Drømmeshow av Messi

VPN tok med seg 9-åringen (snart 10) på pressetribunen på Ullevaal for å se Barcelona, og det var ingen tvil om hvem som var helten før, under og etter kampen. Det kan menes mye om showkamper som dette, men at en hel haug av unger av begge kjønn med ymse dialekter fikk en enorm fotballopplevelse, … Fortsett å lese «Drømmeshow av Messi»

VPN tok med seg 9-åringen (snart 10) på pressetribunen på Ullevaal for å se Barcelona, og det var ingen tvil om hvem som var helten før, under og etter kampen.

Det kan menes mye om showkamper som dette, men at en hel haug av unger av begge kjønn med ymse dialekter fikk en enorm fotballopplevelse, er et faktum. Ja, det er glitter og juggel, tant og fjas og ren underholdning, og Sarpsborg-kampen er mye viktigere for Vålerenga, men uansett: Messi leverte et drømmeshow av en annen verden.

Enorme forventninger

Allerede på sykkelen på vei til Ullevaal merket vi det: Store og små i Barcelona-drakter, blide folk med enorme forventninger. I strålende solskinn var det også unormalt mange mennesker foran spillerinngangen som håpet å få et glimt av verdensstjernen, og dørene til enkelte av tribunene ble åpnet så sent at folk fryktet for at de ikke skulle rekke å få med seg hele oppvarmingen. For denne kampen handlet ikke om resultatet.

”Jeg tror dette blir den beste kampen jeg noen gang har sett. Dette blir kult. Jeg gleder meg til Messi kommer”, var utgangspunktet til 9-åringen, som til daglig spiller for Skeid og holder med Vålerenga, Barcelona og Manchester City – og ikke minst Neymar, Messi og Aguero. For ikke så alt for lenge siden var Moa også på den listen.

«Det er Messi»

Vi fant plassene våre og satt og fulgte med på at stadion sakte ble fylt opp. Klokken 1815, tre kvarter før kampstart, kom Vålerenga-spillerne til spredt applaus for å varme opp. Kvarteret senere nærmest ropte guttungen: ”Det er Messi, det er Messi”.

Så ble oppvarmingen finstudert, og pappa forklarte: ”Det der, det er å tøye ut”. Og poden: ”Se på keeperen”, da Jose Manuel Pinto gjorde sine øvelser under oppvarmingen. Dette var ikke kjedelig.

Her er Messi
Her er Messi

Lagoppstillingen ble etter hvert lest opp, og du kan jo gjette på hvem det ble jublet mest for? Messi, Messi, Messi. Og da høsten var som klarest strømmet utover Ullevaal stadion, var det bare noen få skjerf her og der som ble vist fram, og det var ikke særlig mange som kunne teksten på Vålerenga kjerke heller. Men denne kampen var ikke for Vålerengas menighet.

Geniale Messi

Så var showet i gang, og den alt egentlig handlet om leverte nesten fra første øyeblikk. Det vil si, det første minuttet, kanskje i to minutter også, hadde vi opptil flere ganger to sammenhengende pasninger, og med den riktige dosen hell hadde vi scoret dersom og hvis og du vet så alt for godt.

I stedet viste Messi sin genialitet etter at Joachim Thomassen gjør to svake involveringer på rad. Først slo Thommassen et håpløst frispark som gjorde at Barcelona kunne kontre. Messi vendte enkelt bort Kristofer Hæstad og sendte en lekker pasning til Alexis Sanchez, som hadde vært offside hvis det ikke hadde vært for at Thommassen var så ivrig til å løpe hjem at han faktisk opphevde offside-linjen.

To minutter senere viste Messi nok en gang pasning av beste merke, og denne gang var det Cristian Tello som fikk gleden av å score.

Geniale Messi
Geniale Messi

Tror det bli 8-0

Det står i notatene at ”Messi, Messi” runget blant publikum etter 7 spilte minutter. Og det sier alt om hvor hjertene var.

Så skjedde det som skjer på julaften: Julenissen kommer. Før det var spilt i 13 minutter scorte Messi, og da kunne min 9-åring enkelt konkludere: ”Jeg tror kanskje det blir 8-0, jeg”.

To minutter senere skjøt Messi i stanga, og i tillegg hadde Messi fire mer eller mindre store sjanser til å score før pause. Det er smått utrolig, og det er all grunn til å konkludere med at Messi ga Oslo et drømmeshow. ”Messi, Messi” ble med jevne mellomrom dratt i gang av publikum, og hvis du har glemt hvor deilig det faktisk kan være å være 9 år, så var du ikke på Ullevaal stadion to dager før Vålerenga ble 100 år.

Kampen døde

Da Messi tuslet av banen til pause og samtidig tok av seg kapteinsbindet, var i realiteten denne kampen død. Vi visste at han ikke kom til å spille i andre omgang.  For dette handlet ikke om fotball, disse 2×45 minuttene uten tilleggstid handlet om å dyrke og vise sin takknemlighet for Messi. Riktignok kom det tre nye scoringer i andre omgang, men uten Messi på banen var det liksom et fett. Vi kunne bare se han langt der nede skrive autografer til noen heldige jævler.

Messi skriver autografer til noen heldige jævler
Messi skriver autografer til noen heldige jævler

For skams skyld får vi ta med at Vålerenga hevet seg noen hakk da det var en snau halvtime igjen av kampen. Da gjorde Reka åtte bytter samtidig som Barcelona stilte med et nesten rent juniorlag, i alle fall et veldig B-preget lag, og vi hadde noen halvsjanser som kunne endt i scoring.

Men som sagt: Denne kampen var ikke for Vålerenga, den var for ungene. Og de koste seg!

Verdens beste pappa

Vi håpet selvsagt på å få autografen til Messi, og på vei ned trappene vurderte vi å henge utenfor stadion for å se om han dukket opp. Men uten penn og papir, og med en sykt stor mengde overivrige unger med samme tanke, og ikke minst en sterk fornemmelse av at dette kom til å ta mer enn en time, så fant vi syklene og syklet fornøyde hjem.

Da guttungen ble lagt for kvelden sa han at han fortsatt ønsker å bli fotballspiller når han blir stor, men han skjønner at det blir vanskelig. Og da jeg gikk og la meg hadde guttungen vært innom soverommet og lagt et bilde av han og meg på puten min med teksten: Verdens beste pappa.

Joda, Messi innfridde alle forventninger!

Flere bilder av Messi og fra kampen ser du her

Legg igjen en kommentar