Dagboka torsdag 18. desember 2014

Stadion her og stadion der. Dagens store tema i dagboka i nye arenaer, men vi tar også med et salg og en kontraktsforlengelse. Skoleavtalen vedtatt! Leieavtalen for skolen, som skal bygges på Vålerenga stadion, ble i går enstemmig vedtatt av Oslo Bystyre. Det sikrer langt på vei økonomien i stadionprosjektet og vi har nå fått … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 18. desember 2014»

Stadion her og stadion der. Dagens store tema i dagboka i nye arenaer, men vi tar også med et salg og en kontraktsforlengelse.

Skoleavtalen vedtatt!
Leieavtalen for skolen, som skal bygges på Vålerenga stadion, ble i går enstemmig vedtatt av Oslo Bystyre. Det sikrer langt på vei økonomien i stadionprosjektet og vi har nå fått tidenes julegave.

Ønsker du å lese mer om skoleprosjektet og se skisser, kan du gjøre det i gårsdagens sak om bystyremøte.

– Dette var et godt vedtak for Vålerenga. Vi har fått en svært sjelden julegave vi bare kan glede oss over, sier styreleder i Vålerenga kultur- og idrettspark Åge Petter Christiansen til VG.

– Det blir ingen endelig avklaring før mars, vil jeg tro. ESA trenger tid og vi skal forhandle med bankene, men alle signalene vi får peker i retning av at dette er noe vi får til, sier Christiansen til VG.

Så der har vi det. Det første store steget er nå tatt og da gjenstår forhandling med bankene om lånebetingelser. I tillegg skal ESA se på prosjektet, men det har allerede vært godkjent her en gang og med skolen som nå er vedtatt bør dette gå gjennom.

Går alt etter planen så er det byggestart til våren, med ferdigstillelse til august 2017. Vålerenga skal hjem!

Jordal Amfi
De som har vært på Jordal de siste årene vet godt at amfien holder på falle sammen. For de som ikke har vært der, så kan dere se 8. episode av Iskrigerne. Der går Jan Tore Kjær ned i kjellern på Jordal Amfi og viser tilstanden på areaen.

Når Kjær først kommer ned i kjellern kan man se at isen har kommet seg ned og isen henger ned på taket i kjellern.

– Du kjenner muggen svir i nesa når du kommer ned der, sier Kjær før han følger opp med: – Dette er det lengste jeg noen gang har tørt å gå.

Kjær ser på isen på taket i kjellern på Jordal Amfi, med fullt av ledninger fryst fast.
Kjær ser på isen på taket i kjellern på Jordal Amfi, med fullt av ledninger fryst fast.

Deretter kommer Kjær til et svømmebasseng under arenaen.

Svømmebasseng i kjellern på Jordal Amfi.
Svømmebasseng i kjellern på Jordal Amfi.

– Det er jo litt fascinerende at det fortsatt står her, sier Kjær, før han tar på pålene. Når han plutselig står med en stor betongbit i hånda sier han: – Oi, her kommer armeringsjernet fram, se her a! Jeg bare tok på den jeg. Deler av armeringsjerneet sitter igjen her (på betongbiten Kjær fikk løs, red.am).

jordal kjeller 3
Kjær, med betong og armeringsjern i hånda.

Deretter kommer Kjær seg ut kjellern i frykt for at alt faller sammen rundt han.

Vi VPN er helt enig med Kjær: Dette er pinlig!

Derfor ser vi med glede på det som nå skjer i kommunen. I Dagsavisen var tidligere OL2022-sjef Eli Grimsbø i går med i en sak om Jordal Amfi, en sak hun nå leder.

Nye Jordal Amfi har en kostnadsramme på 492 millioner korner. De første 6 millionene ble gitt til prosjektet på Oslo Kommune sitt budsjett for 2015.

Skisse av nye Jordal Amfi.
Skisse av nye Jordal Amfi.

– Nå holder vi på med reguleringsplanen, hvor hele området reguleres til fri-  og idrettsformål. I dag er det regulert som friområde. Vårt forslag går ut på å rive det nåværende Jordal og bygge nytt.  Det er det mest lønnsomme. Men det blir spennende å høre hva byantikvaren har å si. De mener at Jordal er verneverdig, sier Eli Grimsby til Dagsavisen.

For å si det sånn. Hvis Byantikvaren mener at Jordal Amfi er verneverdig, så er han helt ute å kjøre. Jordal Amfi burde vært stengt for lenge siden. Hele stedet er fullt av mugg, rotter og rust. Alt holder på å falle fra hverandre. Og hvorfor skal man ta vare på et gammel idrettsanlegg? Ting er ikke verneverdig kun fordi det er gammelt! Vi velger uansett å sammenligne dette mer med gamle Holmenkollen. Den hadde nok vært med verneverdig, men hadde gått ut på dato, så man reiv det ned og bygde nytt. Akkurat det samme må nå gjøres på Jordal.

Uansett, vi ser frem til 2018. Da skal nemlig nye Jordal Amfi stå ferdig.

Kongen til Tromsø
Gudmund Taksdal Kongshavn har signert for Tromsø. Det fikk vi bekreftet i går.

Vi takker Gudmund for innsatsen han har lagt ned i Vålerenga. Vi kommer aldri til å glemme da Gudmund scora utligningsmålet fire minutter på overtid mot Viking.

At VPN er kritiske til salget av Gudmund har kommet frem tidligere. Vi selger en norsk 23-åring, med et bra maksnivå, og sitter igjen med en 36-årig canadier, som vi attpåtil ikke blir kvitt, og 29-årige østerrikeren Michael Langer. Er vi imponert? Ikke nevneverdig, men tiden vil vise om Kjetil Rekdal tok det riktige valget.

Status nå er hvertfall at Vålerenga sparer en million i lønnkostnader, noe som er flott.

Vi ønsker Gudmund lykke til videre! «Vi har ikke kongen i kassa».

Njie forlenger
Klubben kunne i dag fortelle at Moussa Njie har signert ny kontrakt med Vålerenga ut 2015-sesongen.

Njie er en spennende spiller som har gjort sine saker bra for rekruttlaget. Vi er sikre på at vi vil se mer til han i 2015.

Terminlista
Spilleplanen for 2015-sesongen ble lagt i går. VPN har laget en fullstendig oversikt over Vålerenga sine kamper her.

Oppsummert så må vi få være ganske fornøyd med terminlista. Vi starter hjemme mot Strømsgodset, spiller hjemme mot Mjøndalen 16. mai, Norway-cup uka starter med Vålerenga-Lillestrøm før vi avslutter borte mot Strømsgodset.

Vålerenga i dag
Du har vel kjøpt sesongkort?

Legg igjen en kommentar