Dagboka onsdag 4. desember 2013

Barbromesse i dag. Stakkars ikke-oppblåsbare Barbara fikk husarrest av faren sin. Samme dag ble faren drept av lyn. Faren over…? Lyn…?  Snart er det spikra. Vålerenga overlever og reduserte lønninger er på vei. En kjempestor takk til alle som har bidratt. Lønnskutt på 12,5 prosent er ikke til å kimse av. Tankene går også til … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. desember 2013»

Barbromesse i dag. Stakkars ikke-oppblåsbare Barbara fikk husarrest av faren sin. Samme dag ble faren drept av lyn. Faren over…? Lyn…? 

Snart er det spikra. Vålerenga overlever og reduserte lønninger er på vei. En kjempestor takk til alle som har bidratt. Lønnskutt på 12,5 prosent er ikke til å kimse av. Tankene går også til dem som nå er kutta ut fra lønningslista, ikke tidenes beste julegave vil vi tro.

Dagboka i går prøvde å finne ut av hvor og når det gikk galt. I dag nøyer vi oss med å markere at desember 2013 er starten på noe nytt, framtidas dagbøker skal skrive at adventstida i jubileumsåret var tida da Vålerenga tok sats og staka ut riktig kurs.

Om sponsorene vegret seg for Vålerenga etter det dårlige omdømmet NFF og RBK var delaktige om å gi klubben i overgangssaken, bør de nå sloss så filla fyker for å få lov til å stille som hovedsponsor kommende sesonger. Ja, er det omdømme som gjelds, har Vålerenga inntatt toppen. Prosessen, ryddesjauen og løsningsorientering i kristetid, er et glitrende eksempel for resten av Fotball-Norge.

Fotballøkonomisk tommelfingerregel
Mange har skrevet om Vålerengas nær-døden-opplevelse og veien tilbake og hvordan, så det er helt tilfeldig at vi trekker fram Aftenposten:

Her fremgår det at det kollektive lønnskuttet på 12,5% utgjør 6 millioner kroner. Rask hoderegning tilsier at lønnsutgiftene i Vålerenga har vært 50 millioner kroner og ettersom budsjettet har vært på ca 100 mill så har 50% av klubbens budsjetterte inntekter gått til å dekke lønn.

Hva er tommelfingerregelen igjen?

30% er sunt, 50% er krise og 70% er Chelsea og Manchester City

Trøim med full kontroll over Vålerenga ved middagstider?
Mens øvrige eiere vurderer å stenge pengekrana, kan Tor Olav Trøim sikre seg full kontroll over Vålerenga, skriver Finansavisen i dag. Han har allerede 65% av kontrollen i Vålerenga Invest Fotball og kan i ettermiddag styrke sin posisjon når styret møtes

Hva mer som skrives i Finansavisen har vi ikke finanser til å finne ut, men NTB nevner at Stig Grimsgaard Andersen, som har bidratt i ti år, ikke vil kaste flere friske penger inn i Vålerenga-sluket.

– Jeg har ikke tenkt å være med i emisjonen, men jeg er glad i klubben. Vi er såpass utvannet allerede at det vil ha liten effekt, sier Grimsgaard Andersen.

Glava-arving Ole Richard Anfinnsen vil ikke kommentere overfor Finansavisen om han er villig til å bidra med mer penger til Oslo-klubben. (©NTB)

For den desorienterte: I dag vil styret i aksjeselskapet behandle forslaget om å innkalle til ekstraordinær generalforsamling i Vålerenga Invest Fotball AS med tanke på å iverksette en emisjon umiddelbart.

Sånn, da er også vi vanlige dødelige godt orientert, eller…?

Bondemat’matikk
Noen har finni ut at nordmenn er nestverst i Norden og unike i Europa når det gjelder matte. VPN har finni ut at det er fordi bønda regnes med. I Telemark for eksempel, satses det på villedende prosentregning. Vi fant denne meldinga på Twitter fra en som syns dem på landet får det bedre til enn oss:

– Odd kuttet sesongkortprisene betydelig for 2014. Publikum har svart med 75 prosent økning i salget! Moro!

Bonden hadde lest om Odd i TA: Dumpet prisene – publikum svarte
Bondens poeng var: Funker det bedre på landet?

I Skien er interessen for lille Odd så liten at 250 sesongkort betyr 75 prosent økning. Om Vålerenga skulle matche disse prosentene måtte de hatt en økning på det tidobbelte. Vi sier som Benny i The Julekalender: Bønder – piss meg i øret!

Pengekrisa avblåst – spisskrisa fortsetter
I går spekulerte vi over åssen Vålerenga skulle løse spisskrisa etter at Børven forsvinner. Det er den samme krisa Vålerenga hadde før Børven kom og den samme krisa som vi hadde mens han var her, så her er det egentlig aldri noe nytt. Det nye måtte være at VPN lanserte Aaron Samuel som en løsning om ikke Sarpsborg benytter seg av opsjon på kjøp når utlånstida er over.

At Aaron Samuel tegnet 3-års kontrakt med Sarpsborg 08 i juli, trenger selvsagt ikke VPN bry seg om, uavhengige som vi er.

Vålerenga har lånt bort spillere nær sagt i hytt og pine. Aaron Samuels skjebne er kanskje den verste, sett med våre øyne. Hva som skjer med Chuma Anene veit vi ikke før i uke 1 når låneavtalen med Stabæk går ut. Hadde vi vært Stabæk hadde vi benytta oss av kjøps-opsjonen, så vi håper Stabæk er dummere enn oss. (That was a good vending)

Ghayas Zahid var utlånt til Ull/Kisa fra midten av august.

– Han er i a-troppen vår og er en spiller vi definitivt satser på, sa Kjetil Rekdal til VIF TV den gangen. – Vi håper at Ghayas skal ta et steg så han kommer tilbake som en enda bedre spiller i januar når vi møtes til trening igjen.

Det er ingen opsjon i bildet i denne låneavtalen.

– Det er helt uaktuelt, sier Rekdal kontant.

Sid Ossous Kecskeméti TE Labdarúgó sliter på 12. plass i Ungarsk eliteserie. Sids låneavtale i Ungarn går ut i juni neste år

Spisskrisa fortsetter – men forsvaret er det verre med
Til orientering: Nicolai Næss er solgt til Stabæk, mens Simon Larsen sikkert ikke vil følge med Hønefoss ned i dypet og Hønefoss har vel ikke penger til å benytte seg av noen opsjon, så Simon er kanskje tilbake på treningsfeltet i januar. Hvem veit?

Prikken over I-en
Én sjef, én gud, én Kjetil Rekdal!

– Vålerenga er viktigere enn 12,5 prosentlønnskutt for meg. Jeg sa ifra allerede på første møte at jeg ville stille meg i første rad og bli med på dette, sier Vålerenga-treneren

Les også: Optimistisk Rekdal: – Føler det er i ferd med å snu (VG)

Trenernytt

  • Brann legger opp til tidenes mageplask, stakkars Nordling er plassert på tærne ytterst på 10-meteren, så får vi se hvor lang tid det går før han detter utti. Tipper at han ikke overlever august 2014…
  • Anders Myhrvold sparka etter fire dager som hovedtrener i Tønsberg Vikings. Norsk rekord.

Vålerenga i dag
IKKE sportsquiz, men Premier League kaos på Bohemen

En kommentar til «Dagboka onsdag 4. desember 2013»

Legg igjen en kommentar