– Skremmende dårlig dømming

Tore Hansen begynte å dømme fotball i 2006, og to år etterpå la han opp som fotballspiller. Han dømte fire kamper i 6. divisjon før han året etter dømte i 3. divisjon. Kampreff Vålerenga – Odd 1-2 (0-2) Mål: 0-1 Shala (14), 0-2 H. Storbæk (32), 1-2 Ghayas Zahid (79). Gule kort: Daniel Fredheim Holm, … Fortsett å lese «– Skremmende dårlig dømming»

Tore Hansen begynte å dømme fotball i 2006, og to år etterpå la han opp som fotballspiller. Han dømte fire kamper i 6. divisjon før han året etter dømte i 3. divisjon.

Kampreff Vålerenga – Odd 1-2 (0-2)
Mål: 0-1 Shala (14), 0-2 H. Storbæk (32), 1-2 Ghayas Zahid (79).
Gule kort: Daniel Fredheim Holm, Sivert Heltne Nilsen og Kamran Ali Iqbal, alle Vålerenga.
Dommer: Tore Hansen
Betalende tilskuere: 7355.
Målsjanser: 6-4 (VG).

Hvorfor handler et referat fra kampen Vålerenga – Odd Grenland om en fyr fra Feda, et tettsted i Kvinesdal kommune med 375 innbyggere. Jo, fordi Tore Hansen var med og avgjøre kampens resultat.

Jada, Odd var lenge det beste laget, særlig i første omgang. Og forsåvidt fortjente heller ikke Vålerenga tre poeng i denne kampen. Ingen av lagene fortjente egentlig tre poeng.Men dommeren hadde som regel sine egne tanker om hva som er rett og galt på en fotballbane.

Jada, litt smålig er det å fokusere på dommeren, ser den. Men det har sammenheng med at denne referenten er jævlig lei dårlige dommer-avgjørelser. Hvorfor må de være så feige og ikke blåse straffe? Hvorfor være så redd for å gjøre feil at de bare gjør enda flere feil?

Kjetil Rekdal sier det ganske greit på vif-fotball.no:

– Det er en soleklar straffe. Dommeren er fem meter unna og ser det likevel ikke, det er skremmende svakt. Og det er vel femte, sjette gangen Tore Hansen er her og dømmer og… han holder i alle fall ikke det nivået som forventes av en tippeligadommer, i alle fall.

– Fagermo sier til TV2 at han ikke ser at det er straffespark?

– Ja, jeg tilbød han å låne brillene mine, sier Rekdal, og legger til at i følge regelboka burde det antagelig også vært rødt kort.
Rekdal nevnte også at Storbæk hadde en stygg affære med Christian Grindheim hvor han blir soleklart revet ned – uten at Tore Hansen registrerer det.

Norske dommere holder et like lavt nivå som spillerne i Tippeligaen. Og Tore Hansen burde nok ikke dømt i Tippeligaen. Det går nok litt for fort for en spiller som selv bare spilte i Adeccoligaen.

For det første: Jarkko Hurme holder Kjartansson med begge armer innenfor 16-meteren i det 52. minutt. Dette er straffespark. Jada, også andre dommere har unnlatt å blåse i slike tilfeller, men feil i andre kamper hjelper ikke Vålerenga mye.

Tre gule kort til Vålerenga og ingen til Odd. Er det riktig? Nei, selvsagt ikke. Det er flere mulige gult kort-kandidater i kampen, men alle vurderinger faller i Odds favør. Hva med gult kort for drøying av tid?

Og når en Odd-spiller ligger nede i ett minutt av tilleggstiden og en Vålerenga-spiller gis gult kort, hvorfor blåses kampen av etter ti ekstra sekunder? Hvorfor er det greit at Odd drøyer ut ekstratiden?

Tore Hansen er neppe mer glad i Odd enn Vålerenga. Jeg nekter å tro det selv om han selv spilte for «varene er levert og heter Mandalskameratene» og sikkert ikke er veldig glad i Vålerenga.

Det som uansett skilte lagene var at Odd har et høyere maksnivå enn Vålerenga. Det går for sakte med våre gutter, og dette er veldig synlig i første omgang. Det er lenge siden Odd har presset høyt på Ullevaal, for å si det sånn.

I andre omgang endrer mye karakter, men klisjeen scoringer påvirker en fotballkamp, blir liksom aldri feil. Odd er et bedre lag og slipper Vålerenga inn i kampen, selv om det ikke tra av før 1-2-målet, mye fordi dommeren ikke blåser straffe tidlig i andre omgang.

Samma faen. Serien er på mange måter over. Dersom vi har penger og får være med også neste år (denne referenten vet såpass lite om økonomien i klubben at ingen eventualiteter utelukkes), og ikke selger unna våre brukbare fotballspillere, kan klubben vokse videre og bygge på noe som kan bli bra.

Moro har det uansett vært at det har blitt bøttet inn mål, og med dommere som hadde gitt de starffesparkene vi skulle hatt, ville nok Ørnen hatt sine 30 scoringer for lenge siden.

Sånn er livet. Ingen grunn til å gråte over knull det ikke ble noe av. Hvilke andre menn som i følge Wikipedia Feda har fostret: Hørt om den lutherske misjonæren Gudmund Harald Vinskei? Du er ikke alene. Om 20 år er det neppe som husker Tore Hansen heller. 

En kommentar til «– Skremmende dårlig dømming»

Legg igjen en kommentar