Dagboka torsdag 8. mai 2014

31.august er en dato du ikke kommer utenom! Det er dagen da alt kan gå til helvete, eller det kan gå veldig fint. Uansett vil vi da kunne se tilbake på en periode som har inneholdt en hel haug med avis-, nett- og bloggartikler, ekspertuttalelser fra mer og mindre kvalifisert hold, og forhåpentligvis en samlet … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 8. mai 2014»

31.august er en dato du ikke kommer utenom!

Det er dagen da alt kan gå til helvete, eller det kan gå veldig fint. Uansett vil vi da kunne se tilbake på en periode som har inneholdt en hel haug med avis-, nett- og bloggartikler, ekspertuttalelser fra mer og mindre kvalifisert hold, og forhåpentligvis en samlet supporterskare som har klart å samle sammen så mye penger at klubben flyter greit.

Mediastorm

For å begynne med det som startet dagen i går. Dagbladet kliner utover en artikkel / et intervju på 4 sider «eksklusivt» med vår kjære Stig Ove Sandnes. Stig Ove er (for første gang?) helt åpen om situasjonen i Vålerenga. La det være sagt med en eneste gang; det finnes ikke noe annet eksklusivt ved Dagbladet på nett enn deres ekskludering av ikke-betalende artikkellesere. VPN regner med at antall solgte løssalgsaviser av type Dagbladet økte betraktelig utover formiddagstimene i går i Oslo Øst. Hvem gidder å betale et ukesabonnement på nett når du kan kjøpe blekka i et enkelt avisstativ for en lavere pris?

Heldigvis finnes det nettaviser som raskt er på saken og rapper godbitene, Nettavisen var tidlig ute og dekket saken. Og deres egen Kvatningen (med egen blogg) gikk rett i baret og øste ut av seg en besserwisser-holdning landet sjeldent har opplevd maken til. Skal si han fikk kjørt seg på Twitter utover dagen, vel fortjent.

En etter en kom nyhetsdeskene i det ganske land på banen og dekket saken i alskens medier.

Å sette opp linker og referat fra hvert eneste medium i Norge som dekket dette i går synes lite nødvendig. De aller fleste fikk med seg det meste, og de som ikke fikk det med seg har nok ikke akkurat Vålerenga-logoen tatovert i panna.

Åpent møte på Valle

Stig-Ove Sandnes og Skjerfet forklarte situasjonen for 200 fremmøtte
Stig-Ove Sandnes og Skjerfet forklarte situasjonen for 200 fremmøtte

Til slutt gikk som det måtte gå; Åpent møte på Valle klokken 19.00 en onsdagskveld i mai….
Dagen før frigjøringsdagen, dagen før Elverum skal filleristes av våre fotballgutter. Vel, åpent og åpent fru Blom. Pressen ble nektet adgang, og det var en grunn til det. Dette skulle være et åpent møte mellom klubb og supportere og andre klubb-berørte. Cirka 200 møtte opp, og det vitner om engasjement! For det er nok mange flere som kunne tenke seg å stille, men fristen var kort og i moderne tid er det mange som ikke klarer å rokere om på allerede fastlagte planer.

Tilstede var personer i viktige posisjoner fra klubb, styre, AS og Klanen. Regnskap vs budsjetter ble fremlagt, og det som fremkom i mediene i går kunne man konstatere at var helt riktig. En veldig åpen klubbledelse har endelig skjønt at de har alt å vinne og ikke alt å tape på å la være å tåkelegge situasjonen. Det ble raskt konstatert at fakta er at dersom ikke det er midler nok i august, nærmere bestemt 31.august, så kan det være kroken på døra for eliteseriespill på en god stund. Hvordan dette fungerer ved en eventuell konkurs skal vi komme nærmere tilbake til i kommende dagbøker, men de aller fleste har vel fremdeles konkursen til Lyn friskt i minne?

 

Så hva skjer nå?

Jo, det er faktisk her du kommer inn i bildet! Du bidrar til å holde klubben du elsker, laget du både elsker og hater (når det går som verst), stoltheten i byen, landets deiligste drakt og logo, sangene, tifoen, stemninga, analkjøringa på tribben, skitkastinga på bønda, de deilige hatoppgjøra mellom oss og LSK, RBK og Brann i live ved å være med å bidra økonomisk.

Det er liksom ikke noe å tenke på lenger! Få ut finger’n, bli Generalsponsor ved å betale inn kroner 1000 på kontonummer 1503 35 89554 (Det er vi som er Vålerenga), eller bidra med penger du har eller ikke har på annet vis, møt på kampene og ta med en kompis eller fem. Du kan også loffe innom Sjappa på Helsfyr eller kontoret på Valle og betale med kort. En SMS-løsning er også på trappene.

Vålerenga vertshus har  varslet at de setter frem en bøsse hvor innsamlede midler uavkortet sendes innsamlinga og merkes «Vålerenga vertshus – gjester». VPN oppfordrer alle andre puber i Oslo som henger ut Vålerengaflagg til å gjøre det samme, så ser vi hvilket vannhull som vinner.

Ære og heder tildeles alle som har bidratt hittil, og ikke minst Spetalen som i går kveld putta 100.000 blanke kroner inn i innsamlinga, og Isko Boys som ikke dårligere spanderte surt oppsparte 27.000 kroner! Det betydde så mye for folka der øst, de elska Vålenga! Ja det betyr så inderlig mye, og vi vet at Ikaros planlegger en innsamling. Dagbokskribenten har aldri vært forelsket i «de alternative», men i dag gjør jeg et unntak: Jeg er uendelig glad i dere, og måtte nå dette bare være begynnelsen på en oppreisning vi sjeldent har sett! Nå skal vi vise at vi står sammen, vi er alle i samme båt, og dette skal vi klare!

Husk en viktig ting når du betaler finn til «Det er vi som er Vålerenga». For hver krone vi klarer å samle inn der så dobler Trøim. Ergo er det trippelviktig at alle nå bidrar.

Sesongkort til 1000-lappen!

Og vet du hva? Du kan faktisk enda få kjøpt sesongkort til en tusenlapp! Men du har bare frem til og med 10.mai. Du kjøper det i Sjappa. Rekker du ikke ned dit innen lørdag sa du? Vel, da ringer du dit og spør om du kan betale over nett og at de hjelper deg med registrering av riktige opplysninger, det ordner seg helt sikkert!

Vålerenga i dag

Størrelsen på beløpet du gir er ikke like viktig som størrelsen på hjertet du gir med!

Legg igjen en kommentar