Dagboka tirsdag 21. mai 2013

Alle mann til Sarpsborg! Dagboka tenker høyt om kveldens kamp og registrerer at damelaget fikk med seg ett poeng fra Harstad i går. Damelaget 2-2 borte mot Medkila i damenes eliteserie er ikke håpløst. Vålerenga har dermed seks poeng på sju spilte kamper. Det rapporteres fra Nord-Norge og fotballmagasinet.no at Medkila måtte putte en utespiller … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 21. mai 2013»

Alle mann til Sarpsborg! Dagboka tenker høyt om kveldens kamp og registrerer at damelaget fikk med seg ett poeng fra Harstad i går.

Damelaget

2-2 borte mot Medkila i damenes eliteserie er ikke håpløst. Vålerenga har dermed seks poeng på sju spilte kamper. Det rapporteres fra Nord-Norge og fotballmagasinet.no at Medkila måtte putte en utespiller (sic) i mål under hele kampen. Medkila tok ledelsen i første omgang, Vålerenga snudde kampen i andre omgang etter scoringer av Solveig Gulbrandsen og Ingrid Schjelderup. Men tre minutter før slutt utlignet Medkila på corner. Sånn er det med den saken.

Sarpsborg med 13 poeng

Sarpsborg står med 13 poeng etter 10 kamper, ett poeng mer enn oss. For Sarpsborg er den poengfangsten en suksess, for oss er det simpelthen for dårlig. Det er to verdener som møtes i Østfold i dag: Kort fortalt må hjemmelaget få mye ut av lite, mens bortelaget må få mye ut av mye.

Det som åpenbart slår de fleste som følger med på fotball, er at Sarpsborg i flere av årets kamper har spilt uhyre mange pasninger. Nei, ikke borte mot Rosenborg, men da de slo Viking 2-1 på hjemmebane telte VG 486 pasninger (398 av dem var vellykkede). Og da Sarpsborg tapte hjemme mot Aalesund, hadde laget vanvittige 637 pasninger, og hele 552 av dem var vellykkede. Vi snakker Barca-nivå (i antall pasninger, det er ingen ting annet som holder Barca-nivå, altså).

Det kan jo også være greit å huske at da Vålerenga slo Aalesund hjemme i april, telte VG 303 pasningsforsøk på oss. 218 av dem var vellykket.

Hva skal man tro?

Så med årets ujevne sesong i mente, eller skal vi si stabilt dårlige/noen ganger akseptable, hva skal man egentlig forvente i kveld? Det er åpenbart at Sarpsborg bør slås, vi har slått dem tre ganger før på tre forsøk i Tippeligaen, men i mitt hode er dette en klassisk kamp hvor vi får trøbbel. Så er det flaksen og forhåpentligvis innsatsen til våre spillere som avgjør det hele.

Sesongåpning i 1997

Det er snart 20 år siden, men jeg husker fortsatt sesongåpningen i april 1997. Det var en jævlig kald vårdag i Sarpsborg, lagoppstillingen vår inneholdt navn som Thomas Berntsen, Fredrik Gärdemann og Kjell Roar Kaasa, og vi skulle bare plukke tre poeng i vår jakt på opprykk til eliteserien. 0-0 ble resultatet, og det eneste som varmet var da Per Johansen (lekker kropp) løp rundt banen i badedrakt. Det var forresten 4453 tilskuere på kampen, og det er flere enn Sarpsborgs snitt i år.

Laget i kveld

VIF-fotball.no skriver at det ikke er endringer i troppen siden seieren mot Tromsø, noe som betyr at Fegor Ogude, Bojan Zajic, Mohammed Fellah, Joachim Thomassen og Jan Gunnar Solli fortsatt ikke er meldt kampklare. Mathias Blårud som Tippeliga-debuterte mot Tromsø blir dermed med i en ny Tippeliga-tropp.

Vålerengas tropp mot Sarpsborg 08: 1 Lars Hirschfeld, 34 Gudmund Taksdal Kongshavn, 4 André Muri, 5 Jan Lecjaks, 6 Simon Larsen, 7 Daniel Fredheim Holm, 10 Torgeir Børven, 11 Morten Berre, 18 Giancarlo González, 19 Christian Grindheim, 20 Mostafa Abdellaoue, 22 Diego Calvo, 23 Kristofer Hæstad, 27 Chuma Anene, 28 Aaron Samuel, 33 Marcel Wawrzynkiewicz, 36 Mathias Blårud, 40 Ghayas Zahid.

Da bør 4-1-4-1-laget være som følger (og vi vet at vi tar feil): Kongshavn – Wawrzynkiewicz, Muri, Gonzales, Lecjacks – Grindheim – Calvo, Berre, Hæstad, Holm – Børven. For ordens skyld: Berre og Børven er vel de to mest usikre her som fort kan bli erstattet med Blårud og Mos.

Vålerenga i dag

Sjekke ut om Vålerenga-spillerne er blitt bedre trent. Kampstart kl 1830.

Legg igjen en kommentar