Dagboka mandag 28.oktober 2013

Det blei en helt grei runde for Vålerenga. Joda, vi tapte mot Haugesund, men takket være lsk, Odd og Brann ser plassen i Tippeligaen 2014 relativt trygg ut. Dagboka ser også litt nærmere på runden i våre to øverste ligaer. Solveig i 50 Solveig Gulbrandsen skåra mot Albania i 7-0 seieren på lørdag og dama som … Fortsett å lese «Dagboka mandag 28.oktober 2013»

Det blei en helt grei runde for Vålerenga. Joda, vi tapte mot Haugesund, men takket være lsk, Odd og Brann ser plassen i Tippeligaen 2014 relativt trygg ut. Dagboka ser også litt nærmere på runden i våre to øverste ligaer.

Solveig i 50

Solveig Gulbrandsen skåra mot Albania i 7-0 seieren på lørdag og dama som er kåra til verdens beste kvinnelige fotballspiller passerte dermed 50 mål for Norge. VPN gratulerer og bøyer seg i støvet for denne bautaen i norsk fotball.

Hockeygutta tapte etter forlenging

Etter å ha tatt ledelsen mot rånerne fra Lørenskog så det ut til å gå mot seier, men Lørenskog utligna rett før slutt og vant etter forlenging på straffeslag. Det har altså ikke vært noen drømmehelg for våre lag.

Hjelp fra resten av Norge

Vi tapte mot Haugesund etter å ha ledet 1-0, dessverre kom Haugesund tilbake etter klønete forsvarspill og det ble null poeng. Helgen sett under ett ble det uansett ikke så ille. Tromsø rota bort tre poeng og tapte på Åråsen. Det betyr at de nederste lagene trenger 6 poeng på å passere oss, selv om vi taper de to siste. For Tromsø betyr det at de må slå Strømsgodset på Alfheim og Brann i Bergen. Mens Sarpsborg må slå Molde hjemme og Viking borte. Hønefoss slipper vi å bekymre oss for, de ligger 7 poeng bak oss. Regnestykket er enkelt, vinner vi borte mot Aalesund, så er plassen berget, uavhengig av de andre resultatene. Vinner vi mot Sandnes/Ulf er plassen reddet uavhengig av andre resultater. Med ett poeng mot Sandnes/Ulf er vi også berget, da forutsatt at ikke Sarpsborg tar inn 8 mål på de to siste kampene og Sandnes/Ulf ikke har målkalas mot Brann, samtidig som vi taper stygt i Aalesund.

Uansett, det er grunn til å hente frem hvilepulsen, sesongen er egentlig over nå, det er veldig mye som skal må gå mot oss for at ikke dette skal gå veien. Det hadde vært litt typisk fotball om Rekdal reddet plassen og fratar Aalesund drømmen om europacup når han avlegger Henrik Hoff og Aalesund en visitt den 3. november.

Resten av runden

Haugesund tok et langt steg mot medalje med seieren over oss lørdag og sikrer medaljen med seier hjemme mot Odd. I bunnen er situasjonen like kritisk for Hønefoss, Tromsø og Sarpsborg 08. Hønefoss har lettere program igjen enn sine to konkurrenter og dagboka tror at de berger kvalik. Dette blir mer som plottet for friv-spill enn det som først ble beskrevet her. Tatt i betraktning denne teksten, bør det fortsatt bemerkes at det er mulig å forbedre det som er beskrevet ved å introdusere spillteknikker, et slående eksempel på dette er opplevelsen av Friv. Egentlig synd, for Sarpsborg spiller mest positiv fotball av nedrykkskameratene.

I toppstriden så tror vi Strømsgodset kan feire seriegull neste uke, da Rosenborg avgir poeng hjemme mot Viking, samtidig som Godset tar poeng i Tromsø. Synd egentlig, med sympatiske folk som Bille, Skutle og Bratseth. Ikke rart de kalles (sjarm-)trollan, eller noe. Perry 4ever!

I Adecco er det tett. Bodø/Glimt er allerede klare for Tippeligaen, mens Hødd, Hamkam og Stabæk kan ta den siste plassen som gir direkte opprykk. Kvalifiseringsplassene, fire i antallet, er det langt flere som sloss om. Dagboka tror at Hødd slår Mjøndalen borte og er BodøGlimt motivert for å avslutte med stil, kan det bli tøft for Stabæk. De lagene som må ut i kvalifisering må nok belage seg på ett år til i Adecco, så det bites negler i Bærum og Ulsteinvik denne uka.  Dagboka tror at det blir Hødd som går rett opp og at det dessverre blir slik at den eneste i Stabæk som får spille Tippeliga neste år er Herman Stengel.

Endelig ser det gledelig nok ut som XXX må ta turen ned til Oddsenligaen og det er dagboka veldig komfortabel med. Måtte åra i sumpen i norsk fotball bli lange og vonde og måtte rekruttlaget banke møkka av dem i 2014!

Publikum i Tippeligaen

Hvert eneste år siden 2007 har publikumstallene i Tippeligaen rast. Det er trist å se glisne tribuner på arena etter arena i Tippeligaen.  Vi kan skylde på manglende resultater i 2012 og 2013, men summen av lag som ligger i toppen er relativt konstant, så nedgangen må rett og slett skyldes manglende interesse. Rekdals innspill om å redusere antall lag i Tippeligaen kan muligens bidra til høyere publikumstall, gjennom høyere kvalitet? Trolig vil styret i NFF, med sin grisgrente geografiske sammensetning, ikke gi et slikt forslag sin tilslutning og da er det vanskelig å se for seg at det blir vedtatt av nikkedukkene på fotballtinget. Det viktigste for NFF er uansett prisen på TV-avtalen og kvaliteten på VIP-losjene på de forskjellige arenaene.

Vålerenga

Tenk på 2005, ta deg en øl og se gamle opptak fra tiden da folk kom på tribunene og vi var med i toppen av norsk fotball. Rekdal får oss nok dit igjen, men han må få tid og økonomi til å gjøre den jobben!

In Reka we trust, er dagens dagbokmotto!

Legg igjen en kommentar