Dagboka fredag 12. juli 2013

Verden er ikke bare regnbuer, enhjørninger og sukkerspinn. Noen burde lære seg det. Sur reke eller dum journalist? Hvor høflig er man nødt til å være? Hvor mye skal man være nødt til å svare på bare fordi det er en journalist som spør? Vi anbefaler alle å se intervjuet med Rekdal på TV2.no og … Fortsett å lese «Dagboka fredag 12. juli 2013»

Verden er ikke bare regnbuer, enhjørninger og sukkerspinn. Noen burde lære seg det.

Sur reke eller dum journalist?
Hvor høflig er man nødt til å være? Hvor mye skal man være nødt til å svare på bare fordi det er en journalist som spør? Vi anbefaler alle å se intervjuet med Rekdal på TV2.no og dømme selv.

Les og lytt: Her avbryter Rekdal TV2- intervju

Vi synes Rekdal er mer enn tålmodig og at journalist Thor Benjamin Brekken får mer enn nok svar på det han spør om helt til det er tydelig at journalisten kun er ute etter å piske opp stemninga og ikke vil annet enn å mikse konflikt med stavmikken sin.

Dette pisset kalles kritisk og gravende journalistikk. Journalist-miget graver så vidt en grunn, flat og fuktig grop i støvet på Valle. Da grauten var tygd tre ganger gjorde Reka det eneste fornuftige, han gikk. Og på samme måte som vi alle ønsker vi kunne avvise innpåslitne telefonselgere, fikk journalisten sitt piss påskrevet.

Nettavisen som lever av å skrive det andre skrev, fokuserer på at Rekdal ble sint. Ikke et ord om at journalisten hadde et tydelig forbedringspotensiale og at han egentlig ikke var ute etter annet enn, ja nettopp, tirre opp Reka.

– Hvor dum går det an å bli?
Klikkhora Nettavisen kjører blogg om saken med overskriften – Hvor dum går det an å bli, Rekdal?  Det er den tidligere TV2-kommentatoren Lasse Evensen som står bak denne usmakelige bloggen. Som hevn har vi gravd opp en aldri så liten smaksprøve av bloggeren. Ja, Evensen, du ba om det!

Som kommentator var ikke Evensens talent all verden så han ble gjemt bort på Eurosport før han forsvant ut i dimman i Tyskland. Etter det har han klaska sammen en egen CV og lister opp følgende attributter: journalist, fotograf, produsent, redigerer, musiker, webdesigner, Mac-designer, programleder, foredragsholder, konferansier. For ikke å nevne dyrevenn. Riktig nok ikke mer dyrevenn enn at han ikke fiksa å dressere sin egen hund og måtte plassere den hos en hundetrener for noen måneder. For så å miste hele hunden. Det er i grunn bare dypt tragisk.

Framfor å beskyttes mot seg selv har altså Lasse fått talerør gjennom Nettavisen hvor han undrer seg over Kjetil Rekdals oppførsel og mener I er en tragisk fyr som bare kjefter på spillerne sine gjennom media. Vi som bor i Norge, og attpåtil har overvært et par treninger, kan ikke annet enn å stille oss undrende til uttalelsen. Er det noe mange i Vålerenga-miljøet har reagert på, er det hvor lite skyld Rekdal har lagt på spillerne etter svake prestasjoner. Tvert i mot har han strekt seg langt for å glatte over. Eller, strengt tatt, peker han på den forrige treneren i klubben, men hovedpoenget er at spillerne foreløpig har sluppet billig unna.

Det er på grensen til komisk å lese et slikt innlegg av en bytting som sitter bortgjemt i Tyskland. Komisk og litt patetisk er kanskje mer dekkende.
De fleste andre ville brukt tida si på å leite etter bikkja si framfor å blogge om ting de ikke har greie på.

A Jolly Good Fellah?
Mye støy rundt rundt den haltende midtbanestjerna vår for tiden, TV2 prøver å fyre oppunder, men heller bare piss på bålet. Fellah har forlengst sagt nei til å forlenge, han vil ut i verden, men kommer nok aldri lenger enn til Drammen om han ikke får vist seg fram. Og det lar ikke Rekdal ham få lov til enn så lenge. Sorry, Fellah er ikke god nok etter skadeavbrekket. Å toppe Dagblad-børsen etter fire runder er ikke nok når serien er halvspilt.

Sotahjørnets Venner har sagt det som kan sies om dette. Agent Jim Solbakken får også sitt velfortjent glatte lag.

Juniorene ydmyka fugla
På Hamar spilles Norsk toppfotballs U19-turnering. Så langt har alt gått etter planen for Vålerenga, og siste skalp var Lillestrøm sin. Våre unge gutter ivaretar dermed en hyggelig tradisjon.

Blått Briskeby
Blått Briskeby

Om Lillestrøm er det å si at de åpenbart har en spillestil som skal gjennomsyre alle laga i klubben. Knokkelball.

Dette spillet har Lillestrøms U19 usedvanlig godt tak på. Det resulterte i grunnen ikke i mange avslutninger på Vålerengas mål, strengt tatt ingen, men det kompenserte de med gule kort, LSK 3 Vålerenga 0.

Til gjengjeld fikk vi like mange mål som Lillestrøm fikk kort, samt feiende flott ballspill. Vi ble vitne til både overlegg, innlegg, underganger, overganger og det ene med det andre.

For et lag!

Å trekke frem enkeltspillere etter en slik kamp er ikke lett, men om vi legges under press, trekker vi fram Lillestrøms keeper. Allerede etter 10 minutter kjefta han på treneren for taktikken. Den fungerte visst ikke. For vår del fungerte den utmerket, men ham om det.

Og fugleburvokteren fortsatte. Alt var medspilleres skyld, og de var skikkelig ræva. Selvsagt er Dagboka enig i det, vi så jo det samme, men keeperen var ikke spesielt flink han heller. Dessuten er det litt dårlig stil å legge all skyld på medspillerne og egen trener, det er ikke helt pedagogisk om man ønsker bedring.

I alle tilfeller er Vålerengas juniorer nå klare for semifinale mot (hater) Brann. Den er i dag 17:00. Da har du litt å ta tak i mens du humper på bussen på vei til Hønefoss. Og som vanlig finner du mange flere bilder fra kampene hos grydis.no

Nok en VIF-spiller til Nord-Amerika
Magnus Hoff forlater Vålerenga til fordel for spill i amerikanske Lincoln Stars i USHL. Dette er en juniorliga med godt omdømme. Til Hockeynytt forteller Hoff at han fullfører sesongoppkjøringen med Vålerenga, men deretter reiser over til USA i midten av september.

Med dette er den fjerde unggutten fra Vålerengas doble dobbeltmestere på vei ut av klubben. Jørgen Karterud reiser som kjent til Canadisk juniorhockey, og Tallak Lyngset til USA, Thomas Narmo til Finland, og Cappy Birkeflot til Kongsvinger(!!!) U-laget vårt rakner totalt. Nå nærmer det seg katastrofe. Vinner ikke noe gull der i år iallefall.

Vålerenga i dag
Det smakte fugl i går og i dag vil vi ha høne. Hu selger billetter i døra. Bohembussen er full, Vertshusbussen venter på å bli det.
Mer bussinfo på klanen.no

Oppdatert 12:58

Her er troppen mot Hønefoss, hvordan tror du laget blir?

34 Gudmund Taksdal Kongshavn, 50 Øyvind Knutsen, 4 André Muri, 5 Jan Lecjaks, 6 Simon Larsen, 7 Daniel Fredheim Holm, 8 Jan Gunnar Solli, 10 Torgeir Børven, 11 Morten Berre, 15 Joachim Thomassen, 17 Mohammed Fellah, 19 Christian Grindheim, 22 Diego Calvo, 23 Kristofer Hæstad, 26 Bojan Zajic, 28 Aaron Samuel, 33 Marcel Wawrzynkiewicz, 37 Ivan Näsberg

En kommentar til «Dagboka fredag 12. juli 2013»

  1. Når Ivan Näsberg debuterte forrige helg, var han da den første «rene» Vålengaspilleren siden Henning Bjarnøy? Første spilleren på nesten 30 år som har gått hele veien i Enga..? Burde nesten få en egen artikkel!

Legg igjen en kommentar