Dagboka onsdag 21. januar 2015

Vålerenga knuser Stavanger Oilers på Jordal, mens Kjetil Rekdal skal på spissjakt. Vål’enga er hockey, hockey! Endelig skulle man ta skalpen på laget fra vest. Etter en veldig god førsteperiode hvor Vålerenga leder 2-0 så bestemmer man seg for å gjøre det litt spennende for publikumm. I 3. periode går Vålerenga først opp til 3-0 … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 21. januar 2015»

Vålerenga knuser Stavanger Oilers på Jordal, mens Kjetil Rekdal skal på spissjakt.

Vål’enga er hockey, hockey!
Endelig skulle man ta skalpen på laget fra vest. Etter en veldig god førsteperiode hvor Vålerenga leder 2-0 så bestemmer man seg for å gjøre det litt spennende for publikumm. I 3. periode går Vålerenga først opp til 3-0 før Oilers får lov til å redusere 2 ganger og vips er det 3-2.

Undertegnede skal innrømme at han akkurat begynte å bli litt nervøs for at dette skulle ryke igjen, gutta tapte pucker på farlige steder og virker lite interessert i å fighte for seiern. Heldigvis tok gutta seg sammen og vår hjemvendte sønn Sondre Olden økte ledelsen til 4-2 mot slutten av 2. periode.

Med 4-2 ledelse og godt spille så det ut som at Vålerenga enkelt skulle dra seiern i land, men dommer Johnsen måtte som vanlig prøve å hjelpe motstanderen til seier. Så i 3. periode kom det en haug med utvisninger for Vålerenga. Noen korrekte, andre litt mer håpløse.

Vi fikk også en skikkelig slåsskamp på slutten av kampen, David Bräck og Oilers Martin Huse bestemte seg for at nok fikk være nok. Begge fikk inn noen gode slak, men Huse glemte å kvitte seg med hjelmen. Begge fikk vel 5+video som det så fint heter, så i praksis fikk de matchstraff + at dommerene skal vurdere situasjonen på video etter kamp. Liker ikke dommerne det de ser så blir saken tatt videre hos forbundet. Uansett får vel begge gutta flere kamper. Og det er her vi reagerer. Noe av det mest underholdene for folk som ikke er altfor opptatt av hockey i går var nettopp den slåsskampen. Så hvorfor skal man bli utestengt i flere kamper for det der? Norsk hockey trenger å rydde opp i utvisningene: 2 minutter, 5 minutter, 5+video osv osv. Gjør det enkelt! Så vi foreslår følgende for slåssing: matchstraff+1 kamps karantene. Enkelt og greit.

Tilbake til gårsdagens kamp så klarte Vålerenga å holde unna for 8 minutter i undertall og når Oilers i tillegg tok ut keepers så var det greit, Sondre Olden får tak i en puck som er blitt spilt opp i Oilers sin sone og 5-2.

VIF hockey-TV har intervjua kaptein Brede Czisiar og Sondre Olden etter kampen:

Dagboka i går
Gårdsdagens dagbok kom noen små minutter før vi fikk nyheten om at Kjartansson blir solgt og den havna dermed i bakleksa for de fleste.  Ønsker du å se hva annet vi skrev om så finner du gårsdagens dagbok her: Dagboka tirsdag 20. januar 2015.

Kjartansson til Kina
Ikke akkurat noen nyhet lenger, men vi må ta det med uansett. Ønsker du å lese mer om overgangen så har vi en egen sak på det: BUD PÅ KJARTANSSON AKSEPTERT.

Så kan vi kjapt nevne at klubben han nå blir solgt til heter Jiangsu Guoxin-Sainty F.C. Klubben er eid av det statseide anbuds- og innkjøpskonsernet Guoxin Group. Jiangsu er ikke en by, og klubben ligger i byen Nanjing på østkysten av Kina. Ikke hørt om byen sa du? Vel her har du noen fakta: Nanjing er en av de eldste byene i Kina og har gjennom forskjellige tider også vært hovedstaden. Klima er litt varmere enn Norge, men fortsatt kaldt på vinteren. Det bor rett over 8 millioner mennesker i byen, så det er ikke akkurat en småby. Og som seg hør og bør for en kinesisk by så sliter den med skikkelig forurensing. Byen har en imponerende skyline, som nesten minner om New York. Ellers er byen kanskje mest kjent for at japsene slakta ned mange hundretusen mennesker der i det som er blitt kjent som Nanjing-massakren i 1937.

Ninjing Skyline
Ninjing Skyline

For Kjartansson betyr selvfølgelig overgangen at han sikrer sin fremtid økonomisk, men en europeisk storklubb kunne nok ha gitt mer lønn. Ifølge islandske medier skal han tjene rundt 100 millioner islandske kroner i året, noe som er cirka 5,8 millioner norske kroner. Uansett godt over det dobbelte av hva han hadde her i Oslo.

Vålerenga får en solid dose cash, selv om mesteparten tilhører Trøim. Men vår kjære onkel Tor Olav er ikke vanskeligere på det enn at han har gitt beskjed om at Vålerenga kan få hente forsterkninger for penga. Vi er nå uten en ren spiss og jakten er dermed i gang. På trening de siste dagene har vi hatt Daniel Braaten og han blir vel fort signert. Dermed er vi sikra på høyrekant.

Det som mangler er enn skikkelig målscorer. VPN har tidligere nevnt dansken Christian Gytkjær fra Haugesund. Han er litt den samme typen som Kjartansson og scoret 15 mål på 26 kamper for Haugesund i fjor. Nå har vi hvert fall penger til å hente han.

Kanskje har vi også råd til å hente ytterligere forsterkninger. Midtbanen virker solid hvis vi henter Braaten, men det er altså på topp og kanskje på backplassen vi sliter litt. Vi får vente å se hva Sandnes og Rekdal trekker opp av hatten.

Les også: BUD PÅ KJARTANSSON AKSEPTERT.
Les også: Vålerenga – en spissfabrikk?
Les også: – I love this club

Spillerne vi hadde
VPN er i gang med en ny artikkelserie hvor vi ser på hvor spillerne vi hadde har tatt veien. I Del 1 så vi på hva som skjedde med prøvespiller Ian Heart og Mario Martinez. I går kom Del 2 og her er det med et par kjente og kjære tidligere spillere. Troy Perkins fikk 53 kamper for Vålerenga, mens Johan Arneng fikk med seg 2002-sesongen og cupgull.

Legg igjen en kommentar