Terningkast ved halvkjørt løp

Vålerenga viser alternative angrepsvåpen mot Viking, tar 1 poeng mot et topplag og vi koser oss i kveldssolen på Ullevaal. Men hva gjorde resten av lagene i vår øverste divisjon? Aalesund – Sogndal 2-2 Aalesund, eneste skikkelige laget i Møre og kanskje eneste laget med en liten sjanse til å rote seg inn i den … Fortsett å lese «Terningkast ved halvkjørt løp»

Vålerenga viser alternative angrepsvåpen mot Viking, tar 1 poeng mot et topplag og vi koser oss i kveldssolen på Ullevaal. Men hva gjorde resten av lagene i vår øverste divisjon?

terning-2Aalesund – Sogndal 2-2

Aalesund, eneste skikkelige laget i Møre og kanskje eneste laget med en liten sjanse til å rote seg inn i den felles kampen alle norske lag har mot Rosenborg. Helt greit til å være et lag fullt av bomkjøp og ellers dårlig materialet.
Sogndal på sin side klarer å snuble seg til poeng både her og der, ingen skal komme her og si at Sogndal vet hva de driver med der oppe når det kommer til noe som helst…aller minst fotball. At de har 21 poeng er nok bevis for guds eksistens, og han tar vare på de som ikke har det så bra.
Dette skal være plankekjøring for Aalesund, men i Norge og Tippeligaen er det ingen kamper som er plankekjøring – med mindre du møter Lillestrøm på Åråsen – og Sogndal roter seg til et poeng og Aalesund roter bort to.

VPNs dom: Saft med smak av urin over oss på tabellen settes ikke pris på, Aalesund er ikke akkurat til noe særlig hjelp når de tar en liten sipp av saftglasset og likte smaken av piss så godt at de ga bort 2 poeng. Skandale. Sogndal tar et poeng og rykker litt ifra oss, mens Aalesund mister to poeng og henget de hadde på toppen. Terningkast 2.

terning-2Haugesund – Strømsgodset 2-1

Ingen liker Drammen, men enda dypere enn hatet for Drammen er hatet for Trondheim, bart, skinnvest, moccasiner og General. Mot Haugesund heier vi alle som én på Deila i kampen mot RBK, da er det jævlig lite fordelaktig at Haugesund sniker til seg alle poengene

VPNs dom: Vi prøver å holde følge med Haugesund om den skinnende, deilige og etterlengtete 6.plassen. Da passer det dårlig at Haugesund ikke bare tar tre poeng, men de hjelper også RBK i toppen. Her burde Haugesund ta selvkritikk, vi lar tross alt Haugesund ha et lag i Tippeligaen og så gjør de det her mot oss? Terningkast 2

terning-5Rosenborg – Lillestrøm

To dritkjipe lag og en match man helst skulle se at begge lag taper. Når to onder møtes til dyst er det aldri lett å håpe ene laget taper, for det betyr at man må håpe at det andre laget vinner. Vålerengas tabellsituasjon tilsier at vi burde klistre på løsbarten og håpe hodeløse kanarifugler driter seg ut på besøk hos folket som tar eierskap til Åge Alexandersen og DDE som om det er noe positivt.
Og drite seg ut er akkurat det de gjorde, det er lov å ha god keeper, og det er lov å ha en ræva en – LSK velger den siste, og der vi har keeper som putter, har LSK keeper som fomler kuler inn i egen kasse. 1-0 til RBK på flaks, hvor har vi hørt det før?

VPNs dom: Vi holder Lillestrøm bak oss og det er egentlig det som betyr noe, det er leit at RBK tar innpå Godset i toppen, men har ingen reel betydning for de lagene som koser seg rundt midten, gjerne litt under midten også. Terningkast 5

terning-3Sandnes Ulf – Start 3-1

Selvom vi ligger trist langt nede på tabellen, finnes det ynkeligere skapninger enn oss som bor helt på bånn. Når disse to møtes er det som regel så langt ned at det er helt mørkt og helt umulig å vite hva som skjer eller hvordan ting utarter seg. Vi liker ikke Start, men vi hater Tommy Høiland såpass at vi hadde håpet på Start i denne kampen. Derfor stikker det ekstra i hjertet når solariumsgnomen putter med hånden og sier etterpå at det «kjentes som hodet», det bare bekrefter det vi har antatt lenge: Gutten er stokk dum og ikke riktig skrudd sammen.
Start taper 3-1 og det tetter seg i bånn, men tetter seg ikke nok til at ingen renner ned i dassen og ut i Addeccoen, mest sansynlig begge disse lagene.

VPNs dom: Det hadde vært koselig om Start vant, men at Sandnes vant er ikke så grusomt ille egentlig. Det gjør bunnkampen mer spennende, men vi tør å sjanse på at vi ikke roter oss så langt ned i løpet av høsten. Terningkast 3

terning-3Sarpsborg – Odd 0-1

Begge disse laga er like gode som oss, det er det vi er i jubileumssesongen: konkurrenter med Odd og Sarpsborg. Uavgjort hadde vært fint i denne kampen, men Dag Eilev har alltid hatt egene meninger og gjort det ingen andre liker. Odd har derfor like mange poeng som oss, og Sarpsborg et mindre. Kan vi hamle opp med disse to store tradisjonsrike klubbene utover høsten?

VPNs dom: Om noen skulle ha vunnet er det greit at det er Odd, Sarpsborg på 20 poeng hører ikke hjemme noe sted. Terningkast 3

terning-4Tromsø – Molde

Kjøpelaget Molde slår til igjen. De har riktig nok ikke fått noen av spillerne de har kjøpt, det er leveringstid på slikt, men det er vel på vei i posten et eller annet sted om posten finner frem oppi så grisgrendte strøk. Det er ikke noen sterke behov for en sammensatt spillergruppe eller klubbfølelse, tradisjon eller langsiktig tankegang når det sitter en stor pengesekk på toppen og sakte men sikkert tar opp kampen med NFF om å ødelegge norsk fotball fortest.
Men selvom alle mener at Molde er tilbake på vinnersporet, er det ikke en veldig overbevisende seier de tar mot Tromsø, morsom fotballkamp som kunne gått begge veier går dessverre i favør til ene laget – når ble det ukult med uavgjort?

VPNs dom: Denne gangen gikk det ikke så veldig ut over oss, Tromsø ligger over oss med knappest mulig margin og Molde under med like knapp margin – vi velger å ha ambisjoner, visjoner og våger oss å se oppover og ikke bakover på tabellen. Derfor er det helt kult at Molde knaller Tromsø midt i pungen og kaprer alle poengene. Terningkast 4

terning-4Hønefoss – Brann

Så skjedde det, Europas dårligste bortelag reiste seg fra asken som Fugl Føniks og slo tilbake mot kritikerene som i tusentall i vårt langstrakte land har dømt dem nord og ned for deres prestasjoner utenfor Bergen. Men denne kvelden skulle kritikerne blir gjort til latter, for det var et hissig, presist og jævlig heldig Brann som tok med seg et helt poeng fra Hønefoss. Slikt feires i Bergen og det rapporteres om ville scener ved Torgallmenningen. Det er kun to grunner til å dra til Hønefoss, tre poeng og Leif Vidar, og Leif Vidar får du i butikken i Oslo også så da er det bare én grunn. Derfor drar vi neste fredag.

VPNs dom: Trist at Hønefoss sikkert er revansjelystene etter et forsmedelig poengtap mot Brann, men om Hønefoss er heltent eller påtent skal ikke ha noe å si, de skal daskes uansett. Dumt at Brann tar et bortepoeng, vi likte de bedre når de var Europas dårligste bortelag. Alt i alt helt kult at de deler. Terningkast 4

Legg igjen en kommentar