Dagboka onsdag 17. april 2013

Regnet har gitt seg, men vi fortsetter regnestykket i en dagbok som kommer like seint ut av startblokkene som fotballaget vårt Frigg – Vålerenga 1-6 Det er ikke mange feil med Vålerenga bortsett fra to: De 1)skårer for lite og 2)slipper inn for mange mål. Og gutta fornektet seg ikke på klissvåte Frogner i går … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 17. april 2013»

Regnet har gitt seg, men vi fortsetter regnestykket i en dagbok som kommer like seint ut av startblokkene som fotballaget vårt

Frigg – Vålerenga 1-6
Det er ikke mange feil med Vålerenga bortsett fra to: De 1)skårer for lite og 2)slipper inn for mange mål. Og gutta fornektet seg ikke på klissvåte Frogner i går heller. Bare seks mål og hele ett baklengs. At vi oppnådde det vi kom for og sikra avansementet er greit nok, men vi er overbevist om at tilsvarende spill ikke på langt nær holder til å banke gørra ut av Start kommende fredag.

Slow starters
Hva er det med Vålerenga og åpningsminutter? Fem baklengs første kvarter i seriekampene, og mot stakkars, lille Frigg satt det jaggu en i nota etter ti minutter. Har dem ikke stilt klokka til sommertid? Må Cecilie Ystenes haste-innkalles for intensiv mental treningsnødhjelp igjen?
Finner Reka ut av det i tide?

Skjer det noe snart så vi kommer tidsnok til Start?
Eller blir Vålerenga nok en gang tatt på senga?

– fritt etter Jone Samuelsen

Det er ikke bare A-laget som har startvansker. Hele Vålerenga skal jo spille likt, så guttelaget vårt sliter også med å komme seg ut av køya. I første runde på veien for å forsvare fjorårets NM-gull, var Moelven fullt på høyde og vel så det mot Vålerengas kommende stjerner i starten, og allerede etter fire minutter burde de ha skåra på en trehundreprosents gratissjanse. Men da vålerenggutta først fikk gnidd vekk sukaten i øya, gikk det bare en vei og guttelaget vant til slutt 7-0. Les mer om søndagens cupoppgjør på Ringsaker Blad.no

 

Skårer Børven åtte mål på null muligheter i høst?
Skårer Børven åtte mål på null muligheter i høst?

Børven 2 mål bak skjema
Torgeir Børven spilte ikke i går, men så er det heller ikke i cupen han skal skåre 15 mål. Før sesongstart proklamerte Reka at Børven trengte 50 sjanser for å putte 15, og i mangel på noe mer matnyttig å ta oss til, vil vi følge dette med argusøyne.

Torgeir Børven er utvilsomt bedre på matta enn vi er i matte, men vi har kommet til at gutten må skåre et drøyt mål pr tredje sjanse han får.

Definisjonen på drøye mål er noe uklar, men bedre blir det ikke om vi tallfester det til 0,33 mål pr mulighet. Vi endte så med at 15/50 tilsvarer ett mål for hver tre-og- en- tredels sjanse.

Vi så hele prosjektet gå i vasken fordi det kun finnes sjanser og halvsjanser i fotballspråket, tredjedelssjanser har i hvert fall ikke vi hørt om. Da er det bedre med drøye mål, eller kanskje vi burde ha kopiert det Gregorianske skuddåret og latt hvert fjerde mål telle som to – et skuddmål!

Etter fire serierunder ser det sånn ut:

Brann 1 mål – 4 sjanser / Sogndal 1 mål – 3 sjanser / Odd  0 mål – 2 sjanser / Godset  0 mål – 2 sjanser

Sum: 2 mål – 11 muligheter

På 11 sjanser burde Børven hatt 4 snaue mål, hva nå enn det måtte bety, eller 3 drøye om du vil. Men han har bare 2, og fortsetter det slik ender han ikke bedre enn på sju mål og en brent straffe etter at han har fått sine femti muligheter.

Og kommer mulighetene i samme tempo som hittil, altså to muligheter og en svært drøy halvsjanse, teoretisk sett 2.75, pr kamp, ja da har Børven brukt opp de femti mulighetene allerede i Tromsø i begynnelsen av august.

Da har han 12 serierunder på seg på å skåre sju-åtte for å nå målsettinga på 15. Det kan bli svært vanskelig siden han i utgangspunktet ikke får en eneste mulighet etter forutsetningene i dette regnestykket.

Fotballstatistikk er en vrien øvelse. Det enkleste fremdeles er det det beste, vi sier som Wayne Gretzky:

“You miss one hundred percent of the shots you don’t take.”

Ha en god dag!

Legg igjen en kommentar