Dagboka fredag 5. oktober 2013

En ny dag, ukas siste hverdag, og fredagsboka til deg. Fra oss i VPN, til deg som leser. Ikke bare fordi vi er glade i deg, men litt fordi vi er glade i oss selv også. Enda mer fordi vi er glade i Vålerenga, noe vi mistenker også deg for å være. Selv om det … Fortsett å lese «Dagboka fredag 5. oktober 2013»

En ny dag, ukas siste hverdag, og fredagsboka til deg. Fra oss i VPN, til deg som leser. Ikke bare fordi vi er glade i deg, men litt fordi vi er glade i oss selv også. Enda mer fordi vi er glade i Vålerenga, noe vi mistenker også deg for å være. Selv om det ikke alltid er like lett…


Solid, men enkel seier på Jordal
I går var det ishockey på Jordal. Mot Rosenborg. Det gikk som det måtte gå, og trønderne fikk rundjuling. Faktisk var de aldri i nærheten. Det var store forventinger til visirløse Ilya Dubkov, men han tilbrakte det meste av tia i frysern. Dommer Hallin satte som vanlig sitt preg på kampen, men uten at det påvirket resultatet eller kampbildet i nevneverdig grad.

De få gangene Rosenborg var i nærheten av å ta litt styring i kampen, tok de gjerne en utvising i offensiv sone. To ganger gjorde de det. Og den ene gangen de scora fikk de spille med to mann mer. Vår back, med nummer 40 på ryggen, glemte å skifte gir og gikk baklengs istedet for forlengs. Tre personlige feil måtte altså til for at Rosenborg skulle score.

Morten Ask begynner å finne pasningsformen, og Alexander Bonsaksen viser tidvis at han har helt greit GET-liganivå inne. 5-1 til et Vålerenga som stod distansen ut. I morgen er det Sparta, i Sarpsborg. Her må det en omstillingsprosess til. Etter to matcher mot svake Rosenborg og enda svakere Tønsberg venter nå noe sterkere Sparta. Vi tipper tre poeng der også.

Spesielt: Det tre antatt sterkeste lagene i årets GET-liga, Stavanger, Lørenskog og Vålerenga vant alle 5-1 i går. Over de tre antatt dårligste laga Stjernen, Rosenborg og Tønsberg. 19 poeng til Lørenskog og fire ned til Stavanger. Grei skuring. Fire opp til Storhamar som fortsetter å toge tur.

Damelaget i semi
Det etterhvert sagnomsuste Vålerenga damer skal spille semifinale mot Avaldsnes. Tina Wulf er ifølge Sotahjørnet skada og avbildet med kneskinne. Hva det har å si veit ikke denne dagbokskribenten, for han har like lite peiling på damefotball som på damer ellers.

Men, vi krysser fingra og håper dem tar seg til finalen. Det hadde vært kult for damelaget. Det er bygget opp en solid eliteklubb fra bunn av. Dette er godt dugnadsarbeid og et prakteksempel på Vålerenga-ånden. En cupfinale vil på mange måter være en solid påskjønnelse for jentene våre nå. På mange måter er fotballjentene våre, på samme måte som hockeygutta – et forbilde for noen vi kommer tilbake til straks. Allerede i neste avsnitt…

Herrelaget i skjebnekamp
Det er nok fornektelse nå. Vålerenga er i nedrykkstriden, og får det beintøft. Det står om livet og om plassen i Tippeligaen. Strømsgodset spiller om seriegull, og da må Vålerenga på plass å levere. Alle de andre bånnlaga vi kriger sammen med har tendenser og indisier i positiv retning. Vi taper hjemme mot Odd, etter å ha utligna på slutten av kampen. Alt vi har er at vi spiller mot Godset, dagen før Rasshøla fra Trondheim spiller mot Hønefoss. Her er det masse krefter som påvirker hverandre.

Hønefoss kjemper også i bånn, som oss. Gruppeklem?

Matchen i morra er på mange måter avgjørende for hele Vålerengas fremtid. Med poeng, eller seier, vil man holde seg litt lenger unna nedrykkshælvete. Da har man en mulighet for å teste litt mer inn mot neste sesong. Så slipper man å fremstå som like rævva som denne sesongen. Men – går det skikkelig gærent denne runden er alt svart.

Tilskuersvikten
Tidligere denne uka skreiv vi litt om billettpriser, og antyda en del ting. Det er nå en god dialog med Sponsor Insight, som igjen kjøper spørreundersøkelser av Norstat. Vi konluderer med faglig fundering på at dette er en solid og godt gjennomført måte å gjøre det på. De svara man får er altså til å stole på. Det vi er litt mer i tvil om er om spørsmåla som stilles er de man egentlig burde finne svaret på.

Det vi har finni ut så langt er at Sponsor Insight har finni ut igjennom Norstat at Vålerengas publikum er blant de minst betalingsvillige. Haugesund er mest gira på å betale. Hvor mye folk er villige til å betale avhenger av faktorer som motstander, prestasjoner og tabellplassering med mer. Andre kulturtilbud i nedslagsfeltet er også innvirkende.

Dette, som de måtte forske seg til, og enda mer juice – kommer vi snart tilbake med mer om.

Nedjustering av økonomiske ambisjoner
Sensasjonsjagende medier kunne i går fortelle, med store bokstaver, at Vålerenga må kutte i budsjettet til neste sesong. Det kunne vi ha fortalt dem for mange måneder siden. Ganske lett å komme seg frem til da Vålerenga ikke har klart å skaffe seg en generalsponsor, og folk ikke går på kampene. Det blir det ikke penger av, det kan vi faktisk slå fast helt uten noen form for tabeller og statistikker.

Noen stor nyhet er det vel heller ikke da man for ikke så alt for lenge siden fikk fortalt at man lå 10-15 millioner unna det man ønsket å bruke. Det er i all elendigheten betryggende og se at ledelsen i klubben forstår at penger man ikke har, er penger man ikke kan bruke. Om det helt plutselig skulle dukke opp noen millioner ekstra skal du ikke se bort ifra at man greier å kvitte seg med dem på et vis.

Helgens program

I kveld fredag, fullsatt quiz med masse vanskelige spørsmål på Bohemen. Det er ferdig rundt ni, og da kan vanlige folk drikke øl.
Lørdag er det tut og kjør. Damelaget starter 15.00 med sin semifinale. Den vises på NRK. 16.00 setter hockeymennene igang i Sarpsborg, den kampen vises på TV2 Sumo, og klokka 18.00 er det herrelaget i fotball sin tur å spille mot Strømsgodset i Drammen. Klanen har buss, bli med på den – det blir rallar og god stemning.

I tillegg er det helt sikkert masse juniorfotball for jenter og gutter, og ishockey så det holder. Men – det får du finne ut av sjæl. Nå er det helg, øl og nesten nok Vålerenga på en lørdag.

Legg igjen en kommentar