Fantastisk Vålerenga-dag

Tidenes første interntoppgjør mellom Vålerenga Fotball og Vålerenga Hockey ble arrangert i dag, og for en dag det ble! Før arrangementet hadde klubben tatt høyde for at litt mer enn 500 tilskuere ville dukke opp. Jammen skulle de få seg en overraskelse. Siden det hverken var kontroll i inngangen på Jordal eller Valle så er … Fortsett å lese «Fantastisk Vålerenga-dag»

Tidenes første interntoppgjør mellom Vålerenga Fotball og Vålerenga Hockey ble arrangert i dag, og for en dag det ble!

Før arrangementet hadde klubben tatt høyde for at litt mer enn 500 tilskuere ville dukke opp. Jammen skulle de få seg en overraskelse. Siden det hverken var kontroll i inngangen på Jordal eller Valle så er det vanskelig å si nøyaktig hvor mange som var tilstede. Vi nøyer oss med å tippe et sted mellom 2 og 4 tusen.

Før kampen på Jordal fikk vi en prat med assistent trener i Vålerenga Hockey, Svenna. Det finner du her.

Vålerenga ishockey v Vålerenga fotball
Morten Berre med gullhjelmen etter sin scoring i hockeymatchen. Foto: Anders Grydeland via grydis.no

Vi starta med hockey på Jordal hvor direktør Jan-Tore Kjær stod i mål for Vålerenga Fotball. Hockeygutta stoppa ikke før det stod 12-1. Det ene målet for Vålerenga Fotball scoret selvfølgelig Morten Berre som også fikk gullhjelmen etter sin scoring.

Deretter gikk turen til Vallhall. Begge langsidene og kantine(les ølservering) ble raskt fylt opp. Festen kunne fortsette!

Fotballkampen endte 6-1 til Vålerenga Fotball, men det skal sies at det ene målet som hockeygutta fikk var dagens vakreste. Et solid skudd i krysstanga og i mål av selvutnevnt kaptein Stefan Espeland. Nydelig! Skryt får vi også gi til dagens keeper for hockeygutta, Erik Follestad Johansen, som vartet opp med en rekke feberredninger.

Totalt ble det dermed 13-7 til Vålerenga Hockey og de er nå de første Vålerengamesterne.

Etter kampen fikk vi også en prat med dagens hovedommer, Svein-Erik Edvartsen, og linjemann i fotballkampen, advokat John-Christan Elden.

Gjennom dagen har vi i VPN fått snakket med mange og alle er enige: Dette er et arrangement som er kommet for å bli! Interessen var stor, mye større enn noen hadde regnet med. Så kudos til alle involverte i dag, dette var et av de aller beste arrangementene som er blitt arrangert av Vålerenga på mange, mange år.

Neste år går det til og med kanskje an å utvide arrangementet også? Dame fotball mot Dame hockey eller junior mot junior er en naturlig utvidelse når vi igjen møtes for å kåre Vålerengamestere neste år.

En ny Vålerenga-tradisjon er født!

4 kommentarer til «Fantastisk Vålerenga-dag»

Legg igjen en kommentar