Årsverste mot bånnlaget

Vålerenga gjør det igjen, taper en kamp mot en motstander som ligger nede med brukket rygg. Vålerenga – Start 1-3(0-2) Tippeligaens 19.runde – Ullevaal Stadion 11.august – 8852 tilskuere. Full stopp mot Start fra start til slutt. Tippeeksperter sier «det finnes ikke en sikker kamp», Vålerengasupportere rister på hodet og ler av de intetanende såkalte … Fortsett å lese «Årsverste mot bånnlaget»

Vålerenga gjør det igjen, taper en kamp mot en motstander som ligger nede med brukket rygg.

Vålerenga – Start 1-3(0-2)
Tippeligaens 19.runde – Ullevaal Stadion 11.august – 8852 tilskuere.

Full stopp mot Start fra start til slutt.
Tippeeksperter sier «det finnes ikke en sikker kamp», Vålerengasupportere rister på hodet og ler av de intetanende såkalte ekspertene som tydeligvis ikke følger med på Vålerenga. Disse kampene er laget for å se Vålerenga tape.
Dette er som om den amerikanske marinen skal tape et sjøslag mot Kaptein Sabeltann, man skal dog aldri undervurdere Kaptein Sabeltann.

Sirkus Arnardo
Fra nå av døper vi om vår egen 16.meter til manesjen, og det heter ikke lenger forsvarsspiller – den korrekte terminologien er nå klovn. Jeg så bedre organiserte forsvar på Norway cup i klassen for 10-årige jenter uten bein, det er helt fascinerende å se på Vålerenga kuke rundt i egen manesj på dødball imot. At tellefeil kan oppstå er greit, at samtlige klovner ikke kan telle er skremmende.

Både på 0-1 og 0-2 er det hodeløse høns som gjelder, greit nok at noen har spist noen superpiller før det første målet for det Start-spillerne presterer der skal ikke være fysisk mulig av en gjeng med så elendige fotballspillere som Start har. Eneste stedet jeg har sett lignende er i FIFA – TV-spillet altså. 0-2 er et sorgens kapittel for seg selv, 3 mann blir stående alene mot Kongshavn og det er flashbacks til samtlige kamper denne sesongen.

Angrep er det beste forsvar, for forsvar har vi ikke.

Ikke vunnet siden krigen
Det begynner å bli – eller er – latterlig at alle lag eller spillere som sliter med resultater kan komme til Ullevaal for en dag med moro, garanterte resultater og økt selvtillitt. Make a wish foundation er ingenting i forhold til det prosjektet Vålerenga driver med når det kommer til å glede andre, selv om det er på egen bekostning . Er vel ikke lenge til Vålerenga som klubb betaler for Oslo-turen til disse håpløst dårlige lagene sånn at de kan føle seg ekslusive fra første sekund.

Denne kampen føyer seg inn i rekken av miglag som slår til med en seier mot VIF. Selv uten ryggrad, selvtillit, ferdigheter, fremtid, håp eller baller kan man slå VIF.

Rundspilt?
Det er flere medier som hevder Start rundspilte Vålerenga forran glissene tribuner med rett i underkant av 9000 (Solgte billetter vel og merke). Det er i så fall en ekstremt kreativ tabloid vinkling med null hold i virkeligheten – litt sånn som alle andre nyheter altså. Vålerenga har ballinnhavet og vi fører kampen nesten fra start til slutt. Dessverre ser det ikke bra ut noe andre steder enn på YouTube når Bojan gang på gang skal tråkle seg igjennom en vegg av makrellhorer som forsvarer egen 16.meter med like høy intensitet som jentene nederst på Karl Johan har lyst på kroppen min.
Vi får ikke til den siste pasningen, skuddene er ræva og samspillet er helt krise. Blir ikke mål av sånt.

Vi ble ikke rundspilt, og i den grad vi ble rundspilt var det ikke av Start. Start stod som saltstøtter rundt egen boks. Nei, om vi ble rundspilt var det av oss selv, og vår egen naive simple tilnærming til spillet og motstanderen.

I tjue gode minutter får vi til et visst press, men det er få folk i boksen på innleggene, og de avslutningene vi har er under pari. I vår 16-meter er det derimot like ustabilt som før. Da scorer Start to på det som vel var tre gode sjanser. Alt for lett.

I andre omgang skulle man tro vi hadde funnet løsninger, men neida. Etter noen minutters positive tendenser ramler det sammen igjen, og ender heller med kontringsmål til Start.
Vi får et lekkert trøstemål fra Lecjaks, men det spiller ingen rolle. Baffo var interessant og OK i første omgang, men ble adskillig svakere i andre. Fellah var minst dårlig og skapte noe innimellom, men var langt fra sitt beste.

Alt var galt i dag. Vålerenga produserte noen sjanser, men når det er så få av våre boksen der innleggene kommer blir det lite. Og når det blir noe er avslutningene for svake.

Defensivt er vondt blitt til verre i denne kampen. Det ser ut som samtlige spillere, også utenom backrekka, er på etterskudd eller feil sted hver gang. Selv Kongshavn nøler noe, (men han var definitivt ikke verst!).

Rekdal må tåle noen spørsmål om dagens prestasjon:

  • Var det riktig taktikk han valgte til denne kampen?
  • Var han god nok til å motivere spillerne før kampen mot Tippeligaens bånnlag?
  • Sa han nok i pausen?

Hvorfor tok han av Calvo, han gjorde iallefall noe rett. (det ryktes at Calvo var småsjuk, forøvrig). Var vår benk så ille at vi måtte ty til dårlige løsninger: verken Ogude eller Muri gjorde noen forskjell, for å si det sånn. Som sidemannen sa:
Bojan var iallefall bedre enn The nigerian nightmare som heldigvis ikke fikk fortjent straffe mot seg.

Og så må man spørre seg om alle disse nye spillerne slengt ut på banen så kjapt faktisk ER istand til å være sampulte, kommunisere med hverandre og vite hva den andre gjør på banen. Er det lurt, Kjetil? Eller burde moderne spillere faktisk fikse dette? Og vi hadde ikke noe valg med dagens benk?

Gratulerer, Vålerenga! Dette var årets desidert svakeste kamp mot et lag som helt klart ikke var spesielt bra det heller. Da kan vi vel bare bli bedre?

Spillerbørs Vålerenga

Kongshavn 4
Baffo 4
Gonzalez 2
Høgh 4
Lecjaks 3 (2 uten scoringen)
Zajic 4
Solli 3
Fredheim Holm (kpt.)  3
Fellah 5 BB
Børven 3
Calvo 4
Innbyttere:
43.min Berre 4
56.min Ogude 3
68.min Muri 3

Kampfakta

Mål:
0-1 Castro (25.min)
0-2 Acosta (40.min)
0-3 Tronstad (80.min)
1-3 Lejacks (90.min)

Gult kort: Acosta (12.min), Høgh (39.min), Baffo (79.min)

Vålerenga: Gudmund T. Kongshavn, Nicolai Høgh, Joseph Baffo, Giancarlo Gonzalez, Jan Lecjaks, Mohammed Fellah, Jan Gunnar Solli(Muri 79.min), Bojan Zajic (Ogude 57.min), Daniel Fredheim Holm, Diego Calvo (Berre 43.min), Torgeir Børven.

Benken: Øyvind Knutsen, André Muri, Morten Berre, Fegor Ogude, Marcel Wawrzynkiewicz, Mathias Blårud, Ivan Näsberg.

Start: Håkon Opdal, Amin Nouri, Glenn Andersen, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl, Ernest Asante, Gummi Kristjansson, Bismark Acosta, Espen Børufsen(Tronstad 76.min), Alejandro Castro(Sarr 65.min), Christian Tveit.

Benken: Terje Reinertsen, Babacar Sarr, Sondre Tronstad, Alain Delgado og Omar Markovic.

2 kommentarer til «Årsverste mot bånnlaget»

Legg igjen en kommentar