alt seg om 14 dager? Forblir Mohn tro mot Brann? Og hvordan reagerer resten av sponsorene?

Det er mange spørsmål om Branns fremtid nå. Det eneste som er sikkert er at om 14 dager samles man til ekstraordinær generalforsamling i Brann. Da skal et nytt styre velges».

Hva  striden egentlig handler om?

Åshild Samnøy kom inn i Brann-styret i 2011 etter det som ble omtalt som et supporterkupp på Branns årsmøte. Hun ble foreslått av den kjente supporteren Per Arne Flatberg, og ble valgt inn som supporterrepresentant i styret sammen med Erik Dahl. Det såkalte supporterkuppet ble planlagt allerede høsten før, skriver Bergens Tidende.

Samnøy har sittet i Branns styre i fire år, men ble ikke innstilt til gjenvalg i 2015 av valgkomiteen. Ifølge valgkomiteens leder var valgkomiteen enstemmig når det gjaldt å vrake Samnøy.

På Branns årsmøte i går ble likevel Samnøy valgt inn i styret. Hun ble fremmet som supporternes benkeforslag, og ble valgt på bekostning av Nina Sandnes. Konsekvensen av det ble at den nyvalgte styrelederen Kjell Tennfjord, samt tre styremedlemmer trakk seg.

Her er det viktig å ha de forskjellige rollene klart for seg når du skal skjønne hva som har skjedd. Rolf Barmen, som ble valgt som styreleder i Brann i 2014, og som trakk seg i januar, ble i fjor tvunget til å felle daglig leder Roald-Bruun Hanssen etter fjorårets nedrykk. Samnøy var blant de som ville fjerne Bruun Hansen, og falt Barmen tungt for brystet. Barmen var for øvrig spiller da Tennfjord var trener i Fyllingen, og deres vennskap og lojalitet fikk derfor det utslag at Kjell Tennfjord ikke kunne se for seg en tid som Brann-leder med Samnøy i det samme styret.

Isolert sett er dette selvsagt til stor fornøyelse for oss i Oslo. Men når latteren har stilnet er egentlig denne saken dypt tragisk for Fotball-Norge. La oss håpe at de som skal investere penger norsk fotball ser på SK Brann som et utskudd, en isolert, mislykket fotballklubb som ikke evner å få til noe når krisen er der. Denne dagboka er ikke sikker.

Det kan nemlig hende at norsk næringsliv nå tenker at fotball holder vi oss langt unna. Vi avslutter uansett med Davy Wathne, som twitret ganske presist om seansen:

«Etter en kveld på generalforsamling i Sportsklubben Brann virker forholdene i norsk luftfart for tiden ganske ryddige».

Vålerenga i dag

Les alt som står om årsmøtet i Brann. Det er faktisk verdt det.

 

Legg igjen en kommentar